Açık kolaları bende hiç sevmiyorum beğenmiyorum farklı ve su gbii geliyor asidi az. Genelde yemeğimin yanında kola tercih ediyorum ama menü yanında açık kola olan yerlerde bu yüzden ya içecek almiyorum ya da ayran tercih ediyorum. Kutu kola her zaman favorimdir.
Açık kolalarda elllerinin pisliği geçiyor mesela burger gıng veya avm benzeri yerlerde olan açık kolalarda az miktarda kaka suyu tespit edilmiş ellerini yıkamadan insanlar içine kola döküyor bir videoda izlemiştim ondan beridir içmem.
Mek Danılds’da çalışmış biri olarak şöyle söyleyim. kola, fantezi, sprayt gibi içeceklerin şurupları var. Bu şuruplar ile sodalı su karıştırılıyor. Yani kapalı kutu gibi hazır gelmeyip işletmede hazırlanıyor.. O nedenle tat farkı olabilir.
Hepsinin tadı bariz farklı. Benim en beğendiğim cam şişedekiler. Aromaları tam olması gerektiği gibi. Fast food restorantlarda açık satılanlar da tadları çok farklı olmasına rağmen yeterince iyi ama içine atılan buz mahvediyor. En sevmediğim ise teneke kutular; bardağa dökülmediği sürece içimi çok keyifsiz. Tadları da bence hoş değil. Kısaca cevap vermek gerekirse tadları bir hayli fark ediyor.
Asla aynı değil hatta aynı marka kolanın açığı, kapalı kutu olanı, cam şişesi ve plastik şişesine kadar bana hepsinin tadı farklı geliyor bana. Cam şişedekiler aşırı lezzetli mesela, o tadı diğerlerinde alamıyorum.
Aynı değil bence de. Açık olanlar daha tatlı geliyor ve asidi de az gibi ama kutu kolalar öyle değil, boğazı yakıp geçiyor 😸 ve diğeri gibi tatlılığı da yok..
Bir arkadaşım ünlü bir fastfood markasında çalışıyordu kola miktarı %30 buz miktarı %70 olacak şekilde ayarlıyorduk dediğinden bu yana zaten normalde de kola içmem öyle yerler de hiç içmiyorum.
aynı tat değil çünkü onlar hazır gelmiyor. konsantre halde geliyor, makine konsantreyi ve gazlı suyu karıştırıp veriyor. haliyle fabrikadan çıkmış gibi aynı tatta olmuyorlar.
lısede okurken fast foodcuda calısıtyordum.. ınan bana bayagı farkedıyor tadları... bu acık olanlar dandık.. buz zaten bır bakıma su katıyor ona.. su ısın ıcıne gırdımı tadı bozuluyor...
kola konusunda da ben de gurme sayılırım. markasına kadar bilirim. açık kolalar buz ile birlikte tadı daha iyi geliyor buzsuz asidi biraz kaçmış gibi duruyor.
Hayır evet haklısın. Açık kolalar daha lezzetli oluyor sanki. Burger King'te falan verilen kolaları hep bitiriyorum ama eve 1litre kola alsam onu içemiyorum.