Yaz aylarında en ferahlatıcı yiyecek dondurma oluyor. Fakat geçen bir dondurmacıya gittim topu 20 tl dedi şok oldum. Sizce bir topa 20 tl verilir mi?

Yaz aylarında en ferahlatıcı yiyecek dondurma oluyor. Fakat geçen bir dondurmacıya gittim topu 20 tl dedi şok oldum. Sizce bir topa 20 tl verilir mi?

Bana göre evde yapmak en mantıklı hem doğal hem daha sağlıklı olur hem de istediğin kadar çeşit yapabilirsin 20 tl bir külah için çok fazla geldi bana
Ben evde yaptim dışarıdan daha maliyetli oldu 🤔
1 kg olgun muz aldım 12tl
1 kutu krema aldım 200ml 16tl
Pudra şekeri 12tl
Çikolata sosu için 12 tl lik çikolata aldım
1 margarin 14tl
200ml süt 5tl
200ml krema 16tl
Yaklaşık 90 lira tuttu ve sabahtan akşama kadar emek verdim. 8 kere blenderdan geçtim sosuyla ayrı dondurmasıyla ayrı uğraştım.
Birde ayriyetten külahta aldım onunda maliyeti oldu. Gerçekten uğraşmaya değmez bisey hazır alın daha iyi
@Semih4500 maliyetli olabilir ama insan evde yapınca daha çok tüketir bu şekilde ise hemen biter
Ben hepsini hemen yemiyorum
Benim akrabalarım dondurma işi yapıyor batma derecesine geldiler. Geçen sene şekerin çuvalını 210tlden alıyorlardı şimdi çuvalı 1180tl.
Meyve fiyatları en azı 2 katı arttı. Dondurmayı elektrikle üretiyorlar elektrik fiyatları %200ü aşkın arttı
Süt 2.5 katı oldu.
En az zam ise insan gücüne geldi. Iscilerine ise sadece 1 yılda sadece %80 zam yaptılar!
Dondurmalar ise %250 zamlandı. Her gelen geçen şikayet ediyor ama bizi bu hale getiren kisinin kim olduğunu aklı selim herkes bilir malûm kişiyi...
Yemem be fırsatçılara bak. Bunların dükkanına adımını atmayacak kimse bak bakalım fiyat aynı kalıyor mu.. Bizim burada topu 5 tlye aldım geçen 3 top oooo mis gibiydi valla. Ayrıca aldığım dondurmanın 1 topu 3 topa bedel kocaman bir dondurma oldu zor bitirdim. 20 lira bir top dondurmaya verirsek evin yolunu bulamayız şu piyasada.
Abartmayın ya. Tamam ekonomi kötü o bir gerçek ama tek bir mekan üzerinden fiyat şu olmuş bu olmuş diye genelleme yapmayın. 20 liradan ucuz yerler de çok var.
Cevap
42Cevap
1 top 20 TL çok fazla.. Ya var ya tüketmeyin diyorlar resmen.
O 20 tl denilen dondurma diye adlandırılan şeylerin çoğu da dondurma ile alakası olmayan, tamamen aromadan yapılan iğrenç, mide bulandırıcı, içinde katkı maddesi, kıvam arttırıcı, glikoz fruktoz şurubu gibi ne kadar sağlıksız, tehlikeli şey varsa içeren şeyler. Allah böyle ürünler satan bütün satıcıları kahretsin. Bir de fahiş fiyat koyuyorlar ekonomiyi bahane ederek. Her yanlarından geçince küfür ediyorum. İnsanları zehirliyorlar. Bizim orada bir dondurmacı var. Adam gözümüzün önünde yapıyor dondurmaları ve gerçek inek sütü kullanıyor. Çok düşük karla satıyor ve meyvenin çok net bir şekilde tadını alabiliyorsun. Hep ordan yerim. Tadı da mükemmel, sağlık açısından da çok iyi. Çikolota sosu ve soslu fıstık da atıyor. Çok iyi bir adam ayrıca. Saçma sapan yerlere gidip boşa para vermeyin.
Eskiden abur cubur ve dondurma sevdalısıyken şimdi onları fahiş fiyatlar yüzünden alamıyorum. Asgari ücret rakamsal olarak artınca zamlar da peşinden gelip fiyatları artırıyor. Asgarî ücret isterse 10.000 olsun alım gücün düşükse masrafların 9.000'e yakınsa zaten geçinmek imkansız hale gelir. Asgari ücret mantıksal olarak artmıyor aksine Türk lirası değer kaybediyor.
Zengine göre devede kulak ama bize maalesef fazla geliyor.
Nasıl 20 lira olmuş ya atıyorsun sanki biraz Magnum alırım
20₺ bir top için anormal fazla, 1 top maximum 7-8₺ olmalı bence.
ucuz yerlerde 5, ortalama 7-10, kaliteli yerlerde 12-20 tl seklinde degisebilir. topu 20 diye baslik acmak sacma biraz. hersey pahali maalesef ama baslik manipulatif geldi bana.. soruya gelince bence 20 verilmez.
ayn o kadar değil zaten
Gittikçe çekilmez bir hal alıyor bu ülkeyi ve ülkeyi yönetenler
Ben dondurmayı kendim yapıyorum yapamadığım da kap dondurma ve hazır külah alıyorum evde kendim yapıyorum
O kadar da değil ne 20si 😬 burası uçuyor ve en hakiki fıstık ile yapılıyor ama fiyatı 2 top dondurma 7 lira 😆
Verilmez. Dondurma dediğin bir topu 1 lira bilemedin 2 lira olur. Dondurmaciya 10 liralık dersin adam külahı doldurur. En azından olması gereken budur
ben hep 5 liralık alıyorum, beni bağlamaz. isterse 100 lira olsun
Bimdeki yarım kiloluk maraş kesme 24 lira. Bence tadı da çok güzel 😃
Git bimden miss al dondurma külahı da al sonra al eline bir kaşık koy koy ye. Ye ye bitmez 🤣
Verilmez ya
Anca denizden çıkmış olucam
Mutlaka yemem lazım diye düşünücem ozaman verirdim
ya cıdden anlamıyorum keyıf ıcın verdıgınız paranın hesabını nıye tutuyonuzkı
Sen bu kafayla çok bile yaşamışsın
Ben de senin olmayan kafanı s.. m bu yaştakilerin daha akıllı olması gerekirken daha beyinsiz oluyorlar ona şaşırıyorum.
külahta dondurma yemiyorum
kutu dondurma alıyorum daha hesaplı :)
Millet s.. kmeye yer arıyorlar verilmez zehir zıkkım olsun
Vermem bir kutusu 20 TL algidanin kulahlar da 9 TL civarı bir sürü dondurmanız olur o paraya😂
bizim burada 5 lira hem büyük hem kaliteli memleketimin gözünü seveyim 😄
Erzurum'da halen daha 4 TL bir top. Biraz küçük top olabilir ama yine de idare ediyor :)
Tarih yazacak ülkemizi bir ülke nasıl yönetilmez nasıl dibe götürülür teşekkürler🐑
Bu zamanda toptan başka ne var ucuz olması gerekirdi 😂
En fazla 10 TL veririm, zaten sevmiyorum açık dondurma
Canın çektiyse mecbur alıcan.. Ama pahalı yani
1 kilosunu 50 TL ye aldım geçen gün. 1 topa 20 TL vermem
5 liralik külahli dondurma yetiyor
Ney? 20 ne 20 ne olm dondurma lan bu. Git o paraya 2 tane külah dondurma al ya da internetten nasıl yapılır bak külahını al gerisini kendin yap.
Fiyatlar bukadar uçmasın artık yeter dur artık
Tatildeysem veya herkes yiyosa veririmde zaten kilo alacağım diye yemiyorum çok dondurma gerekte yok yani öyle
magnum bile 15 TL iken topuna 20 TL vermek saçmalık olur
Yoo 2 topu 8 TL ye aldım.
Herşeyin pahalısından alırsanız böyle dersiniz tabi
Sigarayı zamlar yüzünden bıraktım dondurmada öyle olucak
500 lira da olsa alacak gücüm var alırım. Alamayanlae bu duruma getirenler düşünsün
Kesinlikle verilmez, bir top 20 lira için çok fazla bence.
Türk halkı git gide fakirleşiyor...
Öyle bişey yok sallamayın mk
Arkadaşlarını iyi tanıyorsun
Bi köpek mi havladı
Nerde 20 TL en son ben 12 ye aldım
Kutu dondurma alıyorum
Verilmez çok pahalı
Verilmez tabii ki bimden alırım 2 liraya
aman zaten dondurmayla aram yok
Heryerde 20₺ değildir ya 😂
Yiyebiliyor muyuz sanki, verilmez tabi. 😌
Bence sen dondurmacını değiştir 20 tl çok fazla