Aynı tencerede eşim yaparken bu olmuyor. Bende niye oluyor?

Aynı tencerede eşim yaparken bu olmuyor. Bende niye oluyor?
Çok harlı ateşte pişiriyor olabilirsin büyük ihtimalle ondan dibi tutuyor.
Ben mercimek çorbasını çok güzel yaparım normalde ama düdüklü tencerede iki kez denedim ikisinde de dibi tuttu : ))
Kullanma boş ver normal tencere kullan
Ben öyle yapıyorum: )))
Normal tencerede mi?
İnan hiç dakika tutmuyorum yemek yaparken.
Çorbaya bakmam yeter anlamak için.
Genelde yemekleri en küçük ocakta en kısık ateşte pişiririm mercimek çorbası hariç. mercimek çorbasını harlı ateşte pişirmeni tavsiye ederim çünkü daha lezzetli oluyor mercimek özünü suya daha hızlı salıyor bütünleşiyor.
Hani iyi pişmemiş bir mercimek çorbasının suyu ayrışır ya bu durum ortadan kalkıyor.
Mercimek çorbasının yapımı kolay ama takip isteyen bir çorba harlı ateşte pişirilirse çünkü suyu çekiyor sıcak su ileve etmek gerekiyor.
Yanisi ben herşeyini göz kararı yapıyorum 😀
Rica ederim ✌️
Teşekkürler 🌸
Ya suyunu az koyuyorsun ya da kapağını tam oturtamıyorsun buharı içeride tutamıyor ya da ocak ısısı çok yüksek üçünden biri
Cevap
8Cevap
Suyu az koymuşsundur
Bence fazla pişiriyorsun başka mercimekse mesela patatesi tam ezmemişte olabilirsin. Dibi tutmamasi için bazıları içine sıcak su falan koyuyor.
Sık sık karistir hafif olgunlaşınca kısık ateşte pişirin altını kapatın sonra.
Mercimek çorbası kısık ateşte çaktırmadan yanar diye biliyorum. Fazla tutmaya gelmiyor.
Kanka düdüklüden başka tencere bulamadın mı? Bir de çorbayı karıştırmak gerekiyor. :D
Demek ki bu işi beceremiyorsun ama öğrenmemek ayıp değil. Eşine söyle taktik versin
Suyunu az koymuşsundur
Yağ koyuyor musun
Düdüklüde mercimek pişirmeyin bence.
Tehlikeli.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar