Sizce Ülkemizdeki insanlarin fazla kilolu olmasının sebebi, parasızlıktan ve fakirlikten sürekli ekmek makarna tüketmesi mi?

Açıkçası ben öyle olduğunu pek düşünmüyorum. Ülkemizdeki insanlar çok rahatına düşkün. Kalkıp spor yapmak bir çoğuna zor geliyor. Ayrıca çok fazla keyfine ve damak tadına duskunler. Daha yemeğe başlamadan yemeğe tuz atarlar bol yağlı yemekleri tercih ederler bol yağlı ve tuzlu salataları severler. Tatlının her türlüsünü çok severler hamur işinin her türlüsünü çok severler. Sabah kahvaltısını evde yapanlar ekmeğine bal tereyağı ve reçel sürerler. Evde yapmayanlar simit poğaça ile kahvaltı ederler. Pide lahmacun çiğ köfte gibi şeylere ayılıp bayılırlar. Çaya çoğu zaman şeker atarlar yanında mutlaka puskevit gibi bisey tüketirler. Çikolataya asla hayır demezler. Ama fazla kiloların sebebi fakirlikten makarna ve ekmek olur.

Güncellemeler
+1 yıl
Sen nasıl bekleniyorsun diye sormuş bir arkadaş. Ben kahvaltıda 2 dilim tam buğday ekmeği bir dilim peynir sekersiz çay zeytin domates ve salatalık yiyorum. Veya haşlama yumurta değişiyor. Öğle Yemeğini iş yerinde çıkan yemekten yiyorum ekmeksiz ve ilave tuz atmıyorum. Akşam yemeğini çorba ve meyve ile geçiştiriyorum. Hafta sonlari da evde sebze yemeği çorba tavuk vs ne pişmiş ise onu yiyorum. Keyif verici yüksek kalori içeren tuzlu tatlı şekerli yagli hamurlu vs besinleri yemiyorum.
Sizce Ülkemizdeki insanlarin fazla kilolu olmasının sebebi, parasızlıktan ve fakirlikten sürekli ekmek makarna tüketmesi mi?