Hepimizin ilk yemek, ilk tatlı gibi maceraları olmuştur sanırım başınızdan geçen böyle komik mutfak ve yemek denemesi anıları oldu mu? Şu an mutfakta her ne kadar iyi olsam da ilk deneyimim sütlaç olmuştu.. kimseden yardım almadan sütlaç yapmak için girdiğim mutfaktan sütlaç çorbası yaparak çıkmıştım üstünü yakayım karamelize olsun diye de uğraşmıştım o da yanık ekmek gibi kararmıştı fırının kablosunun yanması, sütlaç çorbalarınında ağzım yerine her yerime dökülmesi ve mutfağın savaş alanına dönmesi dışında hiç bir sorun yoktu tabi.. annem eve gelene kadar da akşam mutfağı bal dök yala yapayım derken içimden senin neyine sütlaç diye diye söverek akşam etmiştim felaket bir gündü felaket 😅
Başınızdan geçen hiç trajikomik bir mutfak anınız oldu mu?
Kardeşimle kahvaltı hazırlıyorduk okula gidecektik. Sonra ben yumurta kızartmak için yagi tavaya koydum. O sırada kardeşimle sohbete dalmışız. Tavayı unuttuk ve tava alev aldı. Bende bu durmda ne yapılır bilmediğim için tavaya su dökmüştüm o da kardeşimin yüzüne harladı ateş. saclari kasları yanmıştı
O kadar güzel temizlemişimki iz bile kalmamış ama pilav yapacaktı ertesi gün pirinç vardı burada ya gördün mü oğlum kafayı yiycem falan dedi yok anne ne işim olur pirinçle falan benim diye oradan uzaklaşmıştım 😂
kakaolu kek yapmıştım fırından çıkarmadan fotoğraf attım. yine neyi yaktın dedi çsydanlığı ocakta unuttum kapak havaya uçtu 2 saat sonra sigara tam sönmeden çöpe atmıştım ev tutuşuyodu daha var ama düşünmek istemiyorum ahsn
Küçükken sigarayı gizli içerken arkadaşımla mutfakta sigara içtik kokusu gitsin diye tencerede yağ vardı dedik patates kızartak sigara kokmasın. Yağı koyduk kızana kadar içerde top oynayalım dedik evde de patates yokmuş zaten 😂 neyse ulan kapının camından bi baktım içerisi simsiyah. Kapıyı bi açtım tavandan her yere alev fışkırıyor bir tencere suyu aldğım gibi bi döktüm direk cosss dedi söndü allahtan su dökünce kendimi yakmadım