Yıllardır annemden gizli suşi yiyorum. Kadın sanki domuz eti yiyorum gibi fenalık seçiliyor ben suşi yiyince. :D Sizin büyükleriniz de mesafeli mi yabancı yemeklere?
Annem, "Suşi yeme, günah" dedi. 😂 Sizin büyükleriniz de yabancı yemeklere mesafeli mi?
yok bizimkiler demez öyle 😂 sadece sushi yediğimi duyan babam bi çiğ balığa o parayı mı ödedin yanii kalp krizi geçiricem galiba dedi 😀😀😀 bende beni doğurmasaydın o zaman dedim 😂😂😂😂😂 ben değil annen doğurdu dedi bende ha o ha sen ne fark edecek 😂😂
Babam bi keresinde midye yemeği yapmıştı arkadaşı da beleşçi olduğu için dibimizde bitmişti karısı da çok dindar oldupu için midye omurgasız canlı dinimizde günah diyip yememişti, yani bu tarz konuları akışına bırakıyorum çoğunlukla lehime oluyor. Sonuçta babam zorla parmaklarını kese kese midye toplayacak beleşçiler de dibimizde bitip yiyecek. Hiç sevmem öyle şeyleri
Yabancı yemeklere mesafeli olmak? Yediğimiz yemeklerin birçoğu yabancı zaten, kimsenin sadece yerli yemekler ile beslenerek hayatını sürdürdüğünü zannetmiyorum, misal makarna veya hamburger yemeyen toplasan kaç insan çıkar sanki?
Hayır değil kati şekilde domuz etinden uzak duruyorum ailem de o şekilde helal kılınmış nimetlerden hazırlanan yemeklerde problem yok, suşiye gelecek olursan ben kendim sevmiyorum zaten suşi o yüzden yemiyorum
Bence annen suşi sevmiyor.. Sende yeme diye günah diyor.. Seni korkutmaya çalışıyor.. Seni bu şusi den kurturmak istiyor.. Suşi "çiğ balık" midede kurt yapar bencede yemeyin 😂 Hadi bende attım ortaya bir şey hayırlı olsun.. vatana millete 😂
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ailemde mesafe gibi bir durum yok ama ben yemek konusunda biraz seciciyim. Yeni lezzetleri pek denememekle birlikte, cig olmasi da hic denememis olma nedenim. Yiyen ve sevenleri elestirmem asla ama gul gibi somonu pisirip yemek varken cig olani yemek bana gore degil 🙄
herseyi yiyen bir adamim :) sokak lezzetlerinin hepsi favorim ve etrafimda babam annem dahil kim hangi yemege mesafeli ise tattırttırdım :) ne yemek yerse insan iyi temiz yapilan bir yer sectikden sonra yenilmeyecek yemek veya lezzet olamaz :)
büyüklerimi bilmemde ben yabancı yemeklerin tamamına mesafeliyim, kendi milli yemeklerimiz çok daha güzel. sosyetik görünecem diye eciç bücüş yemekleri yiyemem. lahmacunun arasına soğanı doldurur ayranla götürürüm. acıkmışım yemeğe çıkıyorum :)
Hayda bıreee!! 😂😂😂 Ulan biz karadenizliyiz hamsiden başka bı şey yemiyoz suşi (ciğbalık ) annecigi ne göre günahsa demekki biz pişirip yiyoz kızıNl gavur muyuz?😂😂😂😂NEYSE KONUYA GELECEK OLURSAKK.. BIZIMKILER SAĞLIKSIZ VEYA LEZZETSIZ ŞEKLINDE DUŞUNUP O YÖNDE TEPKILER VERIYOLAR
Babam annemin yaptığı yemekler hariç, mecbur hissetmedikçe dışarıdan bile yemek yemez. Annem ise bu konuda daha açıktır. Ne yediğinin içeriğine dikkat eder, ama yeni tadlara da bakar, sushi dahil
Bana yasak değil, inananlara yasak. Ayrıca sigara da içiyorum, çok zararımı düşünsem sigara içmezdim. Merakımdan yedim ve gayet güzeldi. Bir kere yedim zaten hayatımın sonuna kadar beni etkileyebileceğini düşünmüyorum. Sigarayı bırakıp 5 sene boyunca içilmese bile hiç içmemiş gibi oluyormuş ciğerler.
İman etmiyor olabilirsin ama insanlar sağlığını düşünmeli. Evet sigara da zararlı ama zararlı olan şey insanoğluna güzel geliyor nedense. Domuz eti iğrenç bir şekilde büyüyen bir hayvanın eti çamur pislik severler pislik yerler yediklerini 3 saatte kanına ve etine karıştırırlar. Bir kereye mahsus yediysen sorun yok çünkü bilimsel olarak şöyle açıklanıyor:
Domuz eti ve yağı, cilt kanseri, mide kanseri, bağırsak kanseri, lenf kanseri gibi kanser çeşitlerine yakalanma riskini arttırmaktadır. Ayrıca taşıdığı aşırı büyüme hormonu nedeniyle kanserin gelişmesine zemin hazırlamaktadır.
Benim söylediğimde ciddiye alınmamalı onzanan ben haram olduğunu iddia ettiğini düşünerek yazdım sonuçta üçüncü tekil kullanmam daha iyi olabilirdi tabi