İş hayatım yoğun olduğun da moralim bozuksa sadece bir kahve ya da çay.. İş hayatımda moralim düzgünse, güzel bir su böreği ve ya pizza poğaçayı yuvarlarım. Bos zamanlarımda kahvaltı durumu genel olarak yapmam , saat ilerlediğinde aciktigimda ise bir yumurta ve süt ürünleri ile hızlı bir şekilde gecistiririm. Bu aralar ilaç aldığım için, küçük apartifler tuketiyorum. Genel olarak kahvaltının öğün içerisinde en önemli etken olduğunun bilincindeyim ama bu konuda bu aralar kendimi önemsemiyorum 😒🙈
Bir süredir köydeyim, babama bağ bahçe işlerinde yardımcı olmak için. Sabah kahvaltımız, geçen yıldan yetiştirip kuruttuğumuz veya dondurduğumuz sebzeleri bahçemizden söktüğümüz taze soğan ve sarımsakla kavurup, üzerine yumurta kırıp peynir koyduğumuz, menemen alternatifi sebzeli yumurta... Tek dezavantajı var, menemen gibi çok ekmek yediriyor, onu da bahçede çalışarak yakıyoruz. Kuruttuğumuz/dondurduğumuz sebzeler de domates, kabak, ıspanak, yeşil fasulye.
Pek kahvaltı kültürüm yoktur. Genelde uyandıktan 2 3 saat sonra süt falan içerim. Ya da cocopops varsa onu yerim. Geçiştiririm yani oturup sofra kurmam.
Kahvaltı olmazsa olmazım. Her öğünü geçerim kahvaltıyı geçemem. Bir de uyandıktan sonra maksimum iki saat sonra yemek yemem lazım yoksa sinir krizi geçiriyorum. :D
Hiç üşenmem kendime özel az çeşitte olsa kahvaltı tabağımı hazırlarım. Benim için kahvaltı çok önemlidir. Öğle ya da akşam yemeğinden daha çok severim ve özen gösteririm.