Geçenlerde canım ekmek kadayıfı istedi. Gittiğim zincir bir tatlıcıda bana, havalar ısındığından dolayı kış mevsimine kadar üretmeyeceklerini söylediler. Duyduğum an saçma şeydi 🤭
Tatlının mevsimi olur mu?

Selam,
Hayır bence olmaz. Hadi yemek olsa anlarım toprakta besin yetişiyor ama tatlı için meyvelileer hariç öyle bir şey yok yaz kış üretilmeli ve yaz kış tüketilir.
Kadayıf olayı geçen sene benimde başıma geldi sıcak olduğu için insanlar şerbetli tatlı pek yemiyormuş bu yüzden pakette kızartılmış kadayıf almak zorunda kalmıştım.
Aslında talebe göre şekilleniyor ama az bile olmasa bulunması gerekiyor.
tatlının mevsimi elbette olur. Kabak tatlısının, incir tatlısının vb çoğu meyveli tatlının mevsimi olur.
Ayrıca ekmek kadayıfı için de şunu demişler:
Eyy iman edenler! Şüphesiz biz ekmek kadayıfını (size) bir imtihan olarak gönderdik. Vay o kadayıfı kaşıklayanın haline! O kaşık kilo ve selulit yapacak. Yaptı da!
Ümmetimden pilates yapanları müjdele. Onlar ki Karatay rejimi yaparlar. Şeker ve undan sakınırlar. Sorulduğunda "Ekmek kadayıfının şerrinden sana sığınırız" derler.
Gecenin ortasında uyanıp kadayıf yiyen! Bil ki o kalori yazın mayondan taşacak. O, düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor.
O zaman o dükkanı kapatıp gitsinler gadası. Az bile olsa tatlıcı da hemen her tatlı olur. Talebe göre az veya çok ama hemen her tatlıdan biraz olmalıdır. Meyve mi bu mevsimi olsun.
Selamm🎈
Kadayıf mı dedin adeta bayılırım. Sütlü tatlılar çoğu zaman vazgeçilmezim olmuştur fakat şerbetli tatlılarada asla hayır demem. Bunlardan biriside benim için ekmek kadayıfı. Eskiden ailemle birlikte yemeklerimizi yiyip tatlı olarakta ekmek kadayıfı söylerdik. Kadayıf ne kadar şerbetli olsada kaymak sayesinde o ağırlık gidiveriyor. Tam ağızlara layık yani..
Tatlının asla mevsimi olmaz bu yüzden biz istersek her şeyi evde kendimiz yaparız. (Yeterki ekmek kadayıfı olsun❤)
Cevap
40Cevap
mevsimi olmazda , yani şu mantıkta düşünürsek yazın mesela sıcak olduğu için şerbetli tatlılalar daha çok susatıyor adamı bayıyor kesiyor hemen. Ama sütlü tatlılar soğuk servis edildiği için yazında seni ferahlatıyor. yani eğer suyun yanındaysa şerbetli tatlıda yersin. bimde ekmek kadayıfı satılırdı azda olsa porsiyonlu efsane birşey artık satılmıyor ya üzücü
Merhaba...
Bence mevsimi olmaz banada saçma geldi şu an kendin evde deneyebilirsin.
elbette,
tatlının içine konulan ürünlerin hangi mevsimde daha lezzetli oluşu tatlıyı daha lezzetli yapar.
bu da tatlıyı dönemden döneme lezzet farkını oluşturur
Tatlının mevsimi net vardır zaten bizim kültürde. Şerbetli tatlılar kış aylarında, sütlü tatlılar yaz aylarında tüketilir. Hem sıcakta şerbetli tatlı da aşırı yorar, bayar insanı.
sıcakta satışları düşüyorsa ondan yapmıyorlardır. ben sıze buradan göndereyim. malum afyon ekmek kadayıfı ile meşhur
Yaz aylarında bazı tatlılar daha ağır olabilir ama bu hafif tatlıları mevsimlik yapmaz isteyen istediğini yesin kime ne?
Olamaz heleki ekmek kadayıfı burma kadayıf baklava şöbiyet kışın kaymakla yazın dondurma ile süper oluyor.
@Cailleach mevsimi olmaz bence tatlının ilk defa duyuyorum herkes sevmesede tatlı krizlerimizde bittere devam 🍫
Ne alaka ya millet senin keyfine göre değil sen milletin keyfine göre üretim yapacaksın saçmaymış gerçekten.
Benim için dondurmanın mevsimi yoktur mesela kışın yazın çok severim ama kışın genelde karamelli çikolatalı yoğun tatlıları seviyorum yazın daha hafif tatlıları seviyorum
Güllacı Ramazanda meyveli tatlıları yaz üretiyorlar talep buna göre şekilleniyorsa olabilir
Saçmaymış gerçekten lakin zincir tatlı dükkanı dışında butik tatlıcıları öneririm
Olmaz bence,
"Şimdi Afyon'da olmak vardı" der gibisiniz... 😊
Bence olmaz ama nadiren bazı yemek ve tatlıların olduğunu düşünüyorum
Yok öyle bişeeeeyy tatlı tatlıdır çiçek babandır 😄
Tatlının mevsimi olmaz. Ama şerbetli tatlıları yazın tüketmem, benim için zararlıdır.
Olmaz yerim her türlü iyiki bu şekerli şeyler var kız😂
Meyvelerin mevsimi olabildiğine göre bunun da oluyor demek
Olmazda fazla şerbetli olduğu için içini yakıyo insanın ondandır
bencede büyük saçmalık..
kırk yılda canın bir ekmek kadayıfı çekecek, onda da yok yaz geldi yok mevsimi değil..
hiç hoş değil..
N'ayır nolamaz olmamalı duyduğum en saçma şeydi benim de 🙄
dondurmalı ve dondurmasız olarak 2 ye ayrılırlar sadece :)
Ekmek kadayıfının mevsimi mi olur yaa olsa da yesek :))
Olmalı özellikle şerbetli tatlıların yaz aylarında yiyemiyorum ☺️
Ne alaka abi ekmek kadayıfı zaten soğuk yenmiyor mu
Olmaz tabi ki..
Ben uzak duruyorum 😅
Genelde kışın severim
olmaz tatlı her mevsim yenir
Bazılarının olur bazılarının olmaz
Köfteci Yusuf varsa yakının da orada vardır.
Ne alaka ya. Her zaman yapılır bu.
Olur bence havası bile etkiliyor tatlıyı
Konu ekmek kadayıfı ise gerisi teferruattır
Olmaz, olmamalı bence
Olmaz. 4 mevsim yenir.
Olmaz her mevsim yenir.
sıcakta bayıyor demekki
Benim için olmaz, yaz kış yerim 😄
oha benimde çekti ıaısıeeı
Yemek sepetinden al dolu bazıları öyle
Tatlılar insan gibidir her mevsim yaşar 🤣
Saçma, bizim tatlıcı her mevsim yapıyor.
Zamanla diyen kadında o zaman hiç gelmez ya öyle Bi çarpma olayı buda
Yok öyle bir şey yapması zor gelmiştir
Olmaz ki her türlü gider
Olmaz ya gonul cektigi guzel olur.
of olmaz banada çok saçma geliyor
Olmaz istediğin mevsimde yersin.😋
olmaz.
Olur evet.
Bence olmaz
Olmaz.
Olmaz ama. Mevsime gore tatli olur
Hayır olmaz.