İşe başladım 1 buçuk ay önce, babamda çalışıyor. Annem ablamın yanına gitti, hamileliğinde rahatsızlandı birkaç ay ablamın yanında kalabilirmiş. Çalıştığım için doğru düzgün hergün yemek yapamıyorum eve yorgun geldiğim için. Arada et kızarttım, fırında tüm tavuk, patatesli ve soğanlı tavuk budu falan yaptım, köfte yaptım, makarna yaptım qma evdekiler illaki bıkacak aynı yemeklerden. Bana değişik, hazırlaması kolay ve çok sürmeyen yemek tarifleri önerir misiniz? Sebze yemeği de olur ve eğer mümkünse birkaç gün dayanabilecek yemek çeşidi olursa sevinirim.
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Karnınız acıktı ve çabucak lezzetli bir yemek mi yapmak istiyorsunuz? Manlama tarifi tam size göre!
Taptaze açılmış yufkayı tezgaha seriyoruz, süt ile ıslatıyoruz. Soğanlı ve kıymalı harcımızı yufkanın tam ortasına seriyor, güzelce katlıyoruz. Tavada nar gibi kızaran kıymalı yufkamızın üzerine bir de çırpılmış yoğurt ile tereyağlı sos döküyoruz ve hazır! Hem yapılışı, hem de görüntüsü oldukça iştah açıcı olan bu lezzeti yapmak için sabırsızlananlar burada mı?
Manlama Tarifi İçin Malzemeler
4yemek kaşığıtereyağı (2 yemek kaşığı kıymalı harç için)
1/2adetsoğan (yemeklik doğranmış)
200gramdana kıyma
1yemek kaşığıbiber salçası
1çay kaşığıkarabiber
1çay kaşığıpul biber
1çay kaşığıtuz
5dalmaydanoz (doğranmış)
1adetyufka
Sıvı yağ- Süt Karışımı İçin:
1çay bardağısüt
1/2çay bardağısıvı yağ
Manlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Bir tavada tereyağı ve soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
Kıymayı da ekleyip, suyunu çekene kadar tekrar kavurun.
Biber salçası, tuz, karabiber ve pul biberi de ekledikten sonra karıştırın ve son olarak doğranmış maydanozu da ekleyip ocaktan alın.
Yufkayı tezgaha serin. Süt ve sıvı yağ karışımını ile yufkayı hafif ıslatın.
Yufkanın tam ortasına kavurduğunuz kıymalı harcı kare şeklinde yayın.
Önce üstten, sonra alttan kıymanın üzerine doğru katlayın.
Süt-sıvı yağ karışımını fırça yardımıyla kalan yufka yüzeylerinin üzerine kare şeklinde katlanana kadar sürün.
Geniş bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritin ve hazırladığınız böreği tavaya koyup arkalı önlü kızarana kadar pişirin.
Üzerine çırpılmış yoğurt ve eritilmiş toz kırmızı biberli tereyağı dökerek servis edin.
afiyet Olsun00 Yorumla
- +1 yıl
Zeytinyağlı kereviz yahut fasulye yapabilirsiniz, tencerede uzun süre de kalabilir ve yanına daima farklı eklemelerle çeşni katabilirsiniz menüye. Yerinizde olsam bolca bir zeytinyağlı sebze yapar, ilk gün onu çorba ile yer, ikinci gün yanına içerisinde et bulunan bir çorba yapar, sonraki günlerde farklı pilavlarla servis ederdim, harika da olur. Eğer menü hafif kalırsa doyurucu salatalar eklenebilir.
Tam da mevsimiyken nohut yahut kuru fasülyeyi düdüklüde yapın. İlk gün güzel bir pilavla servis edin, ikinci gün çorba kaselerinde bol sulu servis edin bakliyatı ama yanında bir brokoli satalası ve öncesinde hafif bir çorba ile menü tamamlanabilir.
Kıyma sote de iyi bir uzun vadeli yemek olabilir, beyaz et diyemem ama kırmızı et durduğunda sorun olmuyor. İlk gün beyaz ve tereyağlı bir pilavla, ikinci gün güzel bir peynirli makarnayla servis edilebilir mesela.
Afiyet olsun ^^00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
6Cevap
Arada milföy tarzı şeyler al pizza yapabilirsin onunla veya pide çeşitleri yapabilirsin baya basit olur. Yemek kültürümüz de çok çeşitli öğeler yok ama makarna çeşitleri yapabilirsin. Firinda makarna veya tavuklu kremalı. makarnalar çok güzel olur
00 Yorumla- +1 yıl
ton balığı, süt+yulaf ezmesi, çerez, aç ye ızgara fileto, fıstık ezmesi vs seni acil durumlarda idare eder hazırlaması max 2 3 dakikanı alır
10 Yorumla Mercimek corbasi basit bir yapimi var bulgur pilavi yanina da tavuk sote yapabilirsin hepsi kolay yemekler
00 Yorumla- +1 yıl
Bimde su böreği satılıyor efso 😂
10 Yorumla Makarna salata hazır çorba en basit menu sana
00 Yorumla- +1 yıl
MAKARNA
PILAV MENEMEN10 Yorumla - +1 yıl
Valla hacım en kolayı makarna 👌
00 Yorumla Pilav karnyarik salata
00 YorumlaMuhallebi, noodle corba
02 Yorumla- +1 yıl
Noodle 5 lira olmuş
- +1 yıl
Makarna, hazır çorba
00 Yorumla - +1 yıl
Salata
00 Yorumla Makarna
00 Yorumla
Devamını Gör(7)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Yeme & İçme > Sorular > Hazırlaması kolay ve çabuk olan menü ve yemek çeşitleri tavsiye eder misiniz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Ön hazırlığınız varsa her yemek kolaydır. Bunun için önceden minik bir hazırlık yapmanız yeter. Soğan, biber, havuç, pırasa, karnabahar gibi sebzeleri doğrayıp buzdolabı poşetlerinin içinde derin dondurucuya koyun. Elinizle bastırarak 2-3 cm kalınlığında poşetleri üst üste koyabilirsiniz.
Et, balık ve tavuk ürünlerini dilediğiniz porsiyonlarda (1-2-3 vb. gibi) yağlı kağıt ve fırın poşetleri içine marine ederek yerleştirin. Eve gelince soğuk fırına atıp hemen pişirebilirsiniz. Balık için defne yaprağı, limon suyu , sarımsak koyabilirsiniz. Etin torbasına doğradığınız sebzeleri , tavuğa sebze ya da sadece bira koyarak marine içinde derin dondurucuya kaldırabilirsiniz.
Zeytinyağlı yemeklerin tüm malzemelerini doğrayıp içine zeytinyağı, biraz şeker, domates rendesi ekleyip yine buzdolabı poşeti içinde derin dondurucuya kaldırıp yemek istediğinizde sadece tencereye koyup su ilave ederek tüketebilirsiniz. Soğan, biber, havuç, pırasa, domates gibi sebzeleri çok parçalamadan blenderden geçirip , üstüne sarımsak, domates rendesi, dilediğiniz baharat , et suyu ya da su ve bir parça bulgur ekleyerek yemek ya da su miktarını arttırarak çorba yapabilirsiniz. İstediğiniz sebzeleri küçük parçalar halinde doğrayıp , zeytinyağı, sarımsak rendesi, dilediğiniz baharatlarla karıştırıp yağlı kağıt İle fırında pişirebilir, sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz.
Kıyma kavurup derin dondurucuda hazır bekletebilir , dilerseniz sebze ile, dilerseniz sadece soğan , biber kavurarak , dilerseniz makarna eşliğinde tüketebilirsiniz. Yeşillikleri yıkayıp kurutarak buzdolabınıza kaldırarak dilediğiniz zaman hızla çeşitli salatalar yapabilirsiniz. Kısaca bir saatinizi ayırarak, derin dondurucunuza yemek yapabileceğiniz her şeyi porsiyonlar halinde temizleyip, kesip koyarsanız bütün bir hafta derdiniz kalmaz. Bunu ihtiyacınız oldukça tekrarlayarak ömür boyu rahat edersiniz.
Holistik Chef Yeşim Kaya