Sorarım genelde ne yapayım sana diye o da söyler annemden hep balık ister mesela yenge bana balık yap der😂 Benden tatlı, pasta, açma tarzı şeyler ister. Bir bayram bana Donut yap dedi yaptım götürdüm 😂Sevdiğim insanlara seve seve yapıyorum.
Yani siz ailesiniz sonuçta ben de halama-teyzeme utanmam mümkünse şunu yap çok özledim yemeklerini derim kuzenlerime de yaparım yani onlarda benden bir şey isteyebilirler onun dışında samimi olmadığım yerlerde zaten yemek seçmem ve 1 tabaktan fazla da yemem bana getirileni reddetmem ama daha fazlasını da istemem daha fazlasını istersem görgüsüzce kaçabilir var olanı da reddedersem ayıp olabilir denge önemli.
geçenlerde kuzenim misafirlerine popaça börek yaprak sarma bir sürü şey yapmış ve bunu storyde paylaşmış bende -hiç bana yapma zaten dedim o da +sana daha güzellerini yaparım güzel yavrum benim dedi 😀 sonra ertesi gün telefonum çaldı kuzenim davet etti gel sana neler yaptım kuzum 😂😂😂😂😂😂
Bizde bi laf vardır misafir umduğunu değil bulduğunu yer diye ama bazen yakınlarım benim yaptığım bazı yemeklerin çok daha lezzetli olduğunu söylerler ve onu yapmam için ararlar bu hoşuma gidiyor ama emirbaki yapmadan dile getirirler
O zaman boynumuz kıldan ince oluyor ama bazı insan patavatsızca istediğini dile getirir ve ben bundan çok rahatsız olurum. Ama ben çok sevsem de isteyemem çekinirim ki öyle de olması gerekiyor zaten beni yakından tanıyan yakınlarım ne sevdiğimi bilirler ve ona göre ayarlarlar sagolsunlar 🌸
Yani samimi olduğum bir yer değilse demem ama onun dışında diyorum yalan yok. Yengemle aram baya iyi “hadi bana şu yemeği yap da akşam size geleyim” falan gibi muhabbet oluyor aramızda.
Burada dostlarım var. Direk çağırıyorlar. Gel bize yemek hazırladık. ya da hazırlıcaz, bizdesin bugün diye. Yengelerim güzel yemek yapar. Arada söylerim, şunu yapta yiyelim yenge diye.