Mekana göre değişir tabii. 7 Mehmet'te yemeye karar verdiysen ortalama 4 kişi 1000 lirayı gözden çıkaracaksın. Cikaramam dersen 7 Mehmet'e gitmeyeceksin. Yok 500 lira da cikaramam dersen evinde oturacaksin. 😂
Çay mevzusuna gelince çok haklısın. Mekanlar abartiyorlar. Bizim işyerinde akşama kadar çay demli olur ve bütün misafirlerimize ikram ederiz. Ortalama günlük 120-150 bardak (kağıt , büyük) tüketim miktarı var ve biz bunu bedava dağıtıyoruz. Maliyeti de aylık 300 lirayı gecmez. Mekan diye benim bedava dağıttığım çayın yarisi kadar cam bardakta çaya 11 lira istemek çok abes. İmkanım var mı evet. Ama 11 lira vermek zoruma gidiyor ve mecbur kalmadıkça dışarda içmiyorum.
Manzarayı da satmiyorlar zaten. Ne zaman arasan kenar masalar dolu. 1 ay önceden rezervasyon yapılıyor deniliyor. Ama bir çapraz bonfileleri var, bak onun için gitmeden olmaz😂😂😂
Aslında oldukça mantıklı sebepleri var bu durumun.
En son 2.000 TL gibi bir hesap ödedim. Öderken sitem etmemek mümkün değil ama;
Ekonominin mevcut durumu, ülkedeki enflasyon, işçi ve enerji maliyetlerini üzerine bir de artan kira maliyetlerini eklediğinde durum, maliyeti 5 lira olan bir ürünün satış fiyatının vergilerle birlikte 20 tl olması durumuyla aynı.
Belki bazıları için böyle değil ama özellikle içinde bulunduğumuz bu ekonomik koşullarda şahsen asla gitmem. Ve bir fincan kahveye, bir dilim keke vs. 60 - 70 TL. verilmesini her zaman eleştirmişimdir.
Ama bunu yapan daha çok paranın nasıl kazanıldığından bihaber olan gençler. Gerekçeleri sosyalleşmek olsa da ben bunu çok gereksiz ve sömürü düzeninin bir parçası olarak görüyorum..
En son 2 sıcak çikolata için 40 TL 4 çay , 2 dilim pasta içinde 56 TL ydi. Mantık yok ki. İnsanlar dışarda vakit geçirsin istenmiyor. Haydi bunlar neyse. Eskiden bir akşam rakı balık 2 kişi 400 TL ydi. ( 50 lik rakı meze ve balık eşliğinde canlı müzik ). Şimdi aynı yer, aynı mekanda 1200 TL hesap geliyor...
Bizim halkimiz seviyor opulmeyi. Hele su starbucksa gidipde kendini elit sanan kisilerde ayri bir canım. Yani bi insanin okkali ziklmesi o insani elit yapmaz. Avrupada nirmal copcu maddi durumu dusuk insanlarin gittigi kurumsal yerler 2 3 4 euro ya oturup kahve ictikleri yer.
kim ne derse desin kendi adıma konuşuyorum gidersem yersem kendimi keriz görüyorum alırım pastanın kralını sevgilimide alır giderim evde yer içerim cafe mi pastamı
Kahve için genelde bardak termos kullanıyorum ve dışarıda kahve, kek vb para harcamıyorum. Ama yemeği hemen hemen her gün dışarıdan tercih eden biriyim min 50-60 lira ödüyorum
@lsşağs sorma yaa 😂 bildiğin normal bi kantin için pahallı bence yani karton bardakta kahve 7 buçuk tl ama kafede bi kahveye 20 25 tl verdiğimizi biliyorum 😂