İşe başladım 1 buçuk ay önce, babamda çalışıyor. Annem ablamın yanına gitti, hamileliğinde rahatsızlandı birkaç ay ablamın yanında kalabilirmiş. Çalıştığım için doğru düzgün hergün yemek yapamıyorum eve yorgun geldiğim için. Arada et kızarttım, fırında tüm tavuk, patatesli ve soğanlı tavuk budu falan yaptım, köfte yaptım, makarna yaptım qma evdekiler illaki bıkacak aynı yemeklerden. Bana değişik, hazırlaması kolay ve çok sürmeyen yemek tarifleri önerir misiniz? Sebze yemeği de olur ve eğer mümkünse birkaç gün dayanabilecek yemek çeşidi olursa sevinirim.
Hazırlaması kolay ve çabuk olan menü ve yemek çeşitleri tavsiye eder misiniz?

Ön hazırlığınız varsa her yemek kolaydır. Bunun için önceden minik bir hazırlık yapmanız yeter. Soğan, biber, havuç, pırasa, karnabahar gibi sebzeleri doğrayıp buzdolabı poşetlerinin içinde derin dondurucuya koyun. Elinizle bastırarak 2-3 cm kalınlığında poşetleri üst üste koyabilirsiniz.
Et, balık ve tavuk ürünlerini dilediğiniz porsiyonlarda (1-2-3 vb. gibi) yağlı kağıt ve fırın poşetleri içine marine ederek yerleştirin. Eve gelince soğuk fırına atıp hemen pişirebilirsiniz. Balık için defne yaprağı, limon suyu , sarımsak koyabilirsiniz. Etin torbasına doğradığınız sebzeleri , tavuğa sebze ya da sadece bira koyarak marine içinde derin dondurucuya kaldırabilirsiniz.
Zeytinyağlı yemeklerin tüm malzemelerini doğrayıp içine zeytinyağı, biraz şeker, domates rendesi ekleyip yine buzdolabı poşeti içinde derin dondurucuya kaldırıp yemek istediğinizde sadece tencereye koyup su ilave ederek tüketebilirsiniz. Soğan, biber, havuç, pırasa, domates gibi sebzeleri çok parçalamadan blenderden geçirip , üstüne sarımsak, domates rendesi, dilediğiniz baharat , et suyu ya da su ve bir parça bulgur ekleyerek yemek ya da su miktarını arttırarak çorba yapabilirsiniz. İstediğiniz sebzeleri küçük parçalar halinde doğrayıp , zeytinyağı, sarımsak rendesi, dilediğiniz baharatlarla karıştırıp yağlı kağıt İle fırında pişirebilir, sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz.
Kıyma kavurup derin dondurucuda hazır bekletebilir , dilerseniz sebze ile, dilerseniz sadece soğan , biber kavurarak , dilerseniz makarna eşliğinde tüketebilirsiniz. Yeşillikleri yıkayıp kurutarak buzdolabınıza kaldırarak dilediğiniz zaman hızla çeşitli salatalar yapabilirsiniz. Kısaca bir saatinizi ayırarak, derin dondurucunuza yemek yapabileceğiniz her şeyi porsiyonlar halinde temizleyip, kesip koyarsanız bütün bir hafta derdiniz kalmaz. Bunu ihtiyacınız oldukça tekrarlayarak ömür boyu rahat edersiniz.
Holistik Chef Yeşim Kaya