Müşteriler kahveleri karton bardak yerine ödünç aldıkları Starbucks bardaklarında içebilecek veya önceden veya arabaya sipariş verse bile müşterilerin kahvelerini kendi fincanlarında almalarına olanak sağlamayı planlıyor.
Starbucks artık karton bardak kullanmayacak, kendi bardağınızla gider misiniz?
bu kadar pinti bir marka olamaz.. karton bardak masrafı olmasın diye iyice azıttı , artık müşterilere kendi bardağınızı getirin demeyi sanki lütuf gibi gösteriyor.. uyanın artık.. bu markaya para kazandırmayın.. resmen alay ediyorlar insanlarla.. karton bardaklar tahta kaşıklar bitti , şimdi de lütfeder gibi , yeni bir hizmet gibi lanse ederek , ödünç bardak veya kendi bardağını getir reklamı yapıyorlar. çok ayıp ve iğrenç bir şey aslında.. adamlar karton bardağın maliyetini bile hesap etmeye başladılar..
@KongFuZi ben pek zannetmiyorum açıkçası.. oldum olası sineğin yağını çıkarmaya çalışan bir markadır. cam bardakla doğru düzgün servis yapabilirdi.. veya doğada kısa sürece çözünen materyallerden kullan ar bardak üretebilecek derecede global ve zengin bir marka.. meselenin bu olduğunu düşünmüyorum bu sebeple..
Haklısınız. İnanır mısınız bir kez bile gitmedim bahsi geçen kahve zincirlerine. Ancak isteseler de istemeseler de doğaya katkısı büyük bu karton bardakların kaldırılmasının. İyi günler
Hayatım boyunca gitmedim starb. k diye andığım mekana. Elimde kahve ile dolaşmanın da bana da çevreme de bi artısı yok. Kurban olsunlar mis gibi Türk Kahvemize, ki hepsinin özü ondan geçiyorken, fazla yanık, az sütlü, pres ya da yumuşak içimliye farklı kulplar takıp bir de üstüne 3 -5 katı para vermeyi oldu bitti saçmalık olarak gördüm.
Benimle takılırken hadi oraya gidelim diyen hiç kimse ile gitmedim, başka mekanlarda var amaç paylaşmaksa kahve bahane.
Bir de takılmadan edemeyeceğim, Şunu içmeden ayıkamıyorum diyenler var ya, 💩 için..
aynen öyle katılıyorum iki kez starbacksa gittim bin pişman oldum su karışımı nerdeyse tatsız tuzsuz bir kahveye 40 TL ödedik ve çöpe attık cabası oturacak yer bulamadık ayakta kaldık bizim neyimize Starbucks otur evinde iç türk kahveni demi 😅
Bonjour! Giderim yani, böyle şeylerden utanmam ben ki utanılacak bir durum yok. İnsanların saçma sapan şeylerden utananlar var bu içecek ismini yanlış söylemiyim gibisinden triplere filan giriyorlar cidden gülünesi. Starbucks a gitseydim götürürdüm yani. <3
Kar etmek için yollar arıyorlar şu sıra belli ki. Güzelleme yaparak da linçlenmekten kaçıyorlar. Oysa amaçlarını fark ettik bile. Bu resmen pintilik. Oraya gelen müşteriler elind ebardak yoksa ne yapacak? Avcuna mı koyacaklar kahveyi?
Ki oraya da sadece kahve için gelen çok az kişi var. Çoğunluğu marka takıntısı olan, bardaktaki starbucks simgesini çekip storye atmak için gelen kişiler oluşturuyor. Şimdi o kesimi de kaybedecekler. Kar etmeyi çalışırken zarar uğrayacaklar.
Hiç yapılmamalıydı bu uygulama. Kimse elinde ya da çantasında cam, porselen bardakla oraya gitmez. Kahve içmek isteyen herkes evinde rahatlıkla yapıp içebilir. Ya da böyle saçma bir sistemi olmayan diğer kafelerden alabilirler, yanlarında cam bardaklar taşımak zorunda kalmadan üstelik ☾
Ya yorumlar ne kadar garip, Starbucksa çoğu kişi kendini zengin hissetmek, story atmak için falan gitmiyor. Zaten Starbucks şu an kahveciler arasında ucuz denilebilecek bir yer. Yerli milli mado denilen yerde 20-30 liraya içecekler var ve biraz fazla oturunca başına garson dikiliyor, porsiyon küçücük. Starbucksta öyle bir şey yok. Al 15 liraya kahveni akşama kadar otur, kimse rahatsız etmez. Kahvesi kaliteli, saçma sapan müzikler yok, rahatsız edici personel davranışı yok. Türk kahvesi Starbucksta'da var. Ayrıca Su ve lokum ikramıyla. 2021'de ictigimde 13-14 liraydı sanırım. Ülkede sanki en pahalı şey bu mekanda satılan kahveler gibi davranıliyor. Mahallemizdeki bir kahve dünyasında da bu kadar para ödüyoruz hatta daha fazla ve hiç de lezzetli değil, mekan konforlu değil.
O kadar çok ınsan starbucks diye ölecek, cafe si içilecek gibi deyil, sırf hava olsun diye, wauuuu starbucks dan cafe içiyoruz, paralıyız varlıklıyız moduna girenler var, emin olun anlaşılıyor, bir resim çekip atmayla, değeriniz artmıyor diyeceğim insanlar var.
Starbucks'a 2 kere gittim. Tek temennim 3 olmasın. Hamburger Pizza satan Starbucks tarzı yerler yerine yerli ve milli yerleri tercih ederim. Kokorec ayran döner ayran lahmacun şalgam/ayran kebap ayran/şalgam 👍 Starbucks yerine Türk kahvesi icebilecegim bir mekan.
@Enes____ hamburger pizzar satan , Starbucks tarzı derken orada onların satıldığı değil yabanci isimler kullanılan yerler kast ettim. Nöronların biraz daha çalışsa anlardın aslında da benim hatam oraya virgül koymamak. Starbucks denilen yer hiçbir ülkede Türkiyede olduğu kadar rağbet görmedi.
@Enes____ Starbucks 'un kendi sitesi var hangi ülkelerde kaç tane olduğunu da internet denilen bir şey var belki bilirsin orada bulabilirsin. Starbucks 'un anavatanında ki sayı ile Türkiye de ki sayıyı karşılaştırman yeterli olacaktır.
Güzel bi karar olmuş. Depozito gibi ödünç sistemi de sürekli "yolumun üstünde zaten bırakırım" diyenler kullanır. Bizim bi tatlıcı var tepsiyle alıyoruz parasını alıyor tepsinin. Geri götürünce o parayı veriyor. Aynen öyle işleyecek. Bence çevreye katkı sağlamak amacıyla güzel fikir. Gitmesemde bunu destekliyorum
Şimdiye kadar en fazla 3 kez gittiğim bir yer ve pek beğendiğim söylenemez. Ben ve çevrem için sadece marka olan bir yer olmasına rağmen bu adımları için onları kutlarım. Yaptıklarının gezegenimize faydası olacaktır muhakkak, çok kıyak hareket.
Tek eksisi dışarıda elinde Starbucks logosu olan bardaklarla dolaşamayan conconların kafayı yiyecek olması 😂
Bunu yeni bir şey gibi anlatmışsınız 15 yıldır bu uygulama var termosunuzla ya da bardağınızla giderseniz kahvenizi ona yapıyorlar bardaktan dolayıda 50 kuruşluk bir indirim yapıyorlar ( bu rakam aşırı komik bir indirim oranı) yani kısaca eskiden tercihe dayalı olan take away kahvelerdeki çevrecilik, bilince dayalıydı birkaç yıla dayatma ya da zorunluluk olarak devam edecek
Herkes kötü yorumda bulunmuş ancak diğer kafeler gibi yanıma 5 dakikada bir gelen garsondan nefret ettiğim için gerekirse ordan bardak alırım veya kendi termosumla giderim uygun termos fiyatları yaparlarsa alınabilir neden olmasın. farklı bir açıdan bakmak da lazım karton bardak çok maliyetli ve zam yapmak istemiyorlar anlaşılan.
Evden bardak falan götürmüyorsunuz mantık şu bardak maliyetini müşterilere iteliyor. Kahve aldığınızda size bardağı depozitolu satıyor aynı bardakla daha sonra gelipkahve alabiliyorsunuz ama bardağınız yoksa yine bardak parası ödeyeceksiniz hepsi bu.
Bence mekana oturmaya gelenlere depozitosuz kupa bardak vermeli.. Çünkü kahveyi için kişi masada bardağı bırakıp gidicek... Sadece Kahve alıp gidecek mekanda oturmayacak olanlara karton bardak vermeli.. Bu uygulama bence starbucks ta düşüşe sebeb olabilir. Çünkü insanlar bardağa depozito ödeyerek kahve içme fikrinden hoşlanmayabilir..
Kağıt bardaktan tasarruf etmeye çalışmaları saçma yalnız zaten o normal kahvelere gereğinden fazla ödüyoruz emin olsunlar o bardakların parasını da fazla fazla alıyorlar. Madem kendi bardağımızı götüreceğiz o zaman fiyatları da indirecekler ben anlamam.
Arkadaşlar tamamen kaldırılmıyor durum şu şekilde:
Şirketin bu yeniliği gelecek yılın sonuna kadar ABD ve Kanada’daki Starbucks mağazalarında kullanıma sunacağı söyleniyor.
Karton bardak kullanımını aşamalı olarak sona erdirmek için, bu uygulamalar hayata geçtiğinde bile isteyen müşteriler yine karton ve plastik bardaklarda içeceğini alabilecek.
Emin olun gösteriş budalası olan insanlar Starbucks tercih ediyorlar daha iyi kahve çeşitlerini oldu mekanlar biliyorum O yüzden sırf gösteriş yapmak için kendi bardakları ile giderler ama o bardaklar nasıl olur tahmin bile edemiyorum
Kağıt bardaklar sağlığa son derece zararlı. Lütfen bu konuda 5 dakika ayırıp internette araştırma yapın. Ben Bisfenol A (BPA) olan suluktan su bile içmemeye çalışıyorum. Sıcak bir şey içmek vücudu harap etmektedir.
BPA birçok ürünün yapımında kullanılmaktadır ki bunlar; su şişelerinde, biberonlarda, diş dolgularında, izolasyon maddelerinde, dişle ilgili aletlerde, tıbbi aletlerde, göz lenslerinde, DVD ve CD’lerde, evde kullanılan elektroniklerde ve spor aletlerinde kullanılmaktadır. BPA, gıdaları ve içecekleri epoksi yapıştırıcısı gibi sardığından dolayı tercih edilmektedir. Bisphenol A, bir endokrin engelleyicidir ki bu doğal hormonların fonksiyonuna, hareketine, transferine, salgısına ve üretimine müdahale eden bir maddedir. BPA, vücudumuzdaki kendi hormonlarımızın sahtesidir. Bu da sağlığımız için tehlikelidir. Bebekler ve küçük çocuklar, BPA’nın etkilerine karşı oldukça hassaslar. Bazı uzmanlar BPA’yı güvenilir bulmasa da, önceki birçok çalışmayı gözden geçirip tekrar yayınladılar. Endokrin Topluluğu (Amerika) 2009’da BPA’nın insanlara fazla etkisi olduğunu açıkladı. CDC’nin (Hastalık Kontrol Merkezi) yaptığı araştırmalar sonucunda yetişkin insanların idrarında %95, çocuklarda ise %93 oranında BPA olduğunu açıkladı.
BPA’nın insanların sağlığı üzerinde ne gibi etkileri vardır?
Adet Düzensizliği – Brigham’daki Kadın Hastanesi’ndeki doktorlar İnsan yumurtasının olgunlaşmasında BPA’nın etkisi olduğunu gösterdi.
Kadınlardaki Kalp Hastalıkları – Cincinnati Üniversitesi’ndeki bilim adamları BPA’nın kadınlarda kalp hastalıklarına sebep olduğunu gösterdi.
4412_bpa
Tip-2 Diyabet – İngiltere’de yapılan bir araştırma idrardaki BPA nın yüksek oranları tip-2 diyabete, kardiyovasküler hastalıklara ve karaciğerdeki enzim anormalliklerine sebep olduğunu gösterdi.
Erkeklerdeki eşey hormonları – 2010’da yapılan çalışma BPA’nın erkeklerdeki eşey hormonlarını değiştirdiğini gösterdi.
Beyin fonksiyonu, hafıza, öğrenme – Araştırmacılar, BPA’nın primatların beyin hücreleri arasındaki iletişimi yavaşlattığını gösterdi.
Yumurta kalitesi – Kaliforniyalı araştırmacılar, BPA nın döllenme için oluşturulan yumurtanın kalitesini düşürdüğünü gösterdi.
Meme Kanseri – Yale Üniversitesi’ndeki Tıp okulu, kadınlar arasında yapılan araştırmasında BPA’nın göğüs kanseri riskini arttırdığını gösterdi.
Astım – İngiltere’deki bir araştırma, BPA partiküllerinin astım oranlarını arttırdığını gösterdi.
Bisphenol kaynakları nelerdir?
Uzmanlar, insanların Bisphenol A kaynağını paketlenmiş gıda ve içeceklerden aldığını söylüyorlar. BPA, polikarbonat plastiklerinin içinde bulunmaktadır ki b
Ödünç bardak mı? hepimiz kahvelerimizi alıp gitmeye alışmışız. herkes ödünç bardakları alıp götürür ya da oturmaya zamanı olmayanlar ve yanında bardak bulunduramayanlar artık kahve alamayacak. bu da Starbucks firmasının gelirini ciddi etkileyecektir.
Hiç gitmedim. Olay şundan ibaret firma bardak üretmeyerek kar marjını daha fazla artıracak. Dünya ekonomik olarak bir kriz yaşıyor nereden kısabilirse o kadar iyi. Gayet güzel düşünmüşler tüketicide aaa güzel depozito filan diye seviniyor fkjdjdj
Ben şunu anlamadım starbucksın kendi bardaklarının büyüklükleri ölçülü ve o belli porsiyona göre ücret alıyorlar. Herkes kendi bardağını getirecekse getirilen bardakların büyüklüğüne göre farklı ücretler mi alınacak?
Kendi bardagimla gideceksem zaten giderim ki. Elemana söylerim ben karton bardak kullanamıyorum diye, geri cevireceklerini zannetmiyorum. Bardağın aldığı ml neyse ona göre bir bardak götürürüm. Olay çözülür.
başka bardaktan başka bardağa aktarılan sıcak icecek güzel tadını kaybeder bence.. zaten evde yapılana göre özelliği o degil mi direkt bardağa yapılan kahve...
Bu adi artik maliyet kurtarmiyor. Bir cok kesim once kahve ve bardak icin aliyordu.2 ay oncesine kadar boyle bise yoktu. Yakit istasyonlarin da once denediler. Sonra bayilere yayildi.
İnsanlar olayı yanlış anlamış, Starbucks ın kendi büyük porselen bardakları zaten var ve isteyen kullanabiliyor, yani evden bardak götürmeye gerek yok Pandemi döneminde tek kullanımlık bardak kullandığı için gittiğim tek mekandı neredeyse ve bulaşık ek yük olacak, karton devam edebilirdi
Yanlış anlamayın ama adamlar sütü diğerleri gibi birşah almıyor, kaliteli mesela ve o boyda kahveyi dışarıda en ucuza içebileceğiniz mekan neredeyse ve sürekli başa gelen garsonlar yok
Uvuvwevwevwe Onyetenyevwe Ugwemuhwem Osas gibi kahve isimlerine de el atsalar :D
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bence güzel bi farkındalık ben sevdim. Hem onlar icin maddi kazanc hem cevremiz icin. Umarım pipetler de değişir bi gün. Pipetin tadından içtiğim şeyi anlayamiyorum. asfagahaahh
Kız dayanamadım 5 kişi gidip birer çay içsek başka mekanda bir bardak çaya 5 lira veriyoruz kişi başı. Starbuckstan yarım litreden fazla çay alıp 12-13 lira vermiştik arabadaki pet bardaklara bölüştürüp içmiştik. Bu taktik yayılmalı bence