İlk buluşmada Alman usulü yapınca, "üç beş lira için danaya girer gibi hesaba mı gireceğim, ben öderim" dedim; engelledim. İyi olmuş mu?

Ben ilk buluşmada erkeğin ödemesi taraftarıyım. Bunu “ay yediğim içtiğimi ödeteyim” klişelerinden değil nezaket kuralı olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden de onu zora sokmamak için ortalama bi mekanda buluşmaya dikkat ettim. Toplamda 60₺ tuttu ve görgü kuralı gereği cüzdanımı çıkarınca hayır demedi. Alman usulü yapmaya kalktı. Çok itici buldum. 30-30 denkleştirmeye çalışacağız karşılıklı, ilk buluşmada ne rezil bi manzara. boş ver sen ben öderim dedim, üç beş lira için danaya girer gibi hesaba mı gireceğim komikleşemem diyip güldüm. Niye ödemedin diye trip atacak halim olmadığı için bu şekilde utandırmak istedim. Eve gidince hiçbir şey demeden de engelledim. Sizce iyi olmuş mu? Çocuğun parası yoktur demeyin arkadaşlar buluşma teklif eden bu miktarı gözden çıkarır
İlk buluşmada Alman usulü yapınca, "üç beş lira için danaya girer gibi hesaba mı gireceğim, ben öderim" dedim; engelledim. İyi olmuş mu?