Benimki de çay, çay içmeden güne başlayamıyorum ayılamıyorum kahvaltıdan önce o sıcak çaydan bir yudum alıp boğazımı ıslatmam ısıtmam lazım içimde ısınıyor huzur buluyorum. Gün içinde de tüketiyorum ayrıca but first tea 🌿👸🌸
Bulk döneminde -Uyanınca whey -Kardiyo öncesi elma sirkesi limon soda nac600 -Kardiyoda su -Kahvaltıda çay ❤ Definisyon dönemini yazamam bazı sırlar var çünkü 😑 Sırları bi kenara bırakırsak. -Uyanınca su sır -Kardiyo öncesi l. carnitine sır sır -Kardiyo sonrası su -Kahvaltı kahve - sıkma greyfurt soda
Deniz Kadayıfı bitkisi, bir çeşit kırmızı su yosunudur. Atlantis Okyanusu, Avrupa ve Kuzey Amerika’nın Atlantik kıyılarında yaygındır. Ülkemiz denizlerinde yetişmez.
Yetiştiği bölgelerde denizin çekilmesiyle birlikte kıyıdan toplanan yeşilimsi kırmızı renkteki Denizkadayıfları, yıkanıp temizlendikten sonra güneşte kurutulur. Kuruduktan sonra sarımsı beyaz renk alan dar şeritler halindeki yosunlar hala tuzlu ve deniz kokuludur. Taze haldeyken ya da su eklenerek kaynatıldığında jelimsi kıvama gelir ve ağırlığının 100 katına kadar su tutma özelliğine sahiptir.
Denizkadayıfı bitkisinden; denizkadayıfı çayı ve denizkadayıfı kremi üretilir.
keşfedeli çok olmadı. covid'e annem alışverişten sonra yakalanmıştı, temaslı oldum öyle gelişti. iki ay önce geçirdim, hastanede yattım, ciğerimin tekinde kristalleşme olmuştu. alerjik astımım olduğundan ötürü risk grubundaydım. 2 aşılı olmama rağmen bu kadar etkilemesinden dolayı çok farklı bir varyanttı. kana da karışmıştı. 2 hafta sürdü, kandakini boğazdakini atlatınca ciğerimde yaptığının tedavisi yoktu, eve döndük dua ettik anca. çiğerin diğerine sıçramadan erken varmam iyi oldu. covid geçse de öksürük 1 ay kadar sürdü, ne denediysem fayda etmedi, akciğere iyi gelen ürünleri araştırdım, deniz kadayıfını buldum, kilosu bin tl civarında, tabi sağlık daha önemli. ilk günden çok azalttı, ama ciğer öksürük yapmaya çalıştığında kusma hissi gelir oldu, zorlayıp öksürdüğümde ciğerlerimdeki pıhtılaşmalar öksürükle dışarı çıkar oldu. doktora anlatıp ilginç bir şey oldu dedim bir hafta sonra filmde ciğerimi temiz görünce o da şaşırdı. bir kaç gün sonra spora döndüm. inanılmaz faydalı. favorim oldu. astım, nezle, grip, virüslere karşı etkili, sindirimi kolaylaştırır, gastrit ve ülserde faydalı.
Tuhaf gelebilir ama ben kahvaltıda komposto içiyorum. En sevdiğim vişne kompostosu. Kendim yapıyorum zira. Bununla birlikte çay zaten vazgeçilmez hatta zaruri..
Şimdi sporcular steroid falan kullanıyorlar testosteron hormonları artıyor ya bu da işte doğal yoldan vücudun üretmesini sağlıyor. Badem , fındık vs yemek gibi bişey