6tlydi
Her gün batıyoruz
Böyle devam ederse açlıktan öleceğiz ölmesek bile zafiyet geçireceğiz, çiğköfte, tavuk döner yemesekte olur bir şekilde ama bir sebze yemeği yapayım desen maliyeti el yakıyor 4 liraya aldığım biber ve domatese, 6 liradan aldığım 10 liradan fazla para ödemek ağrıma gidiyor. Dün 1.5 kilo kabak aldım 27 lira ödedim 5 sene önce bu fiyata 1 kilo koyma alırdık be hadi ben gene alabiliyorum. Bir sürü gariban var nasıl alsın şimdi bu kabağı hala inadına AKP diyenler var.
Bu saatten sonra sadece kendini düşünen inadına AKP diyenin kanında bozukluk vardır.
1915 Çanakkale vatana millete hayırlı olsun😆
Ben de her gün açım yurtta kalıyorum yemekleri yemiyorum yenecek yanı yok pislik içinde artıkları ertesi gün yeni yemek yapıyorlar içlerinden çizimler çıkıyor say say bitmez
Her gün yemek çilesi çekiyoeum ne sipariş etsem hangisi en ucuz bıktım artık
Yurtlar mikrop yuvası zaten çoğunluğu doğru düzgün denetlenmiyor bile iki sene yurtta çalıştım rezillik diz boyuydu
Vallaha önceden bimin piliç kebabı vardı 4.90, dı fiyatı iki sene önce para az olunca ondan alırdık bir paket yanına birde makarna yapardık ama artık o bile pahalı paketi 17.90 olmuş geçenlerde menemen yapayım dedim. Bir 300 gr biber 1 kilo domates üç yumurta aldım 27 lira tuttu beş liraya yerdik bu oranda menemeni😒
Yuh vay be
Çanakkaledeyim
Şikayet ettik değişen bir şey yok
Bunlara sorsan yurt sorunu doktor sorunu kalmadı sağlık ve eğitim sektöründe sorun kalmadı halbuki asıl sorun şimdi var hastaneye gidiyorum muayene olamıyorum adam gibi doktor doğru düzgün ilgilenmiyor bile git şu filmi çektir git şu kanı aldır tahlili yaptır yaptırıyorsun doğru düzgün bakmadan teşhis koyuyor saçma sapan bir ilaç yazıyor bu ilaç bana yaramıyor yan etki yapıyor diyorsun olmaz öyle şey doktor benmiyim senmisin bana işimi öğreniyorsun diyor çıkıyor işin içinden neden çünkü en fazla viziteyi o ilaçtan alıyor sen iyilemişsin iyileşmemişin, miden bozulmuş vs umurunda mı hastane rant yerine döndü tamamen bunların sayesinde birde çok lazımmış gibi hastaneyi yıkıp şehir dışına taşıdılar doğru düzgün toplum taşım aracı yok taksiye bir dünya para bayılıyorsun. Hastaneyi yıkıp yerine hastane yapıyor iki hastane yetmezken yıkmadan yapamıyor bir şeyi adınada hizmet diyor yersen dicem yiyenler var
Saçmalık akıl almaz işler
Aynen
Vay bee! şu an 27 yaşındayım tam 20 sene 1 ay önce turkiyeden Almanyaya taşınmışız. 7 yaşındaydım çok iyi hatırlıyorum döner + ayran 1 milyon yani 1tlydi 🙃 babam 1tl harçlık verirdi okulda simit 15 kuruş ayran ve ya meyve suyu 20 kuruştu. 5 senedir turkiyeye gelmiyorum galiba 5 senede türkiye çöktü! En son geldiğimde euro bozdurdugumuzda euro 4tl değildi sanırım 🤨🤔 şu an 16,5tl gerçekten skandal...
Kesinlikle döner 1tl ne demek ya bir aylık yemek param 30tl okurdu vay be o zamanlara denk gelmek varmış
ben o kadar büyük değilim 20 yaşındayım. benim zamanımda da döner 1 liraydı nasıl oluyor. ilkokuldayken 2008 2009 yıllarında okulun karşısındaki dönercide 1 liraydı sonra 1.25 oldu
@Michael4732fs sen bizim pi ç döner dediğimiz dönersen bahsediyorsun 😂 o pek iyi değildi. Ben hakiki hatay soslu dönerden bahsediyorum. Yoksa 75 kuruşa yine döner vardı ama ben beğenmezdim onu
hmm anlaşıldı.
Ya o değil her şey böyle pahalilasiyor KYK yetmiyor okul ebesinin horekesinde kahvaltı ve ogleni orada yemek zorundayım babamda kalkıp ayda 850 neyine yetmiyor diyip harçlıkları kısıp kısıp veriyor 850 TL'yi geçen seneki para zannediyor dolar yaptığımda 50 dolar yapıyor saka gibi bişey dedimi sigara içme diyor felan haklı ama içiyorum ne yapım şimdi ayın son 10 gününü beş parasız kapatmaktan yoruldum
850ywtmez zaten yarısı yurda gidiyor yol parası var sigara parası var ee başka bir şey yok öyle yaşanmaz
Yok yurtta kalmıyor um oda olsa okulu bırakırım zaten
Hayırlısı olur umarım yetti be ya
Cevap
47Cevap
Valla hazır olanı mecburiyetten yiyorum yoksa yenilecek gibi degil ama burada etini hazırlamak için bile servet istedikleri için yapacak bisey olmuyor
yoo tavuk döner 10-15 lira cigköfte 12 tl Şu an en iyi markalarda. gelelim asıl meseleye isterse 50 tl olsun zaten evden cıkınca 300 tl gidiyor otomatik sorun değil.
Tavuk nerde 10-15gotunden uydurma her gün yemek sipariş eden benim
La velet önce terbiyeni takın. Gelelim fiyatlara söylediğin fiyatlar şu an para bile degil çünkü enflasyon rakamları ortada. Gelirin düşük veya öğrenciysen seni üzer tabi normal hırsta yapıp insanlara salça da olabilirsin eminim 1.50 boyunda 80 kilo bir kızcağızsın sonuçta yemekten girmişsin konuya ulen tavuk döner yiyen mi kaldı Andaval
Lise yıllarımda tavuk döner 2,50 en fazla 4-5 tl falandı. Şimdi 25 tl. Nereye gidiyoruz böyle bilemiyorum.
@agaRIOmee yaa işte BÖyle ders olur sana hep senin yüzünden
Ciddi olamazsın.
Bu kadar uçuk bir fiyata veriliyor olamaz. 6 TL'lik şey ne ara o kadar uçtu. Doyurmuyor bile. Tadımlık alıp yerdim, artık onu da yiyemeyeceğiz anlaşılan.
Karanlıktan daha karanlık yerlere gidiyoruz sonu iyi değil bence çok kötü olaylar olacak dünyada yakında, dünyada enflasyon var ama bizdeki onun on katı, sosyal adaletsizlikten kaynaklı.
Gecen gun yaglı bır hesap gırınce farkettım bende... ustune bır bardak su ıctık napalım. Amerıga bızı kıskanıyormu hala
Hahahha fark edersin tabi
Valla artık yiyecek ekmek bulamıyoruz. Kilo alma diyetine başladım şimdi etin kilosu 150 liraya yaklasmıs ben nasıl protein alıcam 🤦🏻♀️
Yanlış zamanda başladın bu işe
Ben de allahtan kilo verme dönemindeyim
bende kilo alma diyetindeyim napıcaz
Hâlâ akp ye oy verirler cahil dolu memlekette , sonra giderler mitinglerde çay paketi kaparlar
4 tane lahmacuna 90 tl verdik 😮 Ama bu halk daha beterini hak ediyor. Lağım faresi yakalayıp yemeyi felan hak ediyor. Dinle karın doysaydı hindistanlılar protein sıçardı.
Yani
Ben devlete hiçbir zaman güvenmiyorum kim olursa olsun
Umarım daha kötüsü gelmez daha kötü ne olabilir ki
Daha kotusu cok sey olabilir
Geçen sene lavaş arası et döner artı ayran 25 lira veriyorduk. Bu sene ne olacak sahilde durum. Belli değil. Fiyatlar uçtu.
Ayranla birlikte 5 tlye yediğim zamanları bilirim. Pandemiden önce de 7 tlye yerdim. Ekonomi öyle kötü durumda ki artık şaşıramıyorum bile.
Cidden şaka gibi karnını doyurmak gibi en temel ihtiyaç dahi bu kadar pahalı olduysa artık diyecek pek bir şey yok maalesef.
Evde kuru ekmek yerim daha iyi, şehirlerarası otobüs eskiden 70-80 lira idi şimdi 190 diyor 200 diyorlar, bişide dedimi yok sen benzine gelen zamlardan haberin var mı diyorlar bu yüzden kuzenimin cenazesine gidemedim, nalet ola bu zamana.
Benim annem çiğköfteci dükkanında çalışıyor fiyatlar aynı
Bu Yemeksepeti fiyatı
aloooooooooooooooooo mazot 20 liraaaaaaa 200000000000000000000000000000
Arabam yok sıkıntı yok
Çiğ köfte yemiyorum sıkıntı yok mu demem lazım bu nasıl bakış açısı
benim dürümcü de dürümü 30 tl yapmış mecbur başka dürümcü arıcam yok olsun bu dünya
bilmiyordum senden öğrendim ucuz hiç bir şey kalmamış
Biz urfada çiğköftetyi evde yaptığımız için fiyatları falan bilmeyiz
Agam bizimle eyleniiiyyy 😄😄
@Alaçatı_mavisi heç valla 😅
Çiğ köfte? Bir dürüm mü 16 buçuk tam anlayamadım? 🙈
Biraz daha dibi görmek lazım, her kur artışında alınan günlük kararların faturası yeni yeni çıkıyor.
Yakında parası bol insanlar dışında kimse kalmaz hayatta iyice survivore döndü her yer
Şırdan 30 tl olmuş. Bi yere gidiyoruz ama gittiğimiz yolun sonu karanlık
Tavuk döneri 1.5 tl'ye yiyordum eskiden. Ne günlerdi...
Buralarda çiğ köfte yok olsaydı 16,5 değil daha fazlasınıda verirdim ama yok maalesef
Birkaç yıl öncesine kadar 15 liraydı et dürüm düşün.
Zengin veya turist değil misin? Ne cürretle yemek yersin sen 😡😡 (!)
Burada yok yani vardır da kim bilir nerede bayadır yemedim olsa da yesem
En küçük para 50 TL.. Varsa zenginsin
Orta okula giderken 10 bin alırdım
2.500 smit
5.000 Uludağ gazoz
2.500 de biriktirip saklardım
Döner de 50 bindi bir ara 😂
Bin mi nasıl oluyor anlamadım
Böyle oluyor 😂
Dün bir demet marula 13 tl verdim. Marul bu yaa Allah’ın otu yani. Ne ucuz ki her şey uçmuş
Hani her şey güzel olacaktı hani😅😅😅
Dürüm mü 16.50tl olmuş ya?
bu gun dogru yonetılmeye baslasak duzelmemız degıldı ısde duzelme egılımıne gırmemız 3 yıl surer alışın bu duruma ustelık kotu bır sey dıyım en kotusu henuz gelmedı :)
Valla o parayı dürüme vereceğine oturup evde kendim yaparım daha iyi :/ eskiden öğrenciyiz ucuz diye döner yerdik köfte yerdik şimdi onlar da lüks..
Kendin de yapamaZsın bulgur isot yeşillik baharatlar pahalı yani
Pahalı evet ama biz Antepliyiz yani ara sıra yapıyoruz Urfadan isot getirttik baya var bulgurda alıyoruz yani çokta kötü durumda değiliz çok şükür ama yine de ekonomi berbat alım gücümüz berbat..
ben 2009da 1 tlye simit şalgam gofret sakız falan alırdım rezillik 2 liraya 1.5a döner yerdim
Bende 2.5tlye döner yedim
kaç yaşındasın reis ben 2003 lüyüm döneri en son 2.5 liraya yediğimde sene 2012 ydi 😂
98liyim
o reis sen benden 5 yaş büyüksün sen 2004 2006 falanı da biliyondur
Hayır yok artık nerden bileyim be
nasıl ya ben 2008deki anılarımı hatırlıyorum
Hayır, yok: Taşdelen, İstanbul'daki "Adıyaman Çiğköftecisi"nde tek dürüm çiğ köfte 6 tl.
Millette para var ki o paraya satılıyor
İçten sövüldü sonra alttaki yorum görüldü ve içten içe özür dilendi 😂
Onu biliyorum da zam bu ülkede yılardır var yeni bir şey değil bu kadar abartmayın diyenlere şahit oldum. 😆
Bilmiyorum da olacaktı
Bunlara cevap işlemiyor kafalarının içinde beyin olmadığı için sorununda cevabında muhatabı gene sen oluyorsun😆
İlk örneği İrlanda, da görülmüştür.
https://youtu.be/ibRVaE8vkh0
KKTC Tavuk döner 50 TL haberin var mı bacım 🤣🤣
Çüş aboğwğwğw
Bu millet taş yiyecek taş.
Bku yedik zaten
Sanırım Avrupa’da yaşadığım için şanslıyım
Beni de al yanına nolur
Haberim olmuş oldu. 😪
Erdoğan erdoğaaaaaaaajn erdoğaaaaaaaaaaaaaaaaaan
ayranla beraber 5 tlye alıyordum :(
Sipariş de 16 normalde 13 değil mi
Yakında 20 -30 u bulur bu gidişle 🤬
Yok artık daha neler vay be
kendim yaptigim icin sorun yok 😂
Tavuk döner 13 TL bu arada
25 TL'ye tavuk döner var mı cidden
isteyenler buyursun gelsin orijinal çiğköfte yapayım hemde ücretsiz ikram olsun 😊😊
oha çiğ köfte dürüm 16:50 mi? yuh
Hayır diyetteyim haberim yok dksj
Lisede 3 liraya yerdik
Patates 8 lira patateeeesss
Oha bayadir yememisim demekki haberim yok
ohaa çok ucuz şükür reisimize ;)
Bakan nebati şükürler olsun kurtardı ekonomiyi
Hayat pahali kac lira olursa olsun sikinti degil
Zamanında 5 liraya yerdim
En son yediğimde 2.5 tlydi
Tavuk döneri 35 liraya yedim bu arada
ucuzmuş