En sevdiğiniz balık çeşidi nedir? hangi yemeğini seviyorsunuz?

En sevdiğiniz balık çeşidi nedir? hangi yemeğini seviyorsunuz?
Merhaba.
En sevdiğim balık, tabii ki çeşidi ne olursa olsun kendi tuttuğum balıktır.
https://www.dailymotion.com/video/kIO7lsy816Ga3XyaehPDüşünsene yukarıdaki videoda olduğu gibi sabaha karşı atlamışsın tekneye ve şarkıda dediği gibi (feel this moment) anı hissederek meraya gidiyorsun.
Av da bereketli geçiyor ve üç adet mükemmel sinarit yakalıyorsun. Bu balıktan güzel balık mı olur? Fırında efsane olur, istersen mangalda da yapabilirsin. 😀
.
Ben yakalamamış olsam da sinarit, trança ve fangri üçlüsü en sevdiğim balıklardır. Sinarit ve trança öncelikle fırında, fırın olmazsa mangalda mükemmeldir. Fangri ise sadece mangalda.
.
“Ben herkesin bulabileceği balıkları soruyorum” dersen, cevabım levrek olur. Pişirme şekli ise mevsim ve balığın büyüklüğüne göre değişir. Ama 1,5-2 kg civarında büyüklüğe erişmiş (mümkünse daha bile büyük olmalı), tuzda pişirilmiş iri bir levreği yememiş olanlar ‘Balık yedim’ dememeli.
.
Aklıma getirdin ama mevsim de geçti, şimdi nereden tutacağım sinariti? 😂
En lezzetli balıklar sizlerin olsun.
Hiç bir balık türünü yemedim henüz, görüşün için teşekkür ederim abi daha güzel anlatılamazdı 😂 balık olasım geldi..
Rica ederim 😀
“Ama sen balık ol” diye yazmadım ki bu görüşü. “Vejetaryen olmaktan vazgeç, rakı balık yapalım” diye yazdım. 😂
Izgaralar benden ozaman, vejetaryen bir ızgaracı görmemişsindir daha önce 😂
Kabak, mısır, soğan, havuç ve muz ızgarada çok güzel oluyor. Rakıyı boşa götüreceksin ama ben hakkını veririm onun. 😂
Cevap
8Cevap
Balıkla çok aram olmasada alabalık levrek dil balığı severim.
Ama balık benim için olsada olur olmasada olur grupta yer alıyor
Çipura ve levrek
Kılçıkların yerlerini ezberledim temizleyip yemesi daha kolay oluyor.
Bilmediğim balıklardan hep sürpriz kılçıklar çıkıyor.
Tekir tavada
karagöz mangalda
Hamsi yerim genelde ama levreğin tadı da çok güzel. Canım çektiii.
Her balığı yerim ayırt etmem ben de, en çok sevdiğim tavuk gibi olan adını bilmiyorum😋 hamsi hariç balığın hakkı ızgarada olanıdır
Palamut dısında denizden çıkan her şeyi yerim. En sevdiğim balık hamsi ve mezgit
Palamut seviyorum
zenginlik
hamsi dışında balik çeşitlerinin isimlerini bilmiyorum
Hamsi başka onun haricinde Tom baligi yerim başka yemem balık çeşidi
Hamsi tava levrek ızgara severim
Somon seviyorum uf
Levrek ve karides favorim
Levreğin hastasıyım hele ki yanında rakı varsa...
Somon ❤️
levrek <3
hamsi
Dil balığı, çupra, levrek, ala balık.
Sadece lüfer, iyi pişmiş bol baharatlı
Levrek
Somon
çinekop ve çipura
Alabalık ve somon ♥️
Barbun çok severim
Hamsi du da başka baluk varmidu
Alabalık