Antrikot pişirirken etin daha sulu ve yumuşak olmasi için marine yöntemleriniz nelerdir? Görselde yaklaşik 10 dakika boyunca pişirdim fakat tam istedigim yumuşaklikta olmadı.
Menüm bir kişi için büyük lakin ben de büyüğüm. Ne tür et damak tadınıza hitap ediyor?
Hiç sevmem antrikot ve steak türü etleri, marine diye verilen türlü türlü tarif etin tadını iyice bozmaktan başka bir işe yaramıyor. Genelde köfte gibi kıyma ile yapılan et yemekleri dışında, kemikli et haşlamasını severim. Saf olacak tuz dışında hiçbir şey olmamalı, soğan sarımsak da dahil, Kobe eti veya wagyu eti gibi özel olarak yetiştirilen sığırların biftekleri nasıl olur bilmiyorum. Yağ oranı çok yüksek olduğu için daha farklı olabilir ama bildiğimiz steak veya antrikotlari kesinlikle sevmiyorum.
Zeytinyağı tuz karabiber ile bir güzel marine edilir. Önceden ısıtılmış harlı ateşte demir döküm tavada önce bir güzel mühürlenir suyunu bırakmasın diye mühürlendikten sonra fırına verilir.
Mühürledin mi suyu içinde kalır. Demir döküm tavaya elini iyice yaklaştır 4 sn say 4 sn de elini dayanamayıp cekiyorsan tavan ısınmış demektir. Tava tam isinmazsa mühürleme olmaz. Bir de kesinlikle demir döküm tava olacak. Bitince sicakken kesinlikle suya vurma tavayı
Tavam demirdöküm tava. Oyle bir isitiyorum ki tavayi 1 saniye bile parmak vuramazsin derin yapişir. Muhuru iyi yapiyorum lakin firinlama yapmadigim için yeterli yumusakligi elde edemedigimi soyleyen var. Bir de firinda deneyecegim
On numara o zaman iki metot var birinde önce firinliyor sonra mühürleniyor. Birinde önce mühürleyip sonra fırınlaniyor. Açıkçası ben ilkini denemedim. İyi muhurlersen suyu içinde kalacağı için güzel olur ama 6 tarafı da mühürlemen lazım
Eminim çok lezzetlidr fakat zeytinyağı ve karabiberle marine göremiyorum denemelisin.. döküm tava da muazzam.
0
3 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Tuzu en sona atmalisin yumuşak olması için ve deniz tuzu kullanmalısın.. bı kaç saatte zeytinyağı ve karabiberle marine etmelisin imkanın varsa bir gün beklet. Ortalama 5 dk pişmesi yeterli oluyor sulu ve yumuşak oluyor.
Zeytin yagi surmuştum ama bekletmedim maalesef. Pişince de uzerine himalaya tuzu ve kekik ekledim. Ama firinlayacagim muhurledikten sonra bir daha ki sefere. Çok teşekkür ederim 🙏🙂
Rica ederim. Döküm tavada antrikot vazgeçilmezimiz:) bir de tavayı çok kızdırman lazm ısındı deyip pişmeye bırakiyorsan hata ediyorsun et ziyan olur aşırı kızmasi lazm et pişerken göz gözu görmemesi lazm:) bu sıcaklıkta da 4-5 dk pişmesi yeterli birer tarafı ikişer dk pişirebilirsin.