Arkadaşımıza ya da misafirliğe giderken mutlaka yiyecek bir şeyler alıp mı gitmeliyiz yanımızda? Eli boş gidilse ayıp olurmuş gibi geliyor bana, giderken mutlaka bir şey lazım mı diye soruyorum ben, gerek olmadığını söyleseler de yine de içime sinmez. Sizce de öyle mi?
Sizce misafirliğe giderken mutlaka yiyecek bir şey götürülmeli mi?
Ya ona sana kalmış birşey illa götüreceksin diye bir şey yok
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ay o his bende de var mutlaka bişey alırım önceden gideceğimi biliyorsam bazen kendim yapıyorum. Ama insanlar rahat ys bize gelen öyle elini kolunu sallayarak geliyor mesela
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Yakın samimi olduğum birilerine gidiyorsam kendi yaptığım kek pasta türü şey götürürüm. Bu yakınlık yoksa kurabiye tatlı alır götürürüm.
Yemeğe gidiyorsam mutlaka tatlı bir şey almaya özen gösteriyorum. Duruma göre içki, şarap da olabilir. Zorunlu değil tabi ama bence alınmalı
Fakir olmama rağmen fındık fıstık cips filan götürürüm...
Gittigın yere göre degısır. Bana gelen arkadaşlar genelde kendılerıne bira getırırler 🥺
Elide boş gidilmez tabi illa bi kaç bişeyler götüreceksin 🙂
Yemekli bir davette illaki, dostla bescayı ise illaki, galiba evet her yere gerekli😃😃
Eli boş olmaz zaten, ben misafirliğe gidersem mutlaka bir şey alırım. 😊
Götürürsün karşındaki mutlu olur , ama illada mecburen birşeyler götüreceksin diye bir kural yok...
evet en azindan bir icecek alinir. Gorgu kurallarini uygulayalim
Ya ona sana kalmış birşey illa götüreceksin diye bir şey yok
Ay o his bende de var mutlaka bişey alırım önceden gideceğimi biliyorsam bazen kendim yapıyorum. Ama insanlar rahat ys bize gelen öyle elini kolunu sallayarak geliyor mesela
Tatlı alıp gitmek güzel oluyor ama hep gittiğim kişiyse götürmem. """""""""""""""""""""
ne saçma hahah ama gittiğiniz yerde ne ile karşılaşacağınızı bilirseniz birşey diyemem
Evet bnce götürülmeli ev sahibi seni agırlıyo nezaketen götürülmeli
Tabi ki. Mutlaka götürülmeli.
Nezaketen tabiki götürülmeli 😄
Şart değil tabi ama götürülse güzel olur
Görgü kuralıdır bu goturulmeli
Şart değil elbette ama çok nazik bir hareket
Genelde eli boş gitmemeye özen gösteririm
Götürülür yani kültürümüz böyle.
Ben alırım içim rahat etmiyor
Şart değil ama hoş görü olarak götürmek iyi olur
Şart değil alsanda olur almasmda
Ben mutlaka götürüyorum