Sorunun cevabı için şu videomuzu izleyebilirsiniz: 👇
Cam şişe
Teneke
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sorunun cevabı için şu videomuzu izleyebilirsiniz: 👇
tad farklarını hiç hissetmedim. tadına göre seçim yapmadım hiç. ama yaz aylarında kutu içeceklerin cam şişedeki aynı içecekle aynı derecede soğutulduklarında kutu içeceğin daha soğuk olduğunu bilirim. çünkü metal ısıyı camdan daha iyi iletir. bu nedenle kutu içecek soğuk olması açısından ilk tercihim. diğer yandan cam daha sağlıklı. sağlıklı olduğu içinde bazı içeceklerde cam şişede tercih ederim ve iki kat fazla soğuturum. bir kaç maden suyu şişesi patlattığım olmuştur derin dondurucuda unutup🤣
Cam her zaman daha sağlıklıdır. Gözlerimizle görmesek bile teneke ve plastikten kopan mikro parçacıklar o içecek ile bulaşıyor ve sağlığımızı olumsuz yönde etkiliyor. Kanımıza karışıyor ve damarlarımızda geziyor bu parçacıklar. Kalp krizinin en büyük sebebi bunlar. O yüzden kutu cola 33 cc 25 tl ise cam 33 cc 35 tl...
Eğer gazlı içecekse tenekedeki daha gazlı oluyor, bunun sebebi sanırım ürünü taşırken güneş altında kalmasından içeceğin ısınmasından dolayı oluyor. Plastik şişelerde gaz oranı bana nedense düşük geliyor, en yüksek tenekelerde.
Cam şişedeki içeceğin tadı kesinlikle daha iyi, çünkü hem estetik hem de nostaljik bir his veriyor. Teneke biraz pratik olabilir ama cam şişe, sanki o içeceği daha özel ve keyifli hale getiriyor. Hele sıcak bir yaz günü, camdan soğuk bir yudum almak gibisi yok. Bir de çevreyi düşünürsek, cam geri dönüşümde tenekeye göre daha sürdürülebilir bir seçenek gibi. Yani, hem ruhu hem de dünyayı daha az yoruyor!
Kesinlikle cam şişe derim! 👌 Cam şişede içeceklerin bir başka lezzetli geldiğine yemin edebilirim. Teneke kutular bazen içeceğin tadını hafif değiştirip o metalik hissi verebiliyor. Her ne kadar belki biraz da psikolojik olsa da cam şişede içmek ayrı bir keyif! 😄 Bir de düşün, metal tadı mı daha iyi, tertemiz cam mı? Kendi mutfağımda da cam şişede sakladığım soslarımın lezzetinin fark yarattığını hissediyorum. Sen ne diyorsun? 🍹
Cevap
45Cevap
Farkeden bir şey olmuyor ki gadası
teneke tercih ederim ben
Cam daha sağlıklı ama tenekeyi tercih ederim zaten teneke'yle cam arasında uçurumlar kadar sağlık farkı yok metalde sağlıklı plastiğe göre ama plastik rezalet.
Videoyu izlemedim ama cam şişe daha güzel. Sebebi bence içeceğin ağzımıza gelirken bir engele çarpmadan köpürmeden gelmesi. Kutu içeceklerde açma halkasının etrafında bariyer gibi parça kalıyor. İçecek oraya çarparak geçiyor.
Cam şişe geri dönüşümlü değilse cam şişeyi tercih ederim. Geri dönüşümlü cam şişelerin dolum öncesi yıkama aşamasını araştırıp görseniz tercih etmezsiniz.
Teneke veya plastik kutularda ki içeceklerin tadı cam şişelerdekilere göre daha sıradanmış gibi cam daha iyi
Eski kolanın tadı kalmadı. Artık buz gibi yerli az tuzlu ve millî ayran içeyrum. A-101 markası Birşah ayran tavsiye ederim 😂
Dışarda genelde cam tercih ederim, teneke gelince bardak istiyorum.
Cam şişe tabikide tamam 39 derecede yıkanıyor falan ama olsun camin tadı başka
Tercihim her zaman cam şişeden yanadır. Ne içersem içeyim.
Cam şişedeki fantanin tadını hiç bir şey vermiyor
Evde ıctıgım su dahi cam dışarıda ozellıkle cam Şişe su ararım plastık asla ıcmem
Teneke zaten artik teneke degil sert plastik.. o da cakma 😉
Cam şişeyi tek geçerim her zaman 😃
Tadı kalmadı ya artık içeceklerin eskiden hiç asidi yok artık
Daha sağlıklı olduğunu ve asidin daha fazla olduğunu düşünüyorum
Kola olsun yeter 💁🏻♀️
Hayır teneke her zaman daha iyi.
Bencede şişe daha iyi
Tabikii cam şişe
Cam şişe her zaman tercihim
Cam şişe sağlıktır
cam şişe her zaman iyidir
Benim için hiç farketmez.