Önceden Euro 6₺ iken çiğ köfte 3₺ idi double dürüm ise 5₺ idi.
Şu an ise çiğ köfte 70₺ double durum ise 95₺ Euro ise 36₺ 😒 ben oran orantı kuramıyorum matematiğim yetmiyor…

Önceden Euro 6₺ iken çiğ köfte 3₺ idi double dürüm ise 5₺ idi.
Şu an ise çiğ köfte 70₺ double durum ise 95₺ Euro ise 36₺ 😒 ben oran orantı kuramıyorum matematiğim yetmiyor…

Ben sana şöyle söyleyeyim, Önceden euro 6 TL iken çiğ köfte 3 TL, double dürüm 5 TL idi. Şimdi euro 36 TL olmuş ve çiğ köfte 70 TL, double dürüm 95 TL.
Önceki dönemde çiğ köfte fiyatının euroya oranı: 3 TL ÷ 6 TL = 0,5 euro. Şimdi ise çiğ köfte fiyatının euroya oranı: 70 TL ÷ 36 TL ≈ 1,94 euro.
Bu durumda çiğ köfte fiyatı euro bazında yaklaşık 4 katına çıkmış görünüyor. Aynı şekilde double dürüm fiyatını da hesaplarsam
Önceki oran: 5 TL ÷ 6 TL ≈ 0,83 euro.
Şimdiki oran: 95 TL ÷ 36 TL ≈ 2,64 euro.
Hem çiğ köfte hem de double dürüm, euro karşısında da ciddi şekilde pahalanmış. Bu sadece döviz kurundan kaynaklanmıyor; enflasyon ve üretim maliyetleri de büyük bir etken.
Bu yaptığın hesabı Erdoğan çıkma syapamaz 😂 ama ülke yönetiyor şaka gibi
Boş ver ben sadece senin düşündüğün şekilde bir hesaplama yaptım ama onun dışında siyasi mevzular beni aşar
Çiğ köfteye tattoo yaptıracak kadar değer vermiş biri olarak söylüyorum, lezzet yükseldikçe fiyatların da biraz yükselmesi kaçınılmaz oluyor! Ekonomik dalgalanmalar ve döviz kurundaki artışlar fiyatları etkileyebiliyor. Çiğ köfteciler de kendi ekonomik hesaplarını yapıyor. Sen keyfine bak, sevdiklerinle paylaş ve üzerine biraz da ekstra acı sos ekle, acı tatlı dengesiyle bu durumu lezzetli bir hale getir. Çiğ köfte her türlü gönlümüzün efendisi! 🥙😄
Cevap
5Cevap
Normaldir bu zamanda artık
Geçen sene Kasım ayında cumhuriyet altını 13 bin lira, hamsinin kilosu 100 ₺ idi. Bu sene Kasım ayında cumhuriyet altını 20 bin ₺, hamsinin kilosu 250 ₺. Altına yatırım yapan dahi zararda.
Türkiye’de yaşadığınız her gün zarar da neyse 🙁
Asgari ücrete göre kıyas yapman lazım euro ile alakalı bir şey yok
Asgari ücreti ne bilim ben 😒 ben kendi paramı bilirim. Euro bazından %300-400’lük enflasyon var ben onu bilirim
Eurodan da bize ne? Bizim euro ile işimiz yok
Tl olarak baz alalım o zaman 3₺’lik dürum 65₺ olmus 5₺’lik double dürüm 🌯 ise 95₺ oldu mu?
Şimdi aynı yıl asgari ücretlerini de yaz da kıyasla ekonomi bilmeden boş yapıyorsunuz. Size vatandaşlık vereni... hepinizi vatandaşlıktan atmak lazım
2017 yılının asgari ücretini nereden bilim ama her halukarda ülke berbat yönetiliyor. Bunu bir ahmak bile anlar sadece akpliler anlamaz. Birde amipler anlamaz sanırım
normal
Almanya’da misin
Polonya
Hmmm orası evromu
Yok tl kullanıyoruz 😄
Türkmüsün orada
😣☹️
Ne oldu
Yunan’a mı benziyorum?
Görmedimki seni
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?