Starbucks doğayı korumak için tek kullanımlık karton ve plastik bardakları kaldırma kararı almış ve ödünç kupa bardak dönemine geçmeye hazırlanıyormuş…
Ödünç kupa ne yauv, bir de bardak başına depozito mu alacaklar. Çevreci olmak istiyorlarsa kağıdı plastiği kapının önüne atacaklarına adam gibi geri dönüşüm kutusu talep edip oraya atmaya başlasınlar veya belediye ile direkt anlaşıp onlara toplattırsınlar. Ayrıca gece vakti kalan yemekleri adam olup direkt çöpe atmasınlar. Muhtemelen bardaktan parayı kıracak bir seçenek buldular, çevrecilik falan hikaye, boş iş. Güvenliklerine, dinlenen insanları taciz ettirmeyi bırakıp, sobanın yakınında ısınan evsiz teşekkür mail'i attığında ertesi günden itibaren sobaları kapatma kararı almasalar daha insani, etik ve modern olur mesela. Anlayış, öyle bir bardakla olmaz. Yoktan yere adam toplayıp mekanı basan kanka biri dayanamayıp sadece yakasına yapışıp itip karşılık verdi diye çalışanları işten kovdular, yapılan bu haksızlık karşısında diğer çalışanlar da istifa etme kararı alınca seslerini çıkartmadılar. Tüm kalifiye elemanlarını kaybettiler, elin ergen veletlerine kaldılar. Ki bu firmada değe istifa eder veya kovulursanız bir daha bünyelerinde çalışamazsınız. Biz de daha dün doğmadık, kendilerini akıllı sanmasınlar.
Kahveyi karton veya plastik bardaktan içince, içtiğim kahveden ne zevk ne tat alamıyorum ben.. Starbucks'a rica ettim durumu izah ettim. onlarda beni kırmadı karton bardak uygulamasını kaldırıp benim için kupa bardak uygulamasına geçti.🤣🤣 Şaka bir yana bir kahveye niye o kadar para vereyim.. Aynı kahveyi evde yapar içerim.. Bir kere Starbucks'ta kahve içtim zehir gibi acıydı. En acı ve sert olanını seçmişim bilmeden 😁 Bildiğin sade nescafe üzerine dökmüşler sıcak suyu bir bardak kahve fiyatına marketten bir kavanoz kahve alınır..
Bu soru başka biri tarafından senden sonra sorulup nası vitrin oluyor sayın Modum. Orya cevabımı aynen copy/paste yapıyorum, olmaz, ben eksik kalamam.
Hayatım boyunca gitmedim starb. k diye andığım mekana. Elimde kahve ile dolaşmanın da bana da çevreme de bi artısı yok.
Kurban olsunlar mis gibi Türk Kahvemize, ki hepsinin özü ondan geçiyorken, fazla yanık, az sütlü, pres ya da yumuşak içimliye farklı kulplar takıp bir de üstüne 3 -5 katı para vermeyi oldu bitti saçmalık olarak gördüm.
Benimle takılırken hadi oraya gidelim diyen hiç kimse ile gitmedim, başka mekanlarda var amaç paylaşmaksa kahve bahane.
Bir de takılmadan edemeyeceğim, Şunu içmeden ayıkamıyorum diyenlere tek lafım, 💩 için..
Yeme içme etiketinde de fenomen olduğum için benim sorduklarım da vitrinde olur. Güncel bir haber olduğu için herkes paylaşabilir, alıntı yapıldığını düşünmüyorum bunda sıkıntı yok. KS’de etkileşime göre görüş gelir veya gelmez. Çok takıldığım bir konu değil. Yeterince aktif değilim çünkü.
Ben sorum bu şekilde olduğu zaman elimde olmadan takılıyorum zoruma gidiyor. Ben aşağıda sormuşum 3 görüş, diğer 1 gün sonra sormuş vitrin 100 görüş. Noluyor diyorum :D Doğru, takılmamak lazım.
Depozitolu kupa dönemine geçilecekmiş. Al çık kahve yapmak isteyenler için belli miktar para karşılığında kupalar verilecek tekrar getirildiğinde ise depozito geri iade edilecekmiş işte.