Hep merak etmişimdir aslında. Çok kola içern biri olmamakla beraber cam şişe ile kola içtiğimiz zaman sanki tadı bir başka gibi gelmekte. Biilgisi olan var mı?
Sizce cam şişe mi?

Cam asla etkileime girmez : üretim formülünün her üründe aynı olduğunu fakat söz konusu farklılığın bazı nedenlere dayanabileceğini açıklıyor. Örneğin teneke kutularda polimer dolayısıyla lezzetin bir parça emilim gösterebileceğini, plastikteki Asetaldehit maddesinin tada karışabileceğini bu tür kimyasal etkileşimlerin bir parça da olsa farklılık yaratma ihtimali olduğunu belirtiyor.
Cam, esansiyel olarak vücuda alınması zorunlu gıdaların alınmasını sağlayan bir maddedir. Daha anlaşılır bir biçimde söylemem gerekirse vücudumuz tarafından üretilmeyen bazı maddelerin iletimi cam tarafından yapılabilir. Fakat kutu kola diye tabir edilen tenekeler bu maddeleri absorbe ederek, iletmez...
Elektriğin bakır, demir, altın gibi maddelerle iletilip ametal olmayanlarla iletilmemesi mantığıyla eş değer bir mantık var.
babam kasa kasa alırdı çok severdim
Hiç fark etmedim
Cevap
24Cevap
Cam en sağlıklı madde olduğu için içindeki ürünü saf haliyle tutuyor zarar vermiyor. Ama plastikler, metaller vs zararlıdır ve kanserojendir. Gerçi koladan nefret eden birisi olarak hiç tavsiye etmiyorum orası ayrı.
Plastik olduğundan kokusu kötü oluyor. Ve sıcak soğuk durumunda plastik çok etken ediyor. Bu cam bardakta çay içmekle plastik bardakta çay içmekle aynı.
Teneke gibi materyalleri içinde bulunduğu sıvının tadını az miktarda etkiler. O yüzden uzmanlar bakır ya da cam şişede sıvı tüketilmesini önerir.
Valla büyük cam şişe de öyle bir fark var neden bilmiyorum ama birde özel sözleşmeye tabiymiş herkeze de satması in verilmiyormuş
Ben de çok kola içen birisi değilim bu neden ile içince de cam şişede içeyim de kola içtiğimi anlayayım diye özellikle cam şişe tercih ederim
Hepsi aynı diyorlar ama inanmıyorum farklı lezzetleri var
Cam şişede olan ürün asla farklı kimyasallar la karışmaz etkileşime girmez o yüzden de tadı asla değişmez
ince ve uzun popoma daha rahat giriyor işlevide tadı da güzel ben gayım erkeksi bayanımm ismim ekremiye
Cam daha faydalı teneke, plastiğe göre 😊
Aynen bunu bende merak ediyorum
Kutudaki metal tadı bozuyor
Cam daha guzel koruyo
Hiç fark etmedim bana aynı geliyor
Evet aynen öyle cam şişe daha iyi
Evet bende merak ediyorum
Hiç. İçmem ki
Faydası yok
Soda tercihim
Cam şişe daha saglikli
Cam sağlıklı olduğu içindir