Uygun zamanda tarif veririm isteyen yapar istemeyen hazır söyler. Zevk ve renk meselesi..
Yaptığın en zor yemek nedir?
Uygun zamanda tarif veririm isteyen yapar istemeyen hazır söyler. Zevk ve renk meselesi..
Bu akşam menüde lahmacun vardı. Tam 30 tane lahmacun yaptım. (Görseldekiler yarın için artan lahmacunlara ait) Canım çıktı ama değdi... Ailecek severek yedik.

En sevdiğim yemekler en güzel yaptıklarımdır ama bayağıdır yemek yapmıyorum yorulduğuma değmiyor. Kolay hazırlanan yemekleri tercih ediyorum. Eğer canım zor yapılacak bir şey çektiyse de dışarıdan sipariş veriyorum.
Bittikçe yenisini pişirecek kadar yemek yapmayı sevsem gider aşçı olurdum, sevmesem de mecbur yapıyorsam evli işsizim demektir. Bunlardan hiçbiri olmadığım için pratik ve hızlı olanı tercih ediyorum.
Tercih meselesi. Bence mutlu hissettiğin şekilde yapmaya devam et.
Sağ ol sen de 🙂 Ben bitecek bir şey için bu kadar uğraşamazdım tebrik ederim azmini iyi iş çıkarmışsın 💜
ben çocuklarımın "anne mükemmel olmuş" ya da eşimin "harikasın" demesini seviyorum.
ayrıca yemek yapmayı seviyorum.
tek işim bu değil. çalışan kadınım. iş güç uğraşıyorum zaten.
kendi elimin emeği ile çocuklarımı büyütmek bana haz veriyor.
herkes böyle olmak zorunda değil. herkes mutlu olduğu şekilde yaşasın. çünkü bana ne? :))))
Açıklamaya gerek yoktu ama.. Neyse zaten dediğimiz aynı yere çıkıyor. İyi geceler dilerim ✨
Malatya bu konuda çok güzel. Markete gidip şu kadar ekmeklik lahamcun malzemesi hazırlar mısınız diyince hazırlayıp veriyorlar direkt fırına götürüp yaptırabiliyorsun. Güveç tavuk gibi şeyler de dahil.
Bugüne kadar da yaptığım en zor değil ama en uğraştırıcı şey köfte dökmekti. Gerçekten vakit geçmiyor ki hamur bitsin insanı deli ediyor
Malatya iyimiş valla ne mutlu size
Yemek yapmayı askerde bıraktım ben. 😂
Kadınbudu köfte yapmak zordu. E 600 kişiye kadınbudu köfte yapıyorsun, gelen kıyma yağlı oluyordu, ayıkla pirincin taşını sonra. 😂 Bir seferinde çok yağlı bir kıyma gelmişti, köfte çok cıvık olmuştu birde , 60-65 kilo köfteye malzemesine 15 kilo un eklemek zorunda kalmıştım sonra oldu mu sana 80 kilo. 😂
Onca askere de zordur cidden. 🤭
Zor olarak düşünmedim de bir kez böyle etli pilav yapayım dedim eti falan kavurdum güzelce Daha sonra ise iş bilmemezlik midir nedir pilavı Koydum oraya pilavı işte karıştırdım karıştırdıktan sonra su koydum demlenmesini bekledim güzelce pilav oldu Lakin çok kötü olmuştu ya yiyememiştim
Nefis yemek tariflerinden deneyin. Tam tutan tarifler veriyor.
Denerim
Cevap
68Cevap
Maşallah süpersin.. Vallahi ben pide yapayım dedim, hamurişleri ile alakam olmadığını anladım.
Teşekkür ederim
Hamburger.
Harika. Ekmeğini de yapıyor musun
Evet ama kötü oluyor yani dışarıda satılanlar gibi değil
Hıımm bence tarifini değiştir. Ben yapınca benim oğlanlar yumuluyor
Sen daha yeteneklisindir abla o kadar iyi yapamam hamburger :)
🤭 Eyvallah
Afiyet olsun. Gayet basarili gorunuyor.👏 Lahmacun, pide, hingal, manti, icli kofte, iskender, tantuni, gozleme, el acmasi borek, yaglama (sebit), baklava oyalayan pekcok yemegi ve tatliyi yapiyorum. Yemek yemek en buyuk keyiflerden biri benim icin. O yuzden kesinlikle usenmem.😎
Harikasın! Ellerine sağlık
Ekmek dolması
Evet kulağa tuaf geliyor. ama bir o kadar zor.
Neden diye soracak olursanız.
Ekmek özel dir her yerlerde bulunmaz.
Ve olan yerde de sadece ramazan ayında çıkar.
Belli bir malzeme ölçüsü vardır.
Bu ölçüleri eksik ya da fazla kullanırsanız istenilen lezzeti elde edemezsiniz hicbirseye benzemez.
Ama o istenilen gibi yaptığınızda lezzetine doyum olmaz.
Harika! Ellerine sağlık
Teşekkür ederim.
Onu bilmem de bekârsan evlen benimle lahmacuna bak yengem de güzel yapar 😍
Evliyim. Çocuklar da yumuldu valla güzel olmuştu 🤭
Şaka yapıyorum ablacığım afiyet olsun ☺️
Sağolasın
Sarma sarmak.
Lahmacun vs bizim için sıradan yemekler çünkü lahmacun harcını hazırlayıp fırına götürürüz yaparlar. Diğerlerine de elimiz alışkın ama keşke yaprak sarması diye bi yemek olmasaydı :D
Ellerine sağlık
Teşekkürler😌 senin de
Yani evde yapılanlar için güzel görünüyorlar:)
Antepte lahmacunu pide fırınlarında yaptırdığımız için böyle bir derdimiz hiç olmadı :)
Ben içli köfte yaparken zorlanıyorum köfteleri açmak biraz zor oluyor :)
Evet zor ama lezzetli.. Ellerine sağlık. Ayrıca beğenmene sevindim
rica ederim :)
Ellerine sağlık öyle ise gerçekten güzel duruyor ama çok yormuş yufkayı merdane ile aç falan baya emek ister...
En zor yaptığım şey çi börek hem hamurur açması hem yağda kızartması sonrasında örtüm çıkıyor
Valla çok zorlandım ama değdi. Senin de eline sağlık çi börek güzeldir.
Pumpkin Pasties. Zor değil ama en az hazırlanışı en az 4 saat sürüyor. Bir de Elvis Presley pastası onun da yapılışı 6 saat sürüyor. Üstüne ikisinin de malzemesi kolay kolay heryerde bulunmuyor.
Oooo maşallah sana. Ellerine sağlık
çokluğundan dolayı zor olabilir. sor deyince ben az miktarda olsa da çok emek harcanan yemeklerden bahsediyorsun sandım.
mesela lahmacun yapmak sarma sarmaktan dolma yapmaktan kolaydır.
10 bardak undan yaptım. Evet, zorluğu çok olmasından 🤭
Benim lahmacun yaparken ki malzemelerim belli annem sağolsun yıllarca yardım ede ede ne kadar kullanacağımı öğrendim 😂
Sonra fırına gönderiyorum 30-35 arası cıkıyor 😂
Ben kendim açıp pişirdim fırına göndermedim
Afiyet olsun
Teşekkür ederim
Afiyet olsun. Ben tarif istemem yollarsın😂
Yaptığım en zor yemek kuru fasulye. Tas kebabı.
Yollarım tabii. Ellerine sağlık
İçli köfte...
En kolay makarna
Ellerine sağlık
Güzel görünüyor eline sağlık.
Benim yaptığım en zoru likörlü trimisu oldu. Ama çokta güzel olmuştu :)
Eline sağlık. Beğeni için teşekkür ederim
Eline sağlık çok güzel görünüyor. Tüm hamur işleri benim için çok zor. Yapsam da lezzetli olmuyor sanki 😑
Zamanla olur. Güzel yorum için teşekkür ederim
Lezzetli görünüyor eline sağlık. Yaptığım en zor yemek su böreğiydi. Hamuru açıp sonra hamuru haşlamak falan zahmetli bir börek.
Eline sağlık. Zor yemek
Zor bi yemek yapmadım galiba hiç 😕 yaprak sararken anneme yardım etmiştim sayılır mı 😅 en zoru oydu 🥲
Sayılır tabii. Ellerine sağlık
Maşallah ellerinize sağlık. Tarif bencesi bekliyorum.
Yaptığım en zor yemek patatesli mantı idi. Üstesinden geldim ama bir de bana sor.🌿
🤭İlk fırsatta tarifini yazarım. Nefis yemek tariflerinden değiştirerek yaptım
Benceyi yazana kadar tarif vereyim
10 bardak un, 4 bardak su, 2 tatlı kaşığı tuz, 2 çay kaşığı şeker ile hamuru tuttum. Her bir beze yi 60-65 gr (kimini de 70-72gr) ayarladım. Tava boyutunda açtım, ince oldu. İç malzemesi 1200-1300 gr civarı kıyma, kıyma yağsız ise biraz yağ, 3 domates, 2 yeşil biber, 2kırmızı biber, 2diş sarımsak, kimyon, karabiber, kırmızı biber, pul biber, tuz, 2 soğan, 2 yemek kaşığı salça, yarım demet maydanoz (1demet olurdu ama benim eşim çok sevmez) kattım. Maydanoz hariç hepsini rondoda kıydım. Maydanozu elde ince ince kıydım. Burada marifet, tavaya aktarmada... Onun da püf noktasını buldum deneme yanılma ile. Bak bu kadar yazdım. Püf istersen onu da derim.
Rica ederim. Sevgiler 💙🖐️
Kelle paça çorbası ya öf igrenc kokusu iki gün çıkmadı elimden
Ellerine sağlık
İnanmazsın çok yemek yapar ve lezzet bakımındada eksik etmem. Fakat makarna ve pilavı bir türlü beceremiyorum :)
Çok güzel olmuş hamurunu nasıl bu ayarda yapabildin?
10bardak un, 4barsak su, 2 tatlı kaşığı tuz, 2 çay kaşığı şeker. Güzelce karıştır. Her bir beze 60-65 gr arası ayarla. İçini de 1200-1300 gr civarı koymadan hazırla.. Ölçüleri oranlı olarak azaltabilirsin. Hamur harika denk geldi. Tarife böyle değildi. Ben kafama göre değiştirdim. Tam tarifini ayrıca yazacağım.
Yemek yapmak kolaydır yeterki el becerisi ve istek olsun
Haklısın. Ellerine sağlık senin de
Herşeyi yapıyorum fevkinde oluyor ama şu pirinç pilavını hala yapamıyorum:)
Pirinç pilavın ölçüye rağmen tutmuyor ise, tencereyi değiştir. Çelik orta kalınlıkta bir taban, yayvan tencere kullan. Isıyı ilk fokurdamalara kadar harlı, sonra kısık tut.
Malzemede cok eksik var. Ben aşçıyım bir dahakime ben tarif vereyim size.
Selamlar. Eminim sizinki çok daha güzeldir.
Sizde güzel yapmışsınız elinize sağlık.
Teşekkür ederim
Bir dahkine ben yazayım size olur mu
Hayır teşekkür ederim. Tarif siterisnden yarsrlanıyorum. İşimi görüyor. Size kolay gelsin. Ellerinize sağlık
Mantıyı zor yapıyorum hamuru açması kolay olmuyor sağolsun annem hallediyor.
Ellerine sağlık
sarma, mantı türevi tek tek yapılan ve bu yüzden insanı yoran şeyler. aşırı zor geliyor bana
Haklısın. Zaman alıyor.
Tarifi şimdi verirsen iş görür. İleriki bir zaman dedin mi yatar o iş.
10 bardak un, 4 bardak su, 2 tatlı kaşığı tuz, 2 çay kaşığı şeker ile hamuru tuttum. Her bir beze yi 60-65 gr (kimini de 70-72gr) ayarladım. Tava boyutunda açtım, ince oldu. İç malzemesi 1200-1300 gr civarı kıyma, kıyma yağsız ise biraz yağ, 3 domates, 2 yeşil biber, 2kırmızı biber, 2diş sarımsak, kimyon, karabiber, kırmızı biber, pul biber, tuz, 2 soğan, 2 yemek kaşığı salça, yarım demet maydanoz (1demet olurdu ama benim eşim çok sevmez) kattım. Maydanoz hariç hepsini rondoda kıydım. Maydanozu elde ince ince kıydım. Burada marifet, tavaya aktarmada... Onun da püf noktasını buldum deneme yanılma ile. 🤣 Bak bu kadar yazdım. Püf istersen onu da derim.
De onu da hadi:) Bu gün deneyelim öğle yemeğine.
Bak şimdi, hamuru açıyorsun. Sonra bir fırın kağıdını yuvarlak şekilde hamurdan daha büyük olarak kesiyorsun.
Hamuru fırın kağıdına yerleştiriyorsun.
Sonra iç malzemeyi yayıyorsun.
Fırın kağıdından tutup tavaya yerleştiriyorsun. Kapaklı olarak büyük ocakta kısık ateşte pişmeye bırakıyorsun.
Hamur az pişince kendi toplar. Fırın kağıdını kenarından tutup hafif hafif çekiyorsun. Sonra hoop kağıt elinde, lahmacun tavada kalıyor. Biraz da öyle kapağı kapalı pişiriyorsun. Altı hafif kızarınca da kapaklı başka tencerede üst üste biriktiriyorsun. Böylece sarılabilir bükülebilir hale geliyor.
Eğer hamuru açınca hemen malzemeyi yayarsan, ağırlık yapıyor sağı solu kayıyor elinden akıyor... Allahım o ne bela şey... Ben böyle iki adet fırın kağıdını kestim, iki yuvarlak yaptım, iki ayrı tavada kapaklı olarak pişirdim. Yaptıkça kağıdı aldım yeniden kullandım. İki kağıt yetti...
Asıl marifet, tavaya aktarmada... 🤭
Kağıtsız olarak tavaya aktarmayı ben hiç başaramadım. 🤭Öyle marifetli değilim. Yapana selam olsun. Ben kağıtla iş gördüm.
Eywallah. Tamamdır. Gerisi bizde. Hızlı dönüş için teşekkürler.
Rica ederim.
Yaptınız mı?
Anca şimdi yapacağız. Yürüyüşten geldim. Diyecektim ki tavadan ziyade fırında malzemeler, et daha iyi pişmemiş mi? Neden fırın değil tava?
Anca şimdi yapacağız. Yürüyüşten geldim. Diyecektim ki tavadan ziyade fırında malzemeler, et daha iyi pişmez mi? Neden fırın değil tava?
Fırında hiç denemedim.
Fazla çıtır olabilir. Garanti veremem.
Anladım tamamdır.
Et gayet iyi pişiyor.
Büyük boy tava, büyük boy ocak, kısık ateş, kapak...
Biz fırında yapiciz.
1 kg sıfır yağ kıyma. Löp löp:) 300 gt kadar da kurum yağı.
Sonucu paylaş merak ettim.
Fırında lezzetli olması için fırın taşı satılıyor 🙂 ben almadım ama aklım o fırın taşında..
1 kg sıfır yağ kıyma. Löp löp🙂 300 gr kadar da kuyruk yağı. Taze.
Tamam ama burası umumi mesajlaşma yeri değil mii? Şimdi böyle biraz özele girmiş olmuyoz mu ulu orta. Özelden yazayım.
Tamam bitince haber et.
tamam.
Sarma, arnavut ciğeri, su böreği aklıma gelen yaptığım yemeklerdi.
Ellerine sağlık
Teşekkürler.
Uğraşmak çok zor ya emeğine sağlık ben fırında yapıyorum ama yine bitiriyor insanı
Evet zor ama lezzetli. Senin de eline sağlık
Nasıl yaptın tarif verirsen mutlu olurum ellerine sağlık güzel görünüyor 👍
Vereyim ilk fırsatta.
bana lahmacun yapan olmadı hiç maşallah şanslısın
Kocam şanslı 🤭 Ben yaptım
Olgun hatun almal lazım, bizim yaşıtlarımızdakiler çorba pişirmeye aciz
*almak
Olsun zamanla öğrenir.
Yok o ışığı yeni nesilde göremiyorum , tek maharetleri starbucksta sırada beklemek
Olur zamanla
Hayat insanı evirip çevirip yoluna koyuyor 🤭
Mantı küçücük kucuck iflahm kurudu bide erişte keseriz. mumbar dolması vs kelle
Oo zor iş. Eline sağlık
Sağol evet zor
Abimle birlikte manti denedigimizi hatirliyorum ne gundu o öyle ya jslsjfj
Ellerinize sağlık
Sizinde😋
Teşekkür ederim
Annemin yaptığı lahmacunlara o kadar benziyor ki... Ellerine sağlık.
🤭 Teşekkür ederim
Annemle birlikte lahmacun, mantı, sarma falan
Ellerine sağlık. Ben tek başıma yaptım. Senin gibi maharetli kızım yok. 🤭 Oğlanlar da küçük daha.
Teşekkür ederim 😊 senin de ellerine sağlık, güzel gözüküyor😇
Teşekkür ederim
Bu hayatta nadir güzel yapabildiğim şeylerden biri fellah köftesi oda yuvarlanması zor.
Ellerine sağlık
Lahmacunda yenir yani, emeğe değen bir yemek cidden.
Evet güzel oldu. Ailem sevdi
Ellerine sağlık, 30 laacun icin ne kadar malzeme gotti. Vok tutmadiysa bende yapar 😅
10 bardak un, 4 bardak su, 2 tatlı kaşığı tuz, 2 çay kaşığı şeker, 1200-1300 gr civarı kıyma kullandım. Tam tarifini ayrıca yazacağım
İşte müthiş türk, avukat, kariyerde yapmış lahmacunda, helal olsun
🤭Teşekkür ederim
Geniş tepsiye koysaydınız en azından 2 2 piserdi yinede olmus bitmiş elinize sağlık
Aynı anda iki ayrı kapaklı tavada pişirdim.
Pişenleri derin tencerede üst üste biriktirdim.
İşte böyle..
Afiyet olsun. Valla ben hep pratik şeyler yapıyorum.
Teşekkür ederim. Tek başına değmez uğraşmaya.
Canım çekti ellerine sağlık. Kıymanın içindeki yeşillik biraz az olmuş sanki.😊
Selam. Evet özellikle az koydum. Eşim maydanozu pek sevmiyor. Yarım demet koydum, bir demeti kaldırırdı rahatlıkla
10 bardak un, 4 bardak su, 2 tatlı kaşığı tuz, 2 çay kaşığı şeker ile hamuru tuttum. Her bir beze yi 60-65 gr (kimini de 70-72gr) ayarladım. Tava boyutunda açtım, ince oldu. İç malzemesi 1200-1300 gr civarı kıyma, kıyma yağsız ise biraz yağ, 3 domates, 2 yeşil biber, 2kırmızı biber, 2diş sarımsak, kimyon, karabiber, kırmızı biber, pul biber, tuz, 2 soğan, 2 yemek kaşığı salça, yarım demet maydanoz (1demet olurdu ama benim eşim çok sevmez) kattım. Maydanoz hariç hepsini rondoda kıydım. Maydanozu elde ince ince kıydım. Burada marifet, tavaya aktarmada... Onun da püf noktasını buldum deneme yanılma ile. Bak bu kadar yazdım. Püf istersen onu da derim.
Hamuru aç, fırın kağıdını hamurdan daha büyük kes, açılmış hamuru kağıda yerleştir, iç malzemeyi koy, kağıtla birlikte tavaya koy. Kapaklı olarak pişir. Hamur biraz pişince kendini toplar. Kağıdı yavaşça çek, biraz da kağıtsız pişir.
İlk yapılınca çıtır oluyor. Ancak üst üste biriktirin yumuşuyor. Ben çok yaptım, çok biriktirdim. Az az yapınca çıtır çıtır yersin.
Çok merak ettim deprem olmuş.. kurtlar içime düştü.. :(( saçma sapan hesaplarla uğraştım yahuu.. herkes iyi olsun
İyiyim. Teşekkür ederim
Ramazan pidesi yapmıştım ve görsel olarak dışarıda sarılanlardan tamamen farksızdı😂
Ellerine sağlık. Eminim harikadır.
Tek başıma baklava yapmaya çalışmıştım günün sonunda başarılı olsam da mutfak ölmüştü
Ooovvv üstadsın
yok ya youtube saolsun 10 tane video izledikten sonra oldu
Abla çıtayı çok yükselttin beee. Bu yaşa geldim yumurta dahi kiramiyorum. 😄 Tabii evde kalrm
🤭Evlendiğimde yemek yapamıyordum
Afiyet olsun çok güzel görünüyorlar ellerinize saglik
Teşekkür ederim
Offf harika görünüyor
ben yiyiciyim ya yapmayı bilmem safsdf
Pekii
Ellerine sağlık. Yiyenlere de afiyet olsun.
Çok teşekkür ederim
Ellerine sağlık hamarat kızlara bayılıyorum ya
Pandemide evde kalınca deneme yanılma ile yaptım bir şeyler.
Kolay gelsin ☺️
Sanırım mantı, zor değil belki ama uğraştırıcı.
Ellerine sağlık
Ellerine sağlık afiyet olsun
Çok teşekkür ederim
Rica ederim
Hazır lavaş ile dene, daha zahmetsiz
Denedim ama böylesi daha lezzetli
Et sote yaptım en son
Ellerine sağlık
Biraz daha kıtır olabilirdi :)
Evet belki olabilirdi. Sen o şekilde yaparsın. Ben bu kadarını yapabildim.
Kızma ya sadece öneriydi :D ben bu kadarını da yapamam
Kızmadım. 🖐️
Lahana sarma.. acemiliğimdi )) ellerine sağlık 💮
Senin de ellerine sağlık. Eminim harikadır
Eşim her yemeği yapıyor vallahi.
Oh ne şanslı adamsın. Maşallah eşine. 🙏🖐️
Öyleyim gerçekten. Allah razı olsun
Seneler önce bulgur pilavıydı , şu an yok
Ellerine sağlık
Teşekkürler , seninde ellerine sağlık
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?