Bana tepsi tepsi çiğ köfte ve kazanla kahve yeterli olurdu 🤪 Yılbaşı yemek menüsünde neler olmalı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Yeme & İçme konusunda 1,2b cevap paylaştı. En iyi yılbaşı menüsü önerileri neler?
Yılın bu son günü diğer günlerden farklı olmalı. Buna akşam yemeği de dahil. İşte yılbaşı menüsü...
1. Yayla Çorbası

YAYLA ÇORBASI Açılışı sımsıcak ve nahoş tadıyla yayla çorbasıyla yapmak en güzeli. Karabiber ve kıtır ekmekle eşlik edilmesi lezzeti daha bir güzel hale getirir. Tercihe göre pul biber ve limon da yanında gider.
2. Sigara Böreği

SİGARA BÖREĞİ Ara sıcak aperatif düşünenler için muazzam bir lezzet. Tercihe göre peynirli, patatesli yapılabilir.
3- Mezeler

MEZELER Yılbaşı sofrası alkollü olsun olmasın meze mutlaka bulunması. İsteğe göre haydari, Rus salatası, humus, havuç tarator, şakşuka vs. eklenebilir. Mutlaka soğuk servis edilmeli. Hatta mümkünse hepsinden ayrı ayrı tabakalarda servis edilebilir.
4. Fırında Hindi

FIRINDA HİNDİ Veee işte geldik yılbaşının o vazgeçilmez baş tacı lezzeti olan hindiye. İster bir bütün olarak mesaya servis edilir istenirse de gelen misafirlerin tabaklarına ayrı ayrı parçalar olarak servis edilir. Hindinin fırında pişme süresi 3 - 3,5 saat aralığında 160 -170 derece de olmalı. Eğer tercihi hindiden yana kullanmazsanız bu bütün tavuk da olabilir. Tıpkı hindi de olduğu gibi tavuk bir bütün olarak veya tabaklara parçalar halinde servis edilebilir.
5. Soğuk İçecekler

SOĞUK İÇECEKLER Alkol kullananlar için rakı ve şarap alkol kullanmayanlar içinse kola, limonata, veya meyve suyu tercih edilebilir. Soğukluğunu koruması açısından buz ile servis edilebilir.
6. Kabak Tatlısı

TAHİNLİ CEVİZLİ KABAK TATLISI Kış ayının gelmesi ile birlikte en çok tercih edilen tatlıdır aslında kabak tatlısı. Kabak tatlısı üstüne kaymak eklenerek servis edilebilir. Kaymak yerine üzerine tahin dökülüp ceviz parçacıkları serpiştirilebilir. Sıcak veya soğuk servis edilebilir. Her ikisinde de aynı lezzeti korumakta çünkü.
7. Kuruyemiş

KARIŞIK KURUYEMİŞ Gecenin kapanışı kuruyemiş ile yapılır. Bu gece için özel tercihler yapılmalı. Fındık, ceviz, kaju, badem, Antep fıstığı, yer fıstığı, ay çekirdeği şeklinde karışık kuru yemişler gelen misafirlere servis edilebilir. Alkol kullananlar için kuruyemiş yanında bira iyi gider.
Benim için yılbaşı menüsü bu şekilde. Yeni yılın hepimiz için güzel geçmesi dileğiyle...
12 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Yeme & İçme konusunda 65,6b cevap paylaştı.
u +1 yılEn iyi yılbaşı menüsü önerileri neler?
Yılbaşı için kendimce düşündüğüm bir liste hazırladım...
Yılbaşı Hindisi

Yılbaşı Hindisi Hindi yurt dışında aslında Amerika da ve bir çok ülkede akla ilk gelen yıl başı yemeğidir. hem lezzetli olması hem yüksek protein içermesi hem de kolay ulaşılabilir olması nedeniyle Hindi listemizin ilk sırasında yer alıyor. Yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi haline gelen hindi, sebze ve soslarla harmanlanarak servis edilir. Hindi etini domates salçası ve biberli sos ile marine ederek pişirebilir, yılbaşı sofralarının baş köşesinde ikram edebilirsiniz.
Levrek Buğulama

levrek aslında hem sos ile hem de kızartma olarak tüketebileceğiniz mükemmel bir seçenek gibi duruyor. Kış aylarında sık sık tüketilen balık yemeklerinden yılbaşı sofralarında da vazgeçemiyorsanız, Domates ve sos eşliğinde hazırlanan levrek buğulamayı, pişirdikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz. ve sunumu da çok güzel görünüyor gerçekten.
Bal kabağı çorbası
Açıkçası hem tadı hem de faydaları açısından güzel bir seçenek gibi duruyor. Yılbaşının sembolü haline gelen bal kabağını bu kez çorba olarak kullanmak ortaya nefis bir sonuç çıkardı. Soğan, havuç ve safran ile zenginleştirilen bal kabağı çorbası, yılbaşı sofralarına çok yakışacak. tabi ki güzel bir sunum ile.
Zeytinyağlı Balkabağı
Açıkçası benim en çok sevdiğim yemeklerden biridir. Yeni yıla daha sağlıklı bir başlangıç yapmak için harika bir seçenek. Düşük kalorisi ve lezzetiyle bilinen zeytinyağlı bal kabağını, yılbaşı sofralarının en özel yerinde servis edebilirsiniz. Diyet listelerine ekleyebileceğiniz zeytinyağlı bal kabağı, sadece yaklaşık olarak 40 kaloridir.
Mac and CheeseMac and Cheese

mac and cheese Benim gerçekten değişik ama güzel bulduğum bir tariftir. Tam olarak 5 farklı peynir ile hazırlanan ve fırında pişirilen mac and cheese gerçekten herkesin denemesi gereken bir yemektir. üzerine yine tercihinize göre baharatlar da atabilirsiniz.
Aussie Pie

Açıkçası kendim yemedim o yüzden yorum yapamayacağım ama görünümü ile lezzetli bir seçenek olacağını düşündüğüm için listemize eklemek istedim. Avustralya ve Yeni Zelanda mutfağından dünyaya yayılan aussie pie, etli turta olarak da bilinir. Yılbaşında farklı kültürleri denemek isteyenler için ideal bir seçimdir.
Mişöriz

mişöriz Arnavut mutfağına özgü bir yemek olan mişöriz, Balkan ülkelerinde çok sevilir. Pirinç ve tavuk ile hazırlanan bu yemek, özellikle kalabalık sofraların favorisi olacak. şahsen benim beğendiğim ve sevdiğim bir yemektir kendisi.
Portakallı Ördek

Genellikle filmlerde gördüğümüz bu lezzet artık yıl sonunda menümüze de yer alıyor. özellikle sos ile birlikte tükettiğim bu yiyeceği kendi tercihinize göre soslar ve baharatlar ile taçlandırabilirsiniz. Kışın yağlanan ördekle yapılabilecek, miss kokulu portakallı ördek tarifi yılbaşı masanıza çok yakışacak.. yanında meyve de tüketebileceğiniz bu tarifi denemek güzel bir deneyim olabilir sizler için.
Ispanak Borani
Benimde mantıya benzettiğim bu tarifi de yıl başında keyif ile kullanabilirsiniz. Ispanağın bize göre soğuk sunulan en güzel hali.. Borani.. Üstüne kavrulmuş fıstıkla anlatılmayacak bir lezzete dönüşüyor. ayrıca oldukça da sağlıklı bir seçenektir. ve üzerine zeytin yağı ya da soslar dökerek de tarifinizi zenginleştirebilirsiniz
Yeni Yıl Kurabiyesi
özellikle filmlerden de çok aşina olduğumuz yıl başı kurabiyeleri hem çok lezzetli hem de oldukça şirin görünüyorlar. Zencefil, tarçın ve bal ile hazırlanan gingerbread kurabiyeler ile sevdiklerinize küçük sürprizler yapabilirsiniz. dilerseniz çikolata sosu da ekleyebilirsiniz.
Şarap
Açıkçası kişinin kendi tercihine kalmış bir seçenek yani mutlaka olması gerekmiyor ama şahsen ben kendi listemde yer vermek istedim. genelde yıl başı kutlamalarında ya da eğlencelerinde tercih edilebilir.
Yılbaşı Pastası

Yılbaşı pastası Yılbaşı denildiği zaman tabi ki akla ilk gelen tatlılardan biri pastadır. sadece doğum günlerinde kutlanmadığı gibi yıl başı kutlamalarında da yiyebileceğiniz pastanızı istediğiniz şekilde, meyveli, çikolatalı veya soslu yiyebilirsiniz ve iyi dilek dileyebilirsiniz. yılbaşı pastası tarifine mutlaka göz atın. Yılbaşı pastasının üzerini farklı şekerlemelerle süslemeyi de unutmayın. tercihinize göre üzerine süslemeler de yapabilirsiniz tabi ki.
Magnolia

Geleneksel tatlılardan biraz uzaklaşıp, yeni tarifler denemek isteyenleri böyle alalım. Çoğu tarif deneyen kullanıcılar tarafından çok sevilen magnolia'yı sevdiğiniz meyvelerle zenginleştirebilirsiniz.
Yılbaşı şekerleri

Candy Yıl başında hafif ve tatlı bir şekerleme arıyorsanız yıl başı simgelerinden biri haline gelen bu şekerleri deneyebilirsiniz.
Tiramisu
İtalyan mutfağıyla özdeşleşen ve son yılların favorisi olan tiramisu tatlısı ile, yılbaşı sofralarına renk katabilir, sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. benimde oldukça beğendiğim bir tatlı kendisi.
Pizza

Pizza Pizza da yine kolay bulunması ve genellikle pratik olması nedeniyle benim tercih ettiğim harika bir fast food yemeğidir. aynı şekilde karışık veya baharatlı olarak yiyebileceğiniz pizzayı hem evde yapabilir hem de sipariş olarak verebilirsiniz. yuvarlak, düz bir mayalı buğday bazlı hamur tabanından oluşan ve daha sonra yüksek sıcaklıkta, geleneksel olarak odun ateşinde pişirilen bir fırında pişirilen İtalyan kökenli bir yemek olmasına rağmen bir çok ülkede popüler olan bir yemek menüsüdür. ayrıca pizzanız ile birlikte yanında patates kızartması ve kola da ekleyebilirsiniz menünüze.
11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler @ksFırsat <3
+1 yılYılbaşı Hindisi: Hindi aslında yılbaşı değil, şükran günü yemeğidir. Fakat kolay erişilebilirliğinden dolayı yıllar içerisinde yılbaşı sofralarının da vazgeçilmezi olmuştur. Onlarca farklı tarifle hazırlayabileceğin yılbaşı hindisi sanırsam soframızın en klasiği.

🦃🍗 Deniz Börülcesi: 3 tarafı denizlerle çevrili bir ülkede yaşamamıza rağmen denizin bize sunduğu nimetlerden yeteri kadar faydalandığımızı düşünmüyorum. Menümüze ekleyeceğimiz bu bitkinin birçok yararı vardır. Metabolizmayı hızlandırır ve sindirimi düzenler.

🥬🧅 Şarküter Tabağı: Biraz şundan, biraz bundan... Ortaya beklemediğimiz bir sonuç çıkabilir. Ben pratik işler insanıyım.😌

🧀🍇 Patates Topları: Haşlanan patatesleri çatalla ezin. İçine rendelenmiş kaşar peynir, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Elinizle küçük toplar yapın. Önce una sonra yumurtaya sonrada galeta ununa batırıp kızgın yağda kızartın. Afiyet olsun 😋

🥔🥨 Kremalı Mantar Çorbası: Aslında en basit çorbalardan biri. Kıvam almasına dikkat edelim, bilhassa bu gece içimizi ısıtacak bir çorbaya kim hayır diyebilir ki?

🍄🥣 Cupcakeler: Doğum günlerini üzerinde tek mumla geçiştirdiğimiz cupcakelerden bahsetmiyorum. Görsel şölen yaratacak renk renk yılbaşı cupcakelerinden bahsediyorum 🧁

🍭🍬🧁 Benden bu kadarr... Alkol alıp almamak kişinin kendi tercihine bağlı. Eğer içki içmiyorsanız kola, meyve suyu vs. alabilirsiniz. İyi eğlenceler... 🥳
20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
28Cevap
ANİSA' NIN MENÜSÜ!
- Söğüş Salata

- Marul Salatası

- Mercimek Çorbası

- Mantar Kebabı

- Pirinç Pilavı

- Kaymaklı Kemalpaşa Tatlısı

AFİYET OLSUN...🙆01 YorumlaMantı
rulo poğaça
yaprak sarması
mercimek köftesi
sigara böreği
havuçlu patates pasta
havuç tarator
renkli patates topları
sosisli milföy böreği
mantar dolması
kakaolu muzlu krep
çöp şişte köfte patates
yaz pastası
limonlu veya portakallı cheesecake
domates soslu et
.
Şimdilik böyle bı menü var ama cikrtcaklarm var arada15 Yorumla- +1 yıl
Orduyumu doyurcan abla bu ne 😂
- +1 yıl
Naptın kız😂
- +1 yıl
Hey maşallah
- +1 yıl
😂😂
Çorba: Domates Çorbası (kıtır ekmek ve kaşar eşliğinde)
Ara Sıcak: Kuru Patlıcan Dolması ve Ispanaklı Börek
Ana Yemek: Pilav ve Hünkar Beğendi
Mezeler: Havuç Tarator, Kuru Börülce Salatası, Rus Salatası
İkram Olarak: Kuru Yemiş, Meyve, Tatlı00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYılbaşını evde geçiren bir insan olarak yılbaşı menüsüne önem veriyorum.
Elektrikli mangalım var. Onun içinde tavuk et köfte mangal şeklinde yaparım, ayrıca domates soğan biber de pişiririm elektrikli mangalımda. Yanına pide, ortaya güzel bir salata, közlenmiş patlıcan mezesi, haydari ve ezme yaparım.
Yemekten sonra güzel bir türk kahvesi tabiki.
İlerleyen saatlerde yılbaşı programları eşliğinde çerez yer pasta keseriz gecenin sonunu da soda içerek kapatırız 😂20 Yorumla
+1 yılYayla corbasi
Hünkar begendi
Nohutlu pilav
Mezeler iste haydari acılı ezme patlıcan koz falan filan
Patates salatası veya havuç salatası
Tatlı olarakta beyaz pasta olabilir ya da saray sarmasi00 Yorumla
+1 yılOrtaya kocaman bir hindi etrafına salatalar (domates, patates, soğan) kenarlara börekler böyle olurdu bana yardım edicek annemde daha, fazlası olucak masada şu an aklıma, gelmiyor
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılİç pilav ve yanında hindi.
Deniz börülcesi.
Semiz otu
Isırgan otu.
Haydari.
Patlıcan salatası
Bu kadarı yeter heralde.
Tabi masayada bir tane büyük lazım.
Teşekkür ederim.02 Yorumla- +1 yıl
Ama artık yapmiyorum
Tek başıma yemekten sıkıldım.
Hayatıma giren bir kadın olana kadar.
+1 yılAçıkçası ben hindi. Yanında meze (rus salatası, çiğ köfte vb.) Misafirlere ikramlar. İçecek. Daha sonra pasta keserdim.
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 922 cevap paylaştı.
+1 yılÇorba, salata, Fırın tavuk ve patates. İçecek olarak da ayran.
00 Yorumla Dolma çesitleri, domates çorbası fırında tavuk ve pasta
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 766 cevap paylaştı. Midemi bozmayacak şekilde her şeye evet… 😃🌸🔥🤗😎
00 Yorumla
+1 yıltepsi tepsi yeseydin kilo almazmıydın ama spor yapıp kilolarını eritirdin 😊
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBaşlangıç olarak avokado salatası ara sıcak sigara böreği mezeler ana yemek antikot mw seviyorum tatlı olarak sufle iyi gider
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılGel yiyelim
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen sana çiğköfte yoğururum bol köpüklü kahvenide yaparım kdkf
011 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHer zaman iyi gider de her zaman yoğuramam kusura bakma 😄
Cevap sahibi+1 yılO gözlere bakarak bir ömür kahve yaparım ama
Cevap sahibi+1 yılGözümü gözlerinden alamazsam taşar
Cevap sahibi+1 yılÇok iyi kahve yaparım sana tuzlu yapayım gel
Cevap sahibi+1 yılSonra Söz nişan düğün balayı mutlu son, veya sadece nikah ve balayı ile kolay ve hızlı yoldan mutlu son
- Yeme & İçme konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılHep tavuk diyorlar ben sevmem ki balık olsun menüde salata içecek yeterli.
00 Yorumla
+1 yılYılbaşı Müslümanların bayramı değildir, yılbaşını kutlamayalım. ( Uyarım Müslümanlaradır, diğer Dinleri, inançları seçenlere kutlamayın demiyorum yani. )
00 YorumlaYemeği evde ben yapıyorum menümüz
Yeşil fasulye tavuklu pilav kek börek ve makarna var 😀😀
Çünkü bizde yıl başı kutlaması yok00 YorumlaYılbaşı için yemek yapacak olsam makarna yapardımhahahah
00 YorumlaÇiğ köfte olacak ayran Bir de yanında turşu ama çiğ köfte yumurtalı olacak of
00 Yorumla
+1 yılhindi kızartma üzümli pilav bolca salata kola ya da portakal suyu yaprak sarma
00 Yorumla
+1 yılPirinçli hindi ya da tavuk
Füme etli salata
Çeşitli mezler
Ve elbette bir şişe şarap00 Yorumla
+1 yılSen bize gel türk kahvesi ve çiğ köfte kolay 😂😀
02 Yorumla- +1 yıl
Tabikisi hala mi ordasin sen 😅
+1 yılTabiki hindi bayılırım
01 YorumlaSıcak çikolata yeterli
014 Yorumlanormal yemek kuruyemis cips
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 498 cevap paylaştı.
+1 yılHindi ile kaz var bu sene menüde ☺️
10 Yorumla
+1 yılSalata 🥗 ve çorba ve cesitleri
00 Yorumla
+1 yılÖrdek iç pilavlı
00 YorumlaPilav hindi
Salata
Çorba
Et köfte00 Yorumlabu seni hiç alakadar etmez :D
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 968 cevap paylaştı. Kanat yanında pilav bulgur pilavı
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 312 cevap paylaştı.
+1 yılSaçma sapan şeyler için bişey hazırlamam
00 Yorumla Ortama bağlı.
00 Yorumla
+1 yılEt olmalı bol bol et ehehe
00 Yorumla
+1 yılNeden çiğ
02 Yorumla- +1 yıl
Peki o da olur
+1 yılBira tuzlu fistik cips 😂
00 Yorumla
+1 yılGüzel bir kavurma ve bol bol yaprak sarmasıııı
00 Yorumla