Mantar çorbası yapacaktım da baktım son tüketim tarihi bugünmüş. Aslında 3 gün önce almıştım marketten şimdi yapmaya karar verdim. Ama tüketim tarihinin bugün son olması beni biraz ürküttü. Siz olsanız kullanır mısınız bu mantarı?
Son tüketim tarihi bugün olan mantar yenir mi sizce?
Tabiki son kullanma tarihine önem vermemiz gerekiyor şakaya gelmeyen bir konu senin durumun için şunu diyebilirim son kullanma tarihi bugün yani adı üstünde bugün son kez kullanılabilir demek istiyor yani kullanabilirsin tabi hatta bence tarihi bir iki gün geçse bile bir şey olmaz çünkü ben e şöyle yapıyorlar mesela ayın 8 sinde bitecek ise ayın 1 ine son kullanma tarihi koyuyor çünkü riske atılmıyor zaten nasıl desem 1 günde bu yiyecek hemen kötü olmaz tabi düzgün korunduysa yani diyelim ayın 7 sinde son tarih ise 8 inde bozulma ama dediğim gibi önlem için risk olmasın diye bir tarih var neyse soruya gelecek olursak mantarlar yenilir bir şey olmaz.
Mantarla tavuk çok tehlikeliymiş ondan çekindim. Geçmemiş ayın 21 i yazıyor son tüketimde, yani bu gün son. Ama yine de çekindim acaba bişey olur mu diye
Sonuçta son kullanma tarihi geçmemiş gözüküyor kullanabilirdin bir şey olmazdı ben olsaydım evet kullanırdım o mantarı çöpe atmazdım :) Soruyu 1 ay önce sormuşsun şimdi tesadüfen karşıma çıktı yedin mi ne yaptın merak ettim
Yumurtayı normalde de sevmiyorum yerken aklıma türlü türlü şeyler geliyor midem bulanıyor. Şimdi bu hiç olması xd Civciv çıkana kadar bekletcen galiba sen 😃
15 yaşındayken ilk defa menemen yapmaya karar verdim yumurtayı bi kırdım içinden siyah etli bişey düştü. O görüntü karşısında günlerce yemek yiyememiştim. Suyu bile içemiyordum o derece midem bulanmıştı. O sebepten yumurtadan çok midem bulanır o gün bugündür