Tanımlar benim için de geçerli, çok eğleniyorum mutlu oluyorum yemek yaparken. Sadece kendim için de olsa çeşit çeşit yapıyorum hoşuma gidiyor, hele birde yaptığım yemekleri başkasının sevmesi yok mu.. Gururlanıyorum resmen🤭
Sen ne diyorsun o nasıl bir gurur bir bilsen. Bu tutku önce tariflere bakmaktan başladı. Başkasının yaptığı güzel yorumlar aldığı yemekleri kendim denemeye başladım. Sonra bunu bir tık ileriye götürerek eklemeler yaptım kendime has yemekler oldu. Daha sonra artık kendi özgür irademle ve kendi damak zevkime göre yemekler yapmaya başladım ve anladım ki önceki yediğim yemekler hep bana göre eksikler ya da fazlalar varmış. Şimdi damak zevkime uygun menüler hazırlıyorum.. mmmmmm
Ben de öyleyim, ya yeni bir şeyler deniyorum ya da kendim tarif üretiyorum. Ailem yenilikçi sayılmaz hep standart bilindik yemekleri tercih eder, zor da olsa onlara denetiyorum🤭 İlk başta 'Bu ne, asla yemem.' deseler de sonrasında tabak tabak yiyorlar o ayrı mesele. Bi ara o kadar takıntılı olmuştum ki gastronomi okumayı düşünüyordum sonradan vazgeçtim ama hâlâ yemek yapmaya bayılıyorum ve aşkla yapıyorum. Saatlerce uğraşabilirim yemekler için 🤭
Peki, neden geri itiyoruz bu isteğimizi ki. Bence bunu daha da geliştirebilir değil mi ? Belki okul olmaz ama bildiklerimizi paylaşarak yeni bilgiler öğrenerek daha da ileri götürebiliriz bence. Bende çok uzun yıllardır yalnız yaşıyorum. Ailem ben daha çok küçükken yurt dışına gitti ben burada yatılıydım. Sonraları okul bitti ; İş hayatı başladı kendim yaptım yemekleri ve beğenmedim hiç :) Sonra bir firma sahibi oldum. Günümün çoğu iş yerimde akşamda sahibi olduğum cafe de geçince eve ayıracak pek vaktim olmadığını düşündüğümden bir yardımcı aldım. İlk zamanlar güzel yemekler yapıyor diye düşünsem de sanırım ondan önce ben o kadar kötü yemek yapıyordum ki onun yemekleri kötü olmasına rağmen bana iyi geliyordu :) Sonra bu iş böyle olmayacak diyerekten kendimi mutfağa verdim ; nefisyemektarifleri , yemek. com gibi bir kaç site ve youtube'tan başladığım yemek serüvenim bu günlere kadar geldi :) Nasıl ama? :)
Çok güzel bir başarı ve tebrik ediyorum sizi 🌸 Söylediğiniz yemek sitelerini ben de yakından takip ediyorum, hiç denemediğim ilgimi çeken bir şeyler görünce anında mutfağa uçuyorum 🤭 Ben de babaannemle büyüdüm ve sağolsun yemek konusunda ilk adımlarımı atmama vesile oldu. İlk başlarda kız çocuğu olduğum için zoraki öğrenmem gerektiğini düşünüyordum ama sonradan bundan memnun olduğumu, yemek yapmanın iyi hissettirdiğini fark ettim. Hele sevdiğim insanlar yaptığım yemekleri yiyince ve beğenince daha çok mutlu oldum, sonrasında da bu aşka döndü zaten 🤭 Kaç yıllık ev hanımı olan babaannem de benden bir şeyler öğreniyor, yaptığım yemekleri aşırı beğeniyor. Bundan mutluyum 🌸
Babannenin beğenmesi gerçekten efsane olmuş. Bu muhteşem bir duygu olmalı. Bende bazen şununla karşılaşıyorum, işte anlatıyorum yemek bir tutku aşırı keyifli vs diye ''ama nasıl sen erkeksin'' diye tepkiler alıyorum ve gülüyorum. Daha başka önereceğin siteler varsa bu arada keyifle bekliyor olurum. Bana yemek konusunda bir tutam bilgi öğretenin kölesi olurum :)) Bir de bu bir tarif görünce ilgini çeken mutfağa uçuyorsun ya o bende de fazlasıyla var ; bakıyorum malzeme eksikse gece bile olsa dışarı çıkıyorum ve alıyorum :)
Maalesef ülkemizde 'Kadın yemek yapar temizlik yapar, erkek de çalışır para getirir.' gibi zihniyet var. Kadın da çalışır para getirir, erkek de yemek temizlik yapar. Bu işlerin cinsiyeti olmamalı. Küçük çocukların sınıflandırılması o kadar yanlış ki.. 'Erkek adam ev işi yapmaz.' neden yapmasın? Aynı evde yaşanmıyor mu, illa biri hizmet mi etmeli? Ağaç yaşken eğilir aslında, zıt düşüncelerle geleceğin kaba insanlarını yetiştiriyorlar. Erkek kardeşim mesela asla yemek yapmaz, yatağını toplamaz, yediği tabağı bile kaldırmaz. Yıllarca uğraştım şu an makarna, yumurta, hazır çorba, çay gibi şeyleri yapıyor anca 🤦🏻♀️ Yavaş yavaş alıştıracağım onu. Erkekler de güzel yemek yapar, erkekler de yemek yaparken mutlu olur. Takdir ediyorum sizi gerçekten 🌸 Başka incelediğim site yok ama birbirimizle yemek önerileri ya da püf noktalar gibi şeyler paylaşabiliriz 🤭
Ben de öyleyim, ya yeni tarifler deniyorum ya kendim tarif üretiyorum🤭 Tabi bizimkiler yemekler konusunda da yenilikçi değil, standart herkesin bildiği şeyleri tercih ediyorlar ama alıştırıyorum onları da 🤷🏻♀️
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
Hayır güzel yemek yapamıyorum
Maalesef yapamam. Yemekle uzaktan yakından hiç alakam yok. Ama sevdiğim yemekleri boş zamanlarımda öğrenmeyi düşünüyorum.
Her şey öğrenilir, tabi ilginiz varsa.. Biz de doğar doğmaz bilmiyorduk zaten 🤭
Evet yemek yapmada iyiyimdir. Annem ve teyzelerim sağolsun bana çok şey öğrettiler.
Ne güzel.. Her şeyi öğrenmek lazım tabi😇
Yemek yapmak benim için bir aşk. Bit tutku. Aşırı yetenekli miyim bilmiyorum ama kendime özgü yemekler yaparım
Tanımlar benim için de geçerli, çok eğleniyorum mutlu oluyorum yemek yaparken. Sadece kendim için de olsa çeşit çeşit yapıyorum hoşuma gidiyor, hele birde yaptığım yemekleri başkasının sevmesi yok mu.. Gururlanıyorum resmen🤭
Sen ne diyorsun o nasıl bir gurur bir bilsen. Bu tutku önce tariflere bakmaktan başladı. Başkasının yaptığı güzel yorumlar aldığı yemekleri kendim denemeye başladım. Sonra bunu bir tık ileriye götürerek eklemeler yaptım kendime has yemekler oldu. Daha sonra artık kendi özgür irademle ve kendi damak zevkime göre yemekler yapmaya başladım ve anladım ki önceki yediğim yemekler hep bana göre eksikler ya da fazlalar varmış. Şimdi damak zevkime uygun menüler hazırlıyorum.. mmmmmm
Ben de öyleyim, ya yeni bir şeyler deniyorum ya da kendim tarif üretiyorum. Ailem yenilikçi sayılmaz hep standart bilindik yemekleri tercih eder, zor da olsa onlara denetiyorum🤭
İlk başta 'Bu ne, asla yemem.' deseler de sonrasında tabak tabak yiyorlar o ayrı mesele. Bi ara o kadar takıntılı olmuştum ki gastronomi okumayı düşünüyordum sonradan vazgeçtim ama hâlâ yemek yapmaya bayılıyorum ve aşkla yapıyorum. Saatlerce uğraşabilirim yemekler için 🤭
Peki, neden geri itiyoruz bu isteğimizi ki. Bence bunu daha da geliştirebilir değil mi ? Belki okul olmaz ama bildiklerimizi paylaşarak yeni bilgiler öğrenerek daha da ileri götürebiliriz bence.
Bende çok uzun yıllardır yalnız yaşıyorum. Ailem ben daha çok küçükken yurt dışına gitti ben burada yatılıydım. Sonraları okul bitti ;
İş hayatı başladı kendim yaptım yemekleri ve beğenmedim hiç :)
Sonra bir firma sahibi oldum. Günümün çoğu iş yerimde akşamda sahibi olduğum cafe de geçince eve ayıracak pek vaktim olmadığını düşündüğümden bir yardımcı aldım. İlk zamanlar güzel yemekler yapıyor diye düşünsem de sanırım ondan önce ben o kadar kötü yemek yapıyordum ki onun yemekleri kötü olmasına rağmen bana iyi geliyordu :)
Sonra bu iş böyle olmayacak diyerekten kendimi mutfağa verdim ; nefisyemektarifleri , yemek. com gibi bir kaç site ve youtube'tan başladığım yemek serüvenim bu günlere kadar geldi :) Nasıl ama? :)
Çok güzel bir başarı ve tebrik ediyorum sizi 🌸
Söylediğiniz yemek sitelerini ben de yakından takip ediyorum, hiç denemediğim ilgimi çeken bir şeyler görünce anında mutfağa uçuyorum 🤭
Ben de babaannemle büyüdüm ve sağolsun yemek konusunda ilk adımlarımı atmama vesile oldu. İlk başlarda kız çocuğu olduğum için zoraki öğrenmem gerektiğini düşünüyordum ama sonradan bundan memnun olduğumu, yemek yapmanın iyi hissettirdiğini fark ettim. Hele sevdiğim insanlar yaptığım yemekleri yiyince ve beğenince daha çok mutlu oldum, sonrasında da bu aşka döndü zaten 🤭
Kaç yıllık ev hanımı olan babaannem de benden bir şeyler öğreniyor, yaptığım yemekleri aşırı beğeniyor. Bundan mutluyum 🌸
Babannenin beğenmesi gerçekten efsane olmuş. Bu muhteşem bir duygu olmalı. Bende bazen şununla karşılaşıyorum, işte anlatıyorum yemek bir tutku aşırı keyifli vs diye ''ama nasıl sen erkeksin'' diye tepkiler alıyorum ve gülüyorum. Daha başka önereceğin siteler varsa bu arada keyifle bekliyor olurum. Bana yemek konusunda bir tutam bilgi öğretenin kölesi olurum :))
Bir de bu bir tarif görünce ilgini çeken mutfağa uçuyorsun ya o bende de fazlasıyla var ; bakıyorum malzeme eksikse gece bile olsa dışarı çıkıyorum ve alıyorum :)
Maalesef ülkemizde 'Kadın yemek yapar temizlik yapar, erkek de çalışır para getirir.' gibi zihniyet var. Kadın da çalışır para getirir, erkek de yemek temizlik yapar. Bu işlerin cinsiyeti olmamalı. Küçük çocukların sınıflandırılması o kadar yanlış ki.. 'Erkek adam ev işi yapmaz.' neden yapmasın? Aynı evde yaşanmıyor mu, illa biri hizmet mi etmeli? Ağaç yaşken eğilir aslında, zıt düşüncelerle geleceğin kaba insanlarını yetiştiriyorlar.
Erkek kardeşim mesela asla yemek yapmaz, yatağını toplamaz, yediği tabağı bile kaldırmaz. Yıllarca uğraştım şu an makarna, yumurta, hazır çorba, çay gibi şeyleri yapıyor anca 🤦🏻♀️ Yavaş yavaş alıştıracağım onu.
Erkekler de güzel yemek yapar, erkekler de yemek yaparken mutlu olur. Takdir ediyorum sizi gerçekten 🌸
Başka incelediğim site yok ama birbirimizle yemek önerileri ya da püf noktalar gibi şeyler paylaşabiliriz 🤭
Evet tek yaşıyorum. Bütün yemekleri kendim yapıyorum ve yemek yapmayı da çok seviyorum
Çok güzel bence🌸
Yapamam. Mutfakta kötüyüm.
Öğrenilir aslında 😇
Kalem gibi yaprak sarabilirim
Maşallah 🤭
İlgimi çeken şeyleri yapmayı seviyorum🤭🤭
Ben de öyleyim, ya yeni tarifler deniyorum ya kendim tarif üretiyorum🤭
Tabi bizimkiler yemekler konusunda da yenilikçi değil, standart herkesin bildiği şeyleri tercih ediyorlar ama alıştırıyorum onları da 🤷🏻♀️
Ama kabul etmek gerekir ki asla bir kadının el lezzetine ulaşamayız 😊
Yok ya, çoğu kadından güzel yemek yapan yetenekli erkek aşçılar var 😇
Yok yok çok aşçarkadaşım var ki bunlardan bir tanesi hiltonun eski aşcısı yinede bir kadının tırnağındaki lezzeti tutturamıyor😊
Bilemiyorum 🤷🏻♀️
Elinize bereket diyeyim sizi fazla rahatsız etmeyeyim
Teşekkür ederim 🌸
🙏
Pilavım bayıltıyor o kadar iyi 😂
Güzelliğinden mi😸
Güzelliği idare eder fakat bi gün arkadaşlarla yedik hepimiz bayılmışcasına uyuduk 😂
Ne kattın içine🙄
Normal yaptım ağır geldi galiba 😂
😸😸😸
Bilmediğim yemek yoktur çok iyi yemek yaparım
Yapamam yemek konusunda becerikli değilim
Elimin lezzeti vardır
evet
ben yemek yapmayı seviyorum ayrıca
yaparimm
Ben de :)
Yaparım.
Yaparım da yapmam