Ben ilk buluşmada erkeğin ödemesi taraftarıyım. Bunu “ay yediğim içtiğimi ödeteyim” klişelerinden değil nezaket kuralı olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden de onu zora sokmamak için ortalama bi mekanda buluşmaya dikkat ettim. Toplamda 60₺ tuttu ve görgü kuralı gereği cüzdanımı çıkarınca hayır demedi. Alman usulü yapmaya kalktı. Çok itici buldum. 30-30 denkleştirmeye çalışacağız karşılıklı, ilk buluşmada ne rezil bi manzara. boş ver sen ben öderim dedim, üç beş lira için danaya girer gibi hesaba mı gireceğim komikleşemem diyip güldüm. Niye ödemedin diye trip atacak halim olmadığı için bu şekilde utandırmak istedim. Eve gidince hiçbir şey demeden de engelledim. Sizce iyi olmuş mu? Çocuğun parası yoktur demeyin arkadaşlar buluşma teklif eden bu miktarı gözden çıkarır
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
İlk buluşmada hesabı erkek öder fikrine saygı duyuyorum çünkü burası ayrı bir tartışma konusu ve bu soruda benim gözüme çarpan şey bu olmadı açıkcası. Gelen hesap ortalama ve evet belli ki gerçekten ortalama bir yerde yemek yemişsiniz yani uygun bir hesap geleceği de belliymiş. Bence eve gelir gelmez hiçbir şey konuşmadan engelleme kısmı doğru olmamış. Her ne olursa olsun birlikte bir gün geçirdiniz, oturup bir şeyler yediniz ve haliyle bir şeyler paylaştınız. Eve geldikten sonra kırıcı olmadan ilişkiye devam etmek istemediğini söylemeliydin diye düşünüyorum.
13 Yorumla
Soran+1 yılDoğrudur ama herkes de açıklama hak etmiyor bence. Sonuçta bi çayın bile on lira olduğu dönemde yaşıyoruz, bu kadar düşük harcama yaptıracak kadar ortalama bi mekan seçmeye özen göstermişken, 30 liranın derdine düşen biri çıkınca bu tavrı hak ettiğini düşündüm
- +1 yıl
Bir iğrençlik abidesi kız da burada. Size değil hesap günahımı dahi vermem.
- +1 yıl
Para avcısı, ezik, değersiz ve erkeklere muhtaç olan kızların manipülasyonları nelerdir? ↗ Hepinizin foyasını meydana çıkardım bu konuda.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(18-24)+1 yılKarakter meselesi bu olaya sadece para gözüyle bakmayın. Buluşma teklifini o etmiş. Biraz nezaket yani, olay para yedirmek değil sadece nezaket. 1 yıllık ilişki değil bu, ilk buluşma. Bir erkek kadını ilk buluşmaya çağırıyorsa yemeği ödemesi lazım. En azından teklif etmesi lazım kadın kabul etmese de. Eminim çocuk açıkça fakir olsa soruyu soran kişi farklı davranırdı. Ama 60 tl hesabı ödeyecek durumda olduğunu düşünüyorum. Dediğim gibi bu 60 tl 160 tl meselesi değil zaten, karşı tarafa değer verme meselesi. İlk buluşmada ödemeye tenezzül bile etmeyen doğum gününü de unutur.
15 Yorumla
Soran+1 yılŞu kadar saçma, kaba, pis yorumlardan sonra bu yorumu görmesem şu toplumdan bi cacık olmaz diyordum.
Ben ıq su yetmeyen arkadaşlar daha iyi anlasın diye “onu zorlamamak için ortalama bi mekana gittim” detayını da ekledim ama yok herkes para avcısı bunlara Göre. Para avcısını yapmak istesem çocuk menüsünün dahi 50₺ olduğu dönemde 30₺Lık mı harcama yaparım. Benim takıldığım konu da bu, otuz lira için değiyor muydu kendini bu duruma düşürmesine, küçük miktar için denkleştirmeye çalışmak cidden o kadar çirkin bir tablo ki, bu anı yaşamaya kendine yakıştırmamalı bir insan. Ben tamamen bu yüzden irrite oldum. Yoksa banane ama anlamayan anlamıyor işte.
Cevap sahibi+1 yılBunların ya kuyruk acısı var ya da herkesi bir tutuyorlar. Paralarını yiyen kadınlara karşı kör olurlar sonra karşı tarafı zor durumda bırakmamak için bilerek hesaplı davranan kadına para avcısı muamelesi yaparlar.
- +1 yıl
Buluşma teklifi etmiş. Ismarlayacağım dememiş. Sizin manipülasyonlarınızı s... m ben. İğrençlik ordusu. türk kızı kadar para avcısı yok. Siz peçete muamelesi hak ediyorsunuz ben anladım sizi.
Cevap sahibi+1 yıl@Strong_Warrior sana sol elinle hayatta mutluluklar
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
25
Cevap
35Cevap
Vallahi canım iyi yapmışsın seni bu davranışından ötürü tebrik ediyorum. Aşağıda duyar kasan kadın erkek eşit havalarına giren olayı feministlige getiren cahil ordusunu hiç dinleme. Yorumları okurken az daha felç geçiriyordum. Sen yapman gerekeni yapmışsın ilk buluşmada erkeğin bazi konularda atik olması gerekir hesap ödeme de bunlardan biridir. Sonraki buluşmalarda kimin ödediği önemli değildir ama ILK BULUŞMA adını verdiğimiz olay bambaşka bir durumdur. söylediğin hesap miktarı da bugünün koşullarında 3-5 yaşındaki bir çocuğun bile cebinde bulabileceğin cüzi bir miktarken bunu ikiye bölmek sizin olduğunuz durumda çok gereksiz olurdu. Belki parasi yoktur duyarina girenlere de cevabım şu olacak pardon da parasi olmayanın parayla işletilen bir mekanda işi ne!! Her neyse ben seni destekliyorum bugün Sen engellemezsen ben engellemezsem bu andavallarin nasil aklı başına gelecek?
16 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim olayı düzgün şekilde değerlendirebildiğin için. Bu sitede bu insanlara sık rastlanmıyor bu soruyla anladım. Ortalama mekan seçtim dememe rağmen para avcısı oldum, avlasam 30 lira mı avlarım, mantığa bak. Şaşırdım bayağı
- +1 yıl
Ulan zaten hesabı erkeklerin ödemesini isteyen feministler. İstemeyen eşitlikçi maskülistler. Sen ne saçmalıyorsun mubbos. Beynin yanmış galiba. Çifte erkek düşmanlığı yapmaya gelmiş aklı sıra o kuş beyni ile. Manipülasyonlarını al kendine monte et.
- +1 yıl
Boş konuşma lan.
+1 yılİyi yapmışsın, parası yoksa niye sevgili yapıyor? Kızla sahil bankında simitle su içme hayali mi kuruyordu. Hep hesabı erkek ödemesin ama nezaketen ilk bulusmayi ödese iyi olurdu. Sen bir kez ödersen hep sana ödetir. boş ver ya tip olcak ya zenginlik 😎
13 Yorumla- +1 yıl
Senin bakış açına sokayım ben. Ulan yemin ediyorum hiçbir boku hak etmiyorsunuz. Seni yemin ediyorum tokatlamak istiyorum. Tam dayaklıksın. Senin gibi bir gold digger loser la asla sevgili olmam. Sokakta görsem yolumu değiştiririm.
- +1 yıl
Para avcısı, ezik, değersiz ve erkeklere muhtaç olan kızların manipülasyonları nelerdir? ↗ Hepinizin foyasını meydana çıkardım bu konuda.
Soran+1 yıl@Strong_Warrior yoo sadece sorumu günlerdir dert edecek kadar sefil olduğunu kanıtladın, normal erkek bu kadar takmaz acıdım sana
Bence haklisin ki çoğu kez başıma geldi artık erkekler hesap gelince telefon ya da başka bahane ile kaçıyorlar bende yaşadım bunu. Parasında pulunda değilim bir kahve ve yemek parasıyla batmam ama bunu alışkanlık haline getiren insanlara lafım. Yoksa hayat müşterek bende alırım oda alır. Ama ilk buluşmada da yapmazsın yani
14 Yorumla
Soran+1 yıl👏👏👏👏
Ve daha sinir bozucu olanı hemcinslerimizin bu durumu “yediğimiz içtiğimizi niye ödetelim yaaa” diye tanımlaması. Erkeleri eleştireceklerine bizi eleştiriyorlar. Otuz lira için insanın kendini bu hale düşürmesine değer mi erkek olsam hakikaten yapamam- +1 yıl
Power4 Sen para avcısı bir eziksin. Çok konuşma. İlk buluşma olunca ne oluyor. Tutturmuşsunuz ilk buluşma diye. Manipülasyon sadece. İlk son farletmez. Her zaman kadın ödemeli bence de.
+1 yılYa centilmenlik adı altında kendi ödemekte ısrar edebilirdi. Yazili olmayan bir kural bence ilk buluşmada erkeğin ödemesi ama sonralari farklı tabi. Ancak hani ay ne yapmış çok ayip da diyemem. Odese daha iyiymis neyse sen zaten kararini vermissin boş ver bildiğini yap
24 Yorumla- +1 yıl
İlk buluşma adı altında yüzlerce erkek ile date yapıp her şeyi bedavaya getiren çıkarcı kızlara ne diceksin peki. Allahın beleşçileri. Bundan sonra kadınların işe alınmasını yasaklayacağım. Şeriat gelecek şeriat. Hepiniz kapanacaksınız eve. Bu manipülasyonlarla erkeklere boyun eğdiremeyeceksiniz. Hepiniz itaat edeceksiniz bize.
- +1 yıl
Centilmenlik miş. Sen centilmen ol sen öde.
- +1 yıl
S*lak işte. Herkes s*lak bu yerde.
- +1 yıl
@QueenOfTheFate Seni doğup yetiştiren aile değerli ve kaliteli bir aile. ❤ O erkek haklarını savunan parmaklarını öperim senin.
Valla hiç kimse kusura bakmasın abla sonuna kadar haklı..
Biz böyle ablalara dosaklı abla diyoruz.
Taktir ediyorum seni, ellerinden öpüyor başarılar diliyorum
İyi etmişsin vallahi billahi13 Yorumla
Soran+1 yılÖzgüvenli erkeklerin kendini her fırsatta belli etmesine bitiyorum gerçekten. Mesela ezikliğini kasla örtmeye çalışan, amm eleştirdim diye kuduruk gibi uzun uzun yazacak kadar bu eziklikten sıyrılamayan bi dangalağı görünce neyseki şu sitede kafası basan biri var dedirttiniz.
Soran+1 yılAma*
- +1 yıl
Ya bu işin "belki parası yoktudur" şöyledir böylediri yoktur ki. Evet bu bir nezaket kuralıdır. İlk defa buluştuğun zaman eşek gibi parasını ödeyeceksin. Paran yoksa buluşma. Utanmaz herife bak bi de alman usulü yapmış. Aman boş ver ya, neresinden baksan tutarsızlık.
Düşünsene bu herifle bi de evleniyosun çocuk yapıyosun. Bu herifle evlendiğin zaman bile kirayı ortak ödeyeceksin :))
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılÇok güzel yapmışsın. Aynı senin gibi düşünüyorum. Değil kız, erkek arkadaşıma bile ben çağırdıysam , bir yere götürdüysem ben öderim hesabı. Hatta hiç bir buluşmada , hiç bir zaman bir kıza hesap ödetmedim.
10 Yorumlaİlk ya da son buluşma olsun, prensibim gereği benimle dışarı çıkan kıza tek kuruş harcatmam. Bunu başta da söylerim, ister kro olduğumu düşünsün ister keriz. Masadaki kız hesap ödeyemez. Paradan arınmış bir ilişki isterim.
00 Yorumla
+1 yılİyi olmuş. Parası yoksa niye çağırmış seni ezik erkek.
10 Yorumla
+1 yılSaçmalamışsın. Görgüsüzsün ve para avcısısın. Emin ol zerre umursamamıştır engellemeni. Senin gibi kızları sokaktaki, yerdeki çöple aynı değerde görüyorum, görüyoruz erkekler olarak. Nezaketmiş. Hadi lan ordan. Para avcılığını, "nezaket" diye kelimeler kullanarak mı manipüle etmeye çalışıyorsun erkekleri. Sinsi feminist.
18 Yorumla
Soran+1 yılPara avcısından sonrasını okumadım kusura bakma, 30 lirayı avlasam ne olur yatlar katlar mı alırım, vücut kadar beyin jimnastiği yapsan daha faydalı
- +1 yıl
Lan boş yapma. Rezil okusan ne yazar okumasan ne yazar. Allahın kezbanı.
- +1 yıl
Değersizsin. Boşsun. Sokak çöpü. Madem 2-3 lira kendin öde o zaman hesabını. Sen ne zannediyorsun erkekleri? Bu erkekler senin yediğin, içtiğin zıkkımlandığın şeyleri ödemek zorunda mı? Ömrün boyunca yalnız kalırsın bu zihniyetle. Eminim seni red eden de odur. :D Zaten ne yapsın ki senin gibi para avcısını :D
- +1 yıl
Sen benim tırnağım edemezsin, tırnağım. Bendeki zekanın, bilginin yüzde 1 i bile sende olsa böyle iğrenç bir konu açmazdın. Cinsiyetçi, yobaz erkek düşmanı bir feministsin.
Soran+1 yılNiye sustun ya, ne güzel iki cümlemle nasıl kudurttuysam uzun uzun yazarak güldürüyordun beni ama ahahahh.
- +1 yıl
Senin gibi kızları köle yapıyorum ben kendime. Birlikte dahi olmam senin gibi bir sokak çöpü ile. Ancak tokatlarım :D Sağlı sollu. Neden senin gibi bir kızla kendimi ödüllendireyim ki. Hak etmiyorsun çünkü.
Soran+1 yılSen onu bunu boş ver de karakter olarak ezikliğini sporla bastıramıyorsun söyleyim sana, iki eleştiriye bu kadar kompleks yapman duygusal olarak zayıf biri olduğunu gösterir. YouTube da ilgili videoları öneririm.
- +1 yıl
Ben sporu kendim için yapıyorum baybi. :D Kimin karakterinin zayıf olduğu belli. Daha 2 kuruş para kazanamıyor. :D Erkekler olmasa sokakta kalacak. :D Sen de haklısın. Bize muhtaçsın. Kapımın önüne gel de yemek artıklarını vereyim. Besleyeyim seni. Paspas olarak işe alıyorum seni :D
+1 yılBenim olduğum ortamda yalnızca karım hesabımı öder.. Gerisine ödetmem..
Çalışan adamız, bir hanıma ödetecek değiliz..
Ödetmedim de..
#Vesselam00 Yorumla
+1 yılİlk buluşmada hesabı erkek öder beyler.
50-100 lira hadi 200 lira paranız yoksa gitmeyin buluşmaya ıvır zıvıra.
Erkekliğe yakışmayan hareketler yapmayın116 Yorumla- +1 yıl
Yanılıyorsun. Kızın hesabını ödemek pasifliktir. Betalıktır.
Soran+1 yıl@Strong_Warrior sen bu cılız vücutla alfa olduğuna inanıyor musun hâlâ ya AHAHAHHHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAGA
Soran+1 yıl@Ayyeterya füzeye gerek yok dün kuyruğuna nasıl bastıysam dönüp dönüp uğruyor soruma ama işte adam yerine koyup cevap veremiyorum vitaminsiz cılızı ☺️
- +1 yıl
Alfalığın fizikle alakası yok. Kaslı olup kadınlara k@le olan erkekler var. Maskülenlik karakterle ve davranışla alakalı, vücutla değil. Fiziğimden de memnunum ayrıca. Git ötede ağla. Para avcısı. Ezik.
- +1 yıl
@Ayyeterya Boş yapma kezo.
- +1 yıl
Anan vitaminsiz. Kaşar kaşar konuşma kezban.
- +1 yıl
@AsabiÖküz Komik bir şey mi var da anırıyorsun.
- +1 yıl
ya betası.
- +1 yıl
@Ayyeterya Tam bir kaşar olduğunu çok belli ediyorsun. Paraya bu kadar önem verdiğine göre para karşılığı görşüyorsun belli ki erkeklerle. Bunu ben demiyorum. Sen diyorsun.
- +1 yıl
Kavga etmeyin arkadaşlar bu kadar büyütülecek bir şey yok ortada.
Hele ki şahsınıza ve ailelerinize laf atmayın lütfen - +1 yıl
Asabi ÖKÜZ yorumunu görmüyorum. Engelledim seni. Öküz olduğunu bilmen güzel. En azından ne olduğunu biliyorsun.
+1 yılBoş konuşma ergen, kimse senin yediğini içtiğini ödemek zorunda değil.
15 Yorumla- +1 yıl
Yalniz gercek ergenler genelde bos konusma ergen diyenlerdir ama sen bilirsin 😂😂😂
Soran+1 yılSaçını süpürge eden ezik kadın lafıdır şu “yediğim içtiğim” klişesi nerde görsem tanırım. Yahu cidden 30₺ için jest yapmayacak bir erkeğin değerini bileceğini mi sanıyorsun? Bu kadar saf olup sonra Kendinizden Zeki kadın görünce sinirleniyorsunuz böyle 🤦♀️😂
- +1 yıl
Sen kendi embesilliklerine sağlam kılıflar ara beleşçi.
- +1 yıl
@Simayyyyyay Hassi ktir ordan kezban.
- +1 yıl
Afferim queen. Şu kezbana haddini bildirdin. Senin gibi kızları seviyorum. ❤
+1 yıl🤣🤣 hazırlıksız bir buluşmaysa sıkışmış olabilir. Ancak pintiyse şutla gitsin. Böyle meriçleri feministlerle evlendirmek lazım. Cuk oturur
01 Yorumla- +1 yıl
Ne saçmalıyon lan. Hesabı ödeyen meriçtir. Finansal k@ledir. Meriç olan sensin bu durumda.
Çok iyi etmişsin
Ama direk engellemek yerine
Sağlam bir giydirmeden sonra basaydin ya engeli...01 Yorumla
+1 yılO hesabi ödeseydi diğerini de sen öderdin bu böyledir yani hep bana olmaz tabi direkt adamı engellemişsin belki o an parası da ya yoksa?
00 Yorumlaailem harici kimsenin hesabını ödemem. enayi değilim.
02 Yorumla
Soran+1 yılYaşın biraz daha büyüyünce görgü ve nezaket kurallarını benimsersin profilinden liseli olduğu belli arkadaşım.
+1 yılİyiki ödememiş hem seni hemde parasını kaybedecekti. Şimdi sadece seni kaybetti ve parası cebinde kalmış. 😂
00 Yorumla
+1 yılÇok abartılmış bir durum. Okuduğum her an çok gereksizce olduğunu kavradım.
02 Yorumla
Soran+1 yılBi pintiyi abartmayacağım da neyi abartacağım?
- +1 yıl
Haklısın.
Yeme & İçme konusunda 418 cevap paylaştı. Yani hakli gibisin ama illa erkek ödicek diye de bisey yok ama ilk bulusmada erkegin ödemesi daha iyi olur
03 Yorumla- +1 yıl
Sen de para avcısı, kezban, değersiz, erkeklere muhtaç zavallı aciz bir Türk kızısın. Feministliğini de al defol git burdan.
+1 yılHaklısın niye böyle bişi yaptığını sorabilirdin yinede senin tercihin
00 Yorumla
+1 yılYeme icmeye takilmam. Yanim da insanin her hareketini degerlendirim
00 Yorumlabir arkadaşım ilk buluşmada tüm hesabı kıza ödetirdi bu şekilde muhafazakar kızları eliyorum derdi
01 Yorumla- +1 yıl
Jigolo gibi davranmanın kılıfını mı bulmuş. Tüm hesabı kıza kirlemiş olursan, eleştirdiğin şeyi yapmış olursun, o zaman ne anlamı kalır duruşunun, ne alaka yani.
çocuğu engellediğine sevindim. senin gibi birine para yedireceğine evin alışverişini filan yapar daha iyi. erkenden olmuş sakın açma o engeli.
12 Yorumla
Soran+1 yılOtuz lira için kendini rezil etmeyi gururuna yedirebiliyorsan biraz öz saygını artır derim, asosyal bir ezik olduğunu ta buradan görüyorum çünkü.
Gizli Üye(25-29)+1 yılOnun yaptığı ayıp olmuş sen iyi yapmışsın ilk buluşma önemlidir
01 Yorumla- +1 yıl
Para avcısı rezil kezo detected.
+1 yılSen evcil hayvan mısın da yemeğinin parasını verip yedircek? Anan baban yapsın elalemin çocuğundan bişey bekleme aciz gibi.
01 Yorumla
Soran+1 yılAsıl acizlik 30 lira için nezaket kuralını çiğneyecek biriyle ilişkiye başlamam olurdu haha
+1 yılSen öyle dedikten sonra yüz ifadesi nasıldı. Bu arada cidden haklısın iyi yapmışsın
14 Yorumla
Soran+1 yılSuratı düştü bayağı
- +1 yıl
Aaa ayy sen de biraz ağır konuşmuşsun ya
Soran+1 yılYorumlarda da bana ağır konuşuldu, Ahı çıktı çocuğun ahahh
- +1 yıl
😅😅😅😆 amann olan olmuş
Bunu beklediğini çocuk nereden bilebilirdi. Ben sana ısmarlayacagim demedigi sürece Alman usulü olması gerekir bence.
12 Yorumla- +1 yıl
Tek akıllı kız yorumu ❤
- +1 yıl
Erkek dostu bakışın için teşekkürler. 👍
+1 yılMadem eşitlikten bahsediyorsunuz eşitlik her alanda olmalı
21 Yorumla- +1 yıl
Eşitlik istemiyorlar ki. Kadın üstünlüğünü istiyorlar. Konuyu açan kız tam bir loser + simp. Yani kısacası çöp+leş.
+1 yılÇocuk için sevindim. Aptal bir insana hayatına katmadan çıkarmış.
211 Yorumla
Soran+1 yılBak aşağıda biri daha cümlesine böyle başlamış. Sizin fikriniz saygı duyarım da bari biraz özgün olun, şu lafı hep mi aynı şekilde ifade edersiniz ahahahh, klişelerden sıyrılamaman okumayan bir “aptal” olduğunu gösterir haberin olsun.
- +1 yıl
Bütün yazdığınızı okumam size saygı göstereceğim anlamına gelmez. Kadın statü yerine ilişkiye önem veriyorsa bu tür şeylere takılmaz. Takılıyorsa zaten derdi başkadır ve aptalca bir süreçtir ve çocukta kurtulmuş.
Soran+1 yılYahu tamam da Ben senden saygı beklemiyorum ki? Ama mesela aptalla başlayan yorumuna sizle devam ederek daha üslup bilmediğini, karşı tarafa göre şekillenen kafası karışık biri olduğunu gösterir. Statü peşinde olsam niye maddi olarak zorlanmasın diye ortalama bi mekana özen göstereyim mesela. Eleştiriye saygım var, ama eleştirmenin de biraz geniş perspektiften bakabilmesini isterdim, böyle hiç tadı olmuyor çünkü.
- +1 yıl
Birisine aptal demem onunla senli benli olmamı gerektirmez ve tabiki "sizli-bizli" konuşabilirim Bu şekil almakla alakalı bir şey değil ama "klişelerden" uzak durmayan isteyen siz için çok klişe ve stereotypical bir davranış. Riyanın alası da neyse.
Geniş bir pencereden bir eleştiri bekliyorsanız da geniş bir açıdan sosyal etkileşimlere yaklaşın, 15 yaşındaki ergen bir kızın kafasından değil. - +1 yıl
Kız sordugu soruda tamamen hakli değil, ama sana hakikaten iyi döşemiş. Saçma açıklamanı iplemeyerek de zekice davranmış. Şu saatten sonra kendini savunman hata.
- +1 yıl
Yorumuna da cevaplarina catladim kiz yine iyi takmamis zeka seviyene sayfalarca sovmemek icin kendimi zor tutuyorum, verdigin cevaplar da bakis acin da o kadar sığ ki bu andavalla ayni siteye mi üyeyim diye hesabi silicem nerdeyse allahim.. kiz para avlamak istese 30 lira mi harcar ne yiyip içip bu kadar moron oluyorsunuz. Cevaplarin da asiri klise hiç kafa yormadan sagdan soldan duyduklarini savurmus, cidden su soruya karsi cikan bi erkek ya karsicinse ulasamayacak kadar eziktir ya da iki liranin derdine düşecek kadar ruhu fakirdir bu kadar hayatsiz olmayin ya
Soran+1 yıl@memleketizmir haklılığı ve haksızlığı konuşmak güzeldir ben farklı fikirleri dinlemeyi seven biriyim. ama katılmadığı bir konuya hakaretle girecek kadar ilkel kalmış, tartışma kültürünü bilmeyen klişe cümlelerden öteye geçemeyen, karşı tarafın çizgisini koruduğunu görünce hemen sizli bizliye geçen u dönüşçü birini çok da ciddiye alamadım ne yazık ki. Katılmadığınız konuyu da ayrıca dinlemek isterim.
- +1 yıl
Ben de u dönüşüne ayar oldum.
Çizgisi yok , karşı tarafa göre şekillenen kaygan karakterli.. bu rezile ağzının payını güzel vermişsin takdir ettim. Adam yerine koymayıp susman da iyi olmuş.
Katılmadığım konu “nezaket kuralları” denen şeyin sadece erkeklere mâl edilmesi. Mesela senin ondan beklediğini, o da senden bekleyebilir, o halde hesabı kadına kilitleyen biri diye linç edilirdi..
Bu arada bu gerçeklerle yüzleşemeyip yorumumu silecek muhtemelen ama, neyse..
Soran+1 yıl@memleketizmir nezaket kuralı sadece hesap ödemek, kapıyı açmak, teşekkür etmekten vs ibaret değildir ama. Anlayışlı ve düşünceli davranmakta nezaket kuralıdır. Mesela ben ilk buluşmada erkeğin ödemesi taraftarıysam, bütçesine uygun bir mekan seçmem doğru olur. Bunun hassasiyetini göstermem de bir nezakettir. Çocuk menülerinin dahi 50 liradan başladığı dönemde 30liralık harcama yapmam da bunun kanıtıdır. Ama maalesef bu arkadaş gibi bazı arkadaşlar geniş kapsamlı düşünme yetisinden muaf oldukları için, bardağın sadece boş tarafını görürler. Elin her cahiliyle de fikir alışverişi yapacak halim olmadığından cevap vermedim.
- +1 yıl
Helal olsun kiz sana!👏
Takdir ettim, hayran kaldim!! Kusura bakma.. ortalık zengin koca avcısı kızlarla dolu olunca , insan ön yargıyla bakabiliyor.. belli ki zeki, kendini geliştirmiş bir kizsin, keske her genc boyle olsa.. - +1 yıl
Güzel bir crucifixion girişimi olmuş ama komik olmuş. Öncelikle @memleketizmir ilk size cevap vereyim.
Benim muhabbette ton değişimimden bahsedip bana uyuz olduğundan bahsetmişsiniz fakat diyaloğa katılımınız ise tamamen karşı tarafı destekler halde ve kendileri bana karşı tutumunu belli ettikten sonra. Ama dikkat etmek çekmek için bunu benim yorumum altına yapmayı uygun görmüşsünüz çünkü kendinize ait hiç bir tutumunuz yok. Bir nevi hostundan beslenen parazit gibi yani. O yüzden dedikleriniz acınası bir yaklaşım bana göre. Hatta trajikomik.
Şimdi benim ton değişimime yönelik cevabımsa şu: İlk yorumumda soruyu yazan kişiye direkt olarak bir referansla değil, dolaylı olarak laf atma vardır. Ama kendilerine, sen diye asla hitap etmedim. Evet, bu tarz davranan kişilerin, sadece soruyu soran değil, bütün kişilerin aptal olduğunu da düşünüyorum. İlişkilerde önemli unsurlar vardır: saygı, sevgi, anlayış gibi. Bunların kriter olarak göz önüne alınmadan bir kişiyi " -Aaa, arabamın kapısını açmadı, aa hesabı ödemeyi teklif etmedi" gibi arbitrary bahaneler ile diyalog kurmadan engellemek yine diyorum aptallıktır ve aptal birini çocuk hayatına almadan çıkarmış olmuş, sevindim çocuk için. Bu tarz uzun, in-depth cevap vermeme gerek kalmaz diye düşündüm ama bir arkadaşta zekama laf etmiş ya, demek ki sizin ihtiyacınız varmış.
Günlük hayatlarınızda kurduğunuz ilişkilerin avamlığı sizin probleminizdir. Ama insanlar sizinle aynı fikirde olmadığında o kişilerle aynı düşünen insanlar olduğu ve sizin söylemlerinize uymuyor diye klişe yanıtlar veriyor demek, asıl klişeliktir.
+1 yılBenim babam da Almanya'da doğmuş ve oranın kültürü ile büyümüş. Annem ile ilk evlendikleri zaman da sadece kendi yiyip içtiklerinin parasını ödermiş.
00 Yorumla
+1 yılOlum seni resmen linclemisler. Sen haklısın çokda doğru davranmıssın. 👌 Helal sana
05 Yorumla
Soran+1 yılPara avcısı desinler tamam da insan biraz mantık yürütür tuzak kursam 30 liralık mı kurarım bu havada gidip geldiğime değmezdi ahahahahh
- +1 yıl
İyide zaten çok pahalı olmamasına dikkat etmişsin ki. Bence çok anlayışlısin sadece karşındakindende anlayış beklemissin. Sevdim seni ve bence doğru tavır sergilemissin
Soran+1 yılYemin ederim ettim ama bunlar üstüme çok geldiğinden açıklama yapmak istemedim bunlara, detayda “zorlamamak için ortalama bi mekana gitmeye özen gösterdim” demiştim anlasınlar diye, onu bile anlayamayacak cahile ne desem boş 😒
- +1 yıl
boş ver onları bence anlayışlı samimi birazda açık sözlü 😅 ve gayet tatlısin.
- +1 yıl
İnsanlar bir şey olsada linclesek diye hazır bekliyorlar bilmiyormusun😏😅
Bundan sonra dünya ahiret qardaşımsın deseydin ahahaha
02 Yorumla
Soran+1 yılPintiyle kardeş bile olmak istemem, rezil yahu, insan kendinden utanır otuz lira için karşılıklı denkleştirme çabasına giricen, ben yapamadığım için ödeyip lafı soktum zaten
- +1 yıl
neyseki ilk buluşma o kadar konuşulmaya değmiyor. Bende hesap konusunda senin gibi düşünürüm ama bazen de düşününce karşımızdakinin içinden ne geliyorsa onu yapmalı mesela öyle geldi ve sen konuşmak istemedin kestin iletişimi. Rengini belli eden insanlardan korkmamak gerekir
hayır hep erkek odemelı herseyını tavız verme
10 Yorumla
+1 yılsana katiliyorum ama esitlige "inanmayan" biri oldugum icin katiliyorum
00 Yorumlacanımsın ya , çok iyi yapmışsın
10 YorumlaSonuna kadar haklısın
00 Yorumla
+1 yılNet olarak iyi yapmışsın.
00 Yorumla
+1 yılAyıp yani, utanmıyorda
00 Yorumla
+1 yılHaklısın iyi olmuş kim ne derse desin👍
02 Yorumla- +1 yıl
İğrençsin
- +1 yıl
@Strong_Warrior sensin iğrenç.
+1 yılengellemek biraz saçma olmuş bence
00 Yorumlailk buluşma için haklisin
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 7,2b cevap paylaştı.
+1 yıl
Bu bana hep saçma geliyor00 Yorumla
+1 yılNe eksik ne fazla doğrusunu yapmışsin👏
13 Yorumla- +1 yıl
Sen de para avcısı, kezban, değersiz, erkeklere muhtaç zavallı aciz bir Türk kızısın.
- +1 yıl
@Strong_Warrior Ne alakasi var ilk buluşmadan bahsediyor ilk bulusmada erkek öder hesabi nezaket bunu gerektirir sonrasında her iki taraf icin de kurallar eşittir
- +1 yıl
Alakası yok ilk buluşma veya son buluşmayla. Hepsinde kural aynıdır. Para avcılığına hayır.
Para avcısı, ezik, değersiz ve erkeklere muhtaç olan kızların manipülasyonları nelerdir? ↗
- Yeme & İçme konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılSorun para değil, beklentidir..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKesinlikle haklısın. Engeli sakın kaldırma.
00 YorumlaEn azindan ısrar edebilirdi hak veriyorum.
03 Yorumla- +1 yıl
Merhaba benim adıma semira. Ben bir simp im. Hiç sevgilim olmadı. Yalnızım. İnternetten erkek düşmanlığı kasmayı seven kezban bir feministim. Nefret ve kin doluyum.
Neden?
İşte çünkü ben bir malım. - +1 yıl
Klavye delikanlısı sen ve senin gibi eziklere denir. O it de sana benzer. Kimin nefret kustuğu belli. Para avcısı, ezik, değersiz ve erkeklere muhtaç olan kızların manipülasyonları nelerdir? ↗
- Yeme & İçme konusunda 857 cevap paylaştı.
+1 yılsen haklısın doğru yapmışsın
00 Yorumla
+1 yılSon derece haklısın
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılAyıp e5jos
00 Yorumla
+1 yılÇok esaslı 👍
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 1,5b cevap paylaştı. Haklısın.
00 Yorumla
+1 yılburada sen haklısın
00 Yorumla
+1 yılNet haklisin.
00 Yorumla
+1 yılHaklısınız bu konuda
00 Yorumla
+1 yılgüzel yapmışsınız..
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİyi olmuş
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHaklısın tebrik ediyorum seni..
00 Yorumla
+1 yılBelki parası yok
02 Yorumla
Soran+1 yılO zaman niye davet ediyor , parası da illaki vardır
- +1 yıl
Davet ediyor. Ismarlayacağım demiyor allahın tatlısı. Gold digger. Ulan o erkeğin yerinde olsam senin o iğrenç suratına okkalı bir tükürürdüm. Böyle genizden. Nefretle. Yıkardım o pis suratını.
+1 yılBi bakıma haklısın
02 Yorumla- +1 yıl
Karaktersizlik
- +1 yıl
yani haklısın
00 Yorumla
Devamını Gör(45)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Yeme & İçme > Sorular > İlk buluşmada Alman usulü yapınca, "üç beş lira için danaya girer gibi hesaba mı gireceğim, ben öderim" dedim; engelledim. İyi olmuş mu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler