merhaba, öğrenciler için ucuz, doyurucu ve mümkünse besin değeri yüksek olan (yumurta, makarna, bulgur) bildiğiniz yemek veya atıştırmalık var mı?
cevaplarınızı bekliyorum
merhaba, öğrenciler için ucuz, doyurucu ve mümkünse besin değeri yüksek olan (yumurta, makarna, bulgur) bildiğiniz yemek veya atıştırmalık var mı?
cevaplarınızı bekliyorum
1 Orta boy soğan
3 Orta boy domates
3 Yeşil sivri biber
2 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı karabiber
2 Yemek kaşığı margarin
3 Yumurta
Yapılışı: Soğanı ince ince doğrayalım ısıttığımız tavamıza yağı ve soğanı ekleyelim. 2 dakika kavurduktan sonra ince ince doğradığımız biberleri ekleyelim ve iki dakika daha kavuralım. Kabuklarını soyup doğradığımız domatesleri ekleyelim ve tuzu atalım kapağı kapalı şekilde 7-8 dakika pişirelim. Domatesler erimeye başlayınca karabiberi de atalım ve karıştıralım. Tavanın altını kısalım yumurtaları kıralım. Kapağı tekrar kapatıp 2-3 dakika pişirelim.
Bol çeşitli pilavlari tavsiye edebilirim, pirinc pilavı tok tutar, icine garnitur ya da mısır ekleyip değişik tatlarda yiyebilirsin. Mercimekle olan pilavlar hem doyurucu hem bol vitaminli..
Cevap
3Cevap
Ekmek arası patates kızartması. Namı diğer (patso)
bir bütün ekmek arasına doldur doldurabildiğin kadar. Yarısında doyarsın.
Şayet devam edersen nefessiz kalırsın.
Ekstra ketçap ve mayonezle lezzet doruklara ulaşır. Hele hele araya promosyon olarak hindi sosis ekleyebilirsen şaha kalkar.
Yanında içecek olarak orta boy le-kola tavsiye ederim. Tıkandıkça içersin.
Yerken hayatı sorgularsan hiç üzülme, zenginler buna (chip butty) diyorlar. 😂
Mesela yemek firmalarının hazır yemekleri oluyor yayla bakliyatın falan onlardan alıp tüketebilirsin
Bütün ekmeği yar içine ton balık domates marul biber peynir ekle kapat ve afiyetle ye muhteşem tarif😄
Ben öğrenciyken sebzeli bulgur pilavı yapardım. Evde ne bulursak atardık.
UCUZ diye bir şey yok artık
BİM in dondurulmus yiyecekleri var onlari tavsiye edrim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?