Kabak ile ne yemek yapabilirim, önerisi, tarifi olan var mı?
#Mahall

Kabak Mücveri Nasıl Yapılır?'ın Yapılışı
İlk olarak mücver malzemelerini hazırlayalım. Kabakları soyarak rendenin iri kısmında rendeleyelim. Yeşil soğan, maydanoz ve dereotu minik minik doğrayalım.
Kabak Mücver harcını hazırlayalım. Yumurtaları derince bir kaba alalım un ilave edilerek pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım. Baharatları, suyunu iyice sıktığımız kabakları ve doğranmış dereotu, yeşil soğan ve maydanozu eklenerek karıştıralım. Mücver harcımız hazır.
Mücveri tavada pişirelim. Teflon tavaya az miktarda sıvı yağ alalım, kabak karışımından bir kaşık dökelim. Mücverlerin her iki yüzü de kızardıktan sonra havlu kağıt serilmiş tabağa alalım.
Kabak mücveri servis edelim Mücverleri ister sıcak, isterseniz soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
#Nrsyh #Yemeİçme
Ben kabağı sadece mücver olarak yiyebiliyorum, onım dışında sevmiyorum :)
Devamlı yaptığım tarif budur, sarımsaklı dereotlu yoğurt ile servis yapın çok güzel oluyor
Malzeme2 orta boy kabak2 havuç2 taze soğan1 yumurta100 gr rendelenmiş beyaz peynir4-5 yemek kaşığı dolusu un2 diş ezilmiş sarımsak½ demet dereotuTuz, karabiberi isteğe bağlı pul biberKızartmak için ayçiçeği yağı YapılışıHavucu ezilmeyecek kıvama gelene kadar haşlayın. Kabakların kabuğunu kazıdıktan sonra rendeleyin ve suyunu sıkıp ayrı bir kaba alın. Üzerine rendelediğiniz havucu ilave edin.1 yumurtayı, beyaz peyniri, sarımsağı ve ince kıydığınız taze soğanı ve dereotunu ekleyip karıştırın. Son olarak kaşık ile tavaya dökülecek kıvama gelene kadar un ekleyip karıştırın. İyice ısıttığınız yağda orta ateşte her iki tarafını kızartıp servis tabağına alın.
Dolma, sultan kayigi , mücver, meze olabilir.
Kabak Tarator: Benim favori tariflerimden birini paylasayim sizinle. Rendelenmiş kabagi zeytinyağında kapağı acık yüksek ısıda biraz çevirin. (Suyunu salmasına izin vermiyoruz. Ya da kontrol edemem derseniz rendeledikten sonra elinizle suyunu sıkın. ) soğutun soğuyunca 3-4 adet közlenmiş yeşil biberi ince kıyıp ekliyorsunuz, arzu ettiğiniz kadar da dere otunu ilave ediyorsunuz. Karabiber ve pulbiber dışında başka baharat eklemiyorum ancak siz sevdiklerinizden ekleyebilirsiniz. Biraz suzme yogurt ve normal yogurdu esit karistirip bir dis sarimsakla iyice harmanlayin. Kabakla bulusturun. Ben uzerine iri kiyilmis cevizle, toz kirmizi biberle yag hazirliyorum.
Oldukça lezzetli, közlenmis biber level atlattiriyor mezeye.😊 Ben oldukca gec gordum sorunuzu muhtemelen yemeginizi yaptiniz.
Gerçekte ağız sulandıran bir tarif :)
Evet yaptım ama bir kazaya uğradı, nasip olmadı, bir kaç kaşıktan fazla yiyemedim, ve gitti..
Ama yapmış olmam önemli değil, yine yemeksiz kaldım, yarın yine kabak alırım, bu sefer de bunu yaparım :)
Közlenmiş yeşil ve kırmızı biber var aslında evde.. Dolayısıyla daha kolay olacak benim için :D
Teşekkür ederim :)
Çok güzel meze olur.
5 adet kabağı rendeleyip 5 dakika soteleyin. Ardından süzgeçe koyun ve suyunun süzülmesi için bekleyin. Bu sırada 5 kaşık süzme yoğurt, 2 kaşık mayonez, tuz ve 1 diş sarımsağı karıştırın. Soğuyan ve suyu süzülmüş kabakları karıştırma kabına alıp üzerine yoğurtlu karışımı ekleyin. Servis tabağına aldıktan sonra üzerini dereotu ve pul biberi ile süsleyebilirsiniz.
Cevap
7Cevap
Kabakla mücver, kabak kızartması, kabak dolması, kabak salatası, sebzeli yemek ve çorbasını dahi yapabilirsiniz...
Afiyet olsun
bak ne yap biliyo musun şimdi hani sarma içi hazırlıyoruz ya onu hazırla bir güzel iç yap. İçin salçasını bol koy. güzel olur. internetten bak o iç hazırlamaya. içine biraz kıyma varsa kıyma kat yoksa önemli değil. kabakların tırtık kısmını kes içini oy. dolma gibi doldur içine sıcak su dök o böyle yarım saat bi pişsin. Sonra sarımsaklı yoğurdu karıştır mis gibi ye.
Selamlar
Kabaklama
Kabak çorbası
Börek Tadında Mücver
Fırında Sütlü Kabak
Kabak kızartması
Kabaklı Falafel
Fırında Kıymalı Kabak
Kabaklı Milföy Çanakları
Lor Köftesi
Sebzeli Kek
Kabaklı makarna
Bu tarz şeyleri yapabilirsiniz.
Bunların yanında daha çok var :) Tatlısı baya iyi oluyor denemenizi tavsiiye ederim :)
Mücver. Yağda ağır gelir dersen fırında tavsiye ederim. Ben çok severim. Üstüne yoğurt... Hııımmm miiissss...
Kabaklı makarna yapabilirsin kremalı..
tadı enfes oluyor
Merhaba
Ne yaptınız bilmiyorum ancak ben mücver olarak seviyorum kabağı...
Görüşleri görünce şaşırdım ben doğrar sulu yermek yaparıdm sadece
Kabak dolması yapabilirsiniz
Türlü olabilir diğer sebzelerle birleştirip
Dolma, tavuk, patates ile birlikte güveç.
Mücver
Oturtma
Kabak dolması, mücver, kabak kızartma yoğurtlu
Mücver
Mücver
mücver
Mücver
Kabak sevmem
Dolmasını görüyorum hep
Fırında yoğurtlu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?