Kore ekmegi tarifini çeşitlerip fakli lezzetler yapmaya devam ediyorum. Bu sefer de ıspanakli yapayim dedim. Malzemeleri ise; Hamuru için; 100 gram un belki biraz fazla 53 gram süt belki biraz fazla 2 kasik erimiş tereyağı Eccuk tuz Ic harci icin 200 gram ispanak Biraz yag 4 ceviz tanesi ezilmiş Iki cay kaşığı kus uzumu haşlanmış Karabiber pul biber toz biber gibi istege ozgu barahat Ranch ve ya mayonez 1 kaşık Ve yarım kasik salça
Yapılışı Hamuru yumusak ele yapismazinsi yapip yogur dinlendir dinlenirken ispanaklari az yag ile kavur kavrulup kuculunce ceviz uzum baharat salca ekle Sonra hamuru yavas ac icine malzemeyi yay ağzını ortasina topla yine ac teflon tavada pisir afiyet olsun
Ben bisiklet ile dolaşıyorum tavsiye ederim gibi öncelikle cadir kurarim banyo ihtiyacı hususu olunca otele gecebilirim veya rahat yerde yatmak gerekiyor bunun uzerine öğretmen olduğum için öğretmenevlerinde yer bulursan guzel ucuz oluyor ogretmen olmayana da çoğunlukla Türkiye de hostel kültürü pek yok pansiyonlara ucuz otellere kesinlikle dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Gitmeden önce gidecegin yerin esnafini arastir yurt disindaykende iki kez araştır
175 80 orta halli, uzun yillaridr bisikletten uzak ama bisiklet sever bireyim.
Gecen yaz geziyi ekonomi katip, macera icin bisiklet aldim. Surmeye basladim. Bulundugum ilce ile merkez arasi 15km. Gidis gelis, dinlene dinlene surerim derken, dondugumde resmen ayaklarimi hissetmiyordum ve yaklasik 10 gun ayaga basamadim. Dinlendirdim, falan derken gecti neyse.
Sonra daha yakin cevrelerde 15km lik gezilere ciktim lakin dizlerimde yine agri ve bu agri hayat kalitemj etkiledi. Bakiyorum insanlar Tr turu atarken ben bulundugum ilcede saglikla suremeyince sinirlendim ve sattim...
Hala icimde yaradir videolar izler, hayflanirim ama yapamadim.. Sele boyu yuksek, bisiklet mosso guzel hafif bisikletti fakat sorunu cozemedim. Cozmeyi cok isterdim.
Sizin tur planlarinizda rotalariniz kac km oluylor? Bu gibi diz sorunlari yasadiniz mi neden hakkinda bilginiz var mi?
Uzun oldu ama benzer kaderi gorunce size danismayi istedim.
Bu konuda detaylı mesaj yazabilirsin mesaj yoluyla bisikletini bilmiyorum boysal ve fitsel sikintin olmustur büyük ihtimalle tur planlarım 7 8 bin km oluyor 80 90 gun veya 60 gun gibi surelere gore degisir gun azalirsa km de azalir benim ortlama 34 km veya 65 arasi yaparim 130 asla geçmem gecersem iki gun gitmem bir yere
Anlamadim sorun nedir. Şoyle dusun, 33 um bebde. BIsiklete 20sinden beri adim atmamis birisi basina gecip 30 km surse sorun olur mu sence? Sorun fit aliskanlkm olmadigi icin mi yoksa ben acaba bisiklete uygun mu degilim bilemedim
Fit derken bike fiting bisikletin mesuramenti sana uygun degildir olcusel durumu 30 km sürersen ne olur en kotu ölürsün 😂 ya da 2 hafta kalkamazsin kondisyon en son gelir en önemlisi ölçülerine uygun bir mekanizme inseam vs tubular height bunlar önemli seat angle brake point
Bisiklet cocuklugumuzda kullandigimiz gibi eglenceye benzemiyormus. ya da biz kucukken aciyi anlamiylrduk ama yas ilerledikce vucut aciyi tolere edemiyor galiba...
Ben bu bisiklet tur isinin bu kadar zahmetli yorucu olacagini dusunmemistim valla. Orta kalite 52 kadro orts boyuma gore atlayip surerim dedim ama boyum olcusunu aldim. Dusunsene ilk 30km lik tur donusumde bisikletten indigimde ayakta duramadim. His yok, hissetmiyprdum hicbiseyi...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Ispanaklı gözleme, tava tarsı yemeklere bayılırım. Ispanağın her türlü yemeği güzel bence😄
Yapmasini biliyormusun
Tabi ki biliyorum. Bir ıspanak aşığı olarak her çeşidini denemişimdir herhâlde. 😄
Kac
Hersey gönlunce olsun afiyet de olsun tuza dikkat ediniz
Yasindasin
Tuz ayarı önemli tabi ki. Ispanak fazla tuz sevmez zaten. Yaşım profilimdeki gibi
Bu yasta bu marifet yani
Yemek yapmayı seviyorum çünkü. Terapi gibi canım sıkıldıkça börek çörek yaparım. Cidden iyi geliyor ruhumuza.
Nerdensin
Doğuluyum
Evlenmek istermisin
Yemek yaoan kadın buldunuz mı evlilik tabi😄
Düşünmüyorum
Okuyirmusun
Evet. Daha yaşım kaç başım kaç. Bir 5,7 sene düşünmüyorum. İyi günler
Bekle üzelden yazsana
Napcan yemek tarifi mi soracaksın😄😄
Çok beklersin. Yazma daha
Gel evet
Yav he yürü işine amca ya
Gel sen
Bir daha yazmayın engelliyorum güle güle. Yaşınızdan utanın az ya.
Ne oldu birsey mi dedim ben acaba
Gel dedim 29 yasindayim
@gezenbirisi size demedim alttaki amcaya dedim
Hamaratsin erkek adam
Teşekkür ederim
Kek corektr yapsrsin sen
Hemserim yakın birimisin trolleniyor muyuz 😆
Hayir ya, ciddiyim. Baksana eline saglik guzel gorunuyor. Tanis degiliz seninle
Teşekkür ederim bir gün beraber yemek ümidiyle diyelim
Nezaketin, umarim birgun. Zaten zevklerimizxe yakin bende gezmeyi severim.
Hadi Fikir alisverisi yapalim.
Gezmeyi seven birisi olarak sen, hangi vasitayi tercih ediyorsun, sehir disi konaklamalarda cozumlerin nelernoluyor?
Ben bisiklet ile dolaşıyorum tavsiye ederim gibi öncelikle cadir kurarim banyo ihtiyacı hususu olunca otele gecebilirim veya rahat yerde yatmak gerekiyor bunun uzerine öğretmen olduğum için öğretmenevlerinde yer bulursan guzel ucuz oluyor ogretmen olmayana da çoğunlukla Türkiye de hostel kültürü pek yok pansiyonlara ucuz otellere kesinlikle dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Gitmeden önce gidecegin yerin esnafini arastir yurt disindaykende iki kez araştır
Bisiklet, kanayan yaram..
Tr de yasiyorum. Sana deneyimlerimk paylasmak isterim.
Dinlerim
175 80 orta halli, uzun yillaridr bisikletten uzak ama bisiklet sever bireyim.
Gecen yaz geziyi ekonomi katip, macera icin bisiklet aldim. Surmeye basladim.
Bulundugum ilce ile merkez arasi 15km.
Gidis gelis, dinlene dinlene surerim derken, dondugumde resmen ayaklarimi hissetmiyordum ve yaklasik 10 gun ayaga basamadim.
Dinlendirdim, falan derken gecti neyse.
Sonra daha yakin cevrelerde 15km lik gezilere ciktim lakin dizlerimde yine agri ve bu agri hayat kalitemj etkiledi.
Bakiyorum insanlar Tr turu atarken ben bulundugum ilcede saglikla suremeyince sinirlendim ve sattim...
Hala icimde yaradir videolar izler, hayflanirim ama yapamadim..
Sele boyu yuksek, bisiklet mosso guzel hafif bisikletti fakat sorunu cozemedim.
Cozmeyi cok isterdim.
Sizin tur planlarinizda rotalariniz kac km oluylor?
Bu gibi diz sorunlari yasadiniz mi neden hakkinda bilginiz var mi?
Uzun oldu ama benzer kaderi gorunce size danismayi istedim.
Bu konuda detaylı mesaj yazabilirsin mesaj yoluyla bisikletini bilmiyorum boysal ve fitsel sikintin olmustur büyük ihtimalle tur planlarım 7 8 bin km oluyor 80 90 gun veya 60 gun gibi surelere gore degisir gun azalirsa km de azalir benim ortlama 34 km veya 65 arasi yaparim 130 asla geçmem gecersem iki gun gitmem bir yere
Anlamadim sorun nedir.
Şoyle dusun, 33 um bebde. BIsiklete 20sinden beri adim atmamis birisi basina gecip 30 km surse sorun olur mu sence?
Sorun fit aliskanlkm olmadigi icin mi yoksa ben acaba bisiklete uygun mu degilim bilemedim
Fit derken bike fiting bisikletin mesuramenti sana uygun degildir olcusel durumu 30 km sürersen ne olur en kotu ölürsün 😂 ya da 2 hafta kalkamazsin kondisyon en son gelir en önemlisi ölçülerine uygun bir mekanizme inseam vs tubular height bunlar önemli seat angle brake point
Bisiklet fitingi sakaya gelmez ben bile 5 aydır sakatlandim binemiyorum hic bir şekilde yurume de sorunlu
Bisiklet cocuklugumuzda kullandigimiz gibi eglenceye benzemiyormus.
ya da biz kucukken aciyi anlamiylrduk ama yas ilerledikce vucut aciyi tolere edemiyor galiba...
Ben bu bisiklet tur isinin bu kadar zahmetli yorucu olacagini dusunmemistim valla.
Orta kalite 52 kadro orts boyuma gore atlayip surerim dedim ama boyum olcusunu aldim.
Dusunsene ilk 30km lik tur donusumde bisikletten indigimde ayakta duramadim.
His yok, hissetmiyprdum hicbiseyi...
52 kadro sana uymaz sana 62 cm lazim 28 inch icin 26 inch icinse 58.55
Boyu kisa bisiklete binmissin dizlerin ve kasiklarin ezilmistir
Aksine ama dizlerim ezilmesin diye seleyi oldukca yukselttim ki gucu dizlerimden ayak baldirmlsrima versin diye yuksek tuttum seleyi..
Hm hocam sizin boy kilo kactir?
Seleyi uzatmakta asagi indirmekte aynı sey tubular height kisa oldgu icin kisa bisiklet ezmiştir 196 boyundayim buna uygun kilodayim
Hocam bisikletim bu urundu. Syafayi inceler misiniz.
Olculer ve kadro boylarini goreceksiniz.
Bilginiz olcusunde bana yardimci olur musunuz buradaki 4 boydan hangisini almaliydim sizce?
Ortalama 175 boyunda kisi olarak dusunelim lutfen
mossobisiklet.com/.../legarda-2221-mdm-v-tr
Bunlar medium largesi yok mu bunun yav acaba hic bakmadim yerli markalara
Denemedim