Sizce bir tavuğu daha leziz hale getiren şeyler nelerdir tam olarak? Şu baharat, şu sos, şu sebze veya şu pişirme yöntemi diyebileceğiniz? Aklınıza ne gelirse...🍗
Tavsiyelerinizi bekliyorum! 💛

Sizce bir tavuğu daha leziz hale getiren şeyler nelerdir tam olarak? Şu baharat, şu sos, şu sebze veya şu pişirme yöntemi diyebileceğiniz? Aklınıza ne gelirse...🍗
Tavsiyelerinizi bekliyorum! 💛

Köri, kekik ve dört çeşit baharat çesnisi var. tavuğu bunlara iyice bula bir kaşık zeytinyağı veya sıvı yağ ile iyice karıştır ve bir gece dolapta beklet ve pişir o zaman gör sen tavuğun lezzetini.
Tavuğu sevene her hali lezzetli ve aslında her baharat yakışıyor, sadece her haline her baharat yakışmıyor. Örnek vermem gerekirse; haşlanmış tavuğa sadece karabiberi yakıştırırken, kızartılmış/ızgara tavuğa kekik, köri, kırmızı toz biber, sarımsak tozu çok yakışıyor.
Çok baharat atmak da çok lezzetli yapmaz hiçbir yemeği. Her zaman tüm baharatları değilde aralarından birkaç tanesini seçip ölçülü koymakta fayda var.
Teşekkür ederim
Rica ederim, ben teşekkür ederim 😄
Annem bezelyeli patatesli tavuk yapar. Tavuğun yanına güzel oluyor.
Sotesi de güzel.
Çorbasını da severim. İçine karabiber ile pul biber kattığında yeme de yanında yat. En sevdiğim çorbalardan biri.
Teşekkür ederim
Rica ederim 😄
Cevap
14Cevap
Baharatlar

Kesinlikle köri 🤤😻❤
Offf, enfes gözüküyor...😍
Cidden yakışıyor ya...😍
Evett mük oluyor😻
Tavuk sevmiyorum, sadece evde yaptığım dürümde yiyorum. Onu da güzelleştiren baharatlı, yoğurtlu, soğan soslu marineyle beklemesi.
Soğan sosu değil rendesi* 🤦
Soğan rendesi mi 😳
Evet 😳
Sen böyle bir yap da ye 😋
Bunu deneyeceğim ve seni haberdar edeceğim 😄
Döner ekmeği de al 😂 Dürüm yap 😋
Oh ohh, hadi bakalım 😂
Baharatlar elbette. Özellikle karabiber, kırmızı toz biber, köri ve kekik gibi baharatlar tavuğa çok yakışıyor.
Baharatlar soslar ve herşeyden önce iyice haşlanmalı ve sonrasında fırınlamalı
Sütlü yoğurtlü ve zeytinyağlı sosta 3 4 saat bekletmek
Hiç bi fikrim yok tavuk yemiyorum hatta kokusuna bile.. ben evde yoksam tavuk pişer bizde..
Fırın poşetinde de lezzetli oluyor en son poşetin üst kısmı kesildiğinde üstü de kızarıyor
Ben tavugun her halini seviyorum ama en çok çıtır hali hosuma gidiyor
Köri soslu veya kekikli. Bu iki baharat tavuğa çok yakisiyor.
Karabiber ve kırmızı pul biber
curry kesinlikle. 🤌
Ay Türkçesini yazayım; Köri 😃
Ben de direkt bakmaya gitmiştim internete. Köri çıktı 😄 Evet güzel oluyor köri ya 😍
Çok yakışıyor gerçekten. :D
Baharatlar olabilir :D
En çok hangi baharat mesela? 😄
Kekik 😅
birazcık kekik.
Baharatlar ve Çeşniler
baharat patates ayran
karabiber bence
Baharatlar genelde
Köri sos ve kekik kesinlikle
bence kesinlikle kekik harika tat veriyor.
Doğru sos ve pişirme
Yoğurtlu ve kekikli sos
Knorr'un tavuk harcı var. O güzel yapıyor
Mangal
Baharatlar
Terbiyesi
Baharat
Baharatlar.
Köri köri :)
kekik
Sos oranı ve pişirme
Tabii ki ekstra kullanılan baharatlar