En iyi arkadaşlarınız olur, sevgilinizin ailesi olur, akrabalarınız olur... Çok kıymet verdiğiniz insanları eve çağırdınız diyelim. El beceriniz ölçütünde, nasıl bir menü oluşturabilirsiniz? Ben önden mercimek çorbası, Ana yemek olarak tavuklu mantar sote ve pirinç pilavı Ortaya güzel bir yeşil salata, havuçlu yoğurt Bezelye, patates ve havuçla hazırladığım garnitür (bunu hazır da alabilirim belki)
Bir de tatlı alırım. :) Sizin menünüz ne olur?
Akşam yemeğine misafir çağırsanız, nasıl bir menü hazırlarsınız?
Kendi damak tadım neyi emrediyorsa onu yaparım. Çünkü kendim beğenmediğim bir yemeği misafire yediremem. O yüzden önden güzel bir mercimek çorbası yaparım. Karabiber ve salça soslu. Arkasından bir kuzu taç kaburga yaparım. Et suyu ile güzel bir pilav yapıp tepside birleştirip sunarım. Yanına sevenler için bir domatesli, acılı baharatlı sos ile birde mantarlı krema sosu hazırlarım. İsteyen sadece isteyen istediği sos ile yiyebilsin. Güzel bir mevsim salata olmazsa olmaz. Küçük bir tabakta da taze soğan sunarım ki soğan yemeyenler de salatadan alsın, isteyen soğanını kendisi eklesin. Ekmek olmadığı için doymayacak olanları düşünerek, kaşarlı ve mantarlı börek yaparım. Yanında soğuk iyi gider. Bir kaç meze gerek, ali nazik, rus salatası, yoğurtlu acılı atom harika olacaktır. Bitişi, çikolatalı ve sade olmak üzere şeker pare ile tatlı yemek istemeyenler için mevsim meyveleri ile bitiririm. Soframa sayılı insanları çağırırım ama gelenler kesinlikle memnun olmadan gitmemeliler.
Ardından mideyi ısıtacak bir mercimek çorbası: https://i.hizliresim.com/P0ar9O.jpg İlerleyen dakikalarda bir gün önceden marine edilmiş soslu tavuk kanatları: https://i.hizliresim.com/V0zM4B.jpg Ortaya karışık salata, ayran... En sonunda tatlı son olarak hamurunda muz bulunan karamel soslu cheesecake: https://i.hizliresim.com/5gnQPd.jpg Ve en sonunda oturup sohbet ederken atıştırmalık elmalı, cevizli, kuru incir ve kayısılı bitter çikolata soslu kurabiyeler: https://i.hizliresim.com/brELAG.jpg Sanırım gitmeden önce herkese bir şişe soda versem iyi olacak.
3 menülü yemek hazırlarım sanırım ama bol seçenekli. Salçalı ve kremalı çorba beyaz ve kırmızı et, sebze ve karbonhidrat Türk mutfağına ait bir tatlı ve tanınan bir pasta ortayada çeşitli salatalar...
Benim annem mesela çok üşengec bu konuda Arab kültüründe çok meşhur olan bir yemek yapma şekli var tencerenin alt kismina et ondan sonra sebze sonrada pilav yerleştiriliyor tenceryi ters cevirip aciyor etrafina salata ve yogurt sonra herkes ordan yiyor. Bulaşık derdi kalmıyor ve üstelik cok kolaymış 😂 temebellik insanı kreativ yapıyor
https://i.hizliresim.com/dPN7ar.jpg geçen geldi arkadaşım iş çıkışı anca bu oldu ama hazırlıklı olsam kesinlikle güzel bir deniz levrek ızgara yanında karides haşlama kalamar kızartması zeytinyağlı enginar deniz börülcesi ve final https://i.hizliresim.com/O0zyX5.jpg çıtır kabak hayat bu :D
en yakın arkadaşım geldiğinde ev yemeği yapıyoruz genelde. son geldiğinde etli nohut ve turşu vardı. annem en son geldiğinde akşam yemeğinde biftek, brokoli salatası, cacık, yeşil salata yapmıştım. sevgilim daha iyi yemek yapar. o evdeyken yemeğe el sürmem. öyle restoran gibi ara sıcaklar falan yapmam ben, ana yemeği verir bitiririm.
Kzıarmış tavuk eti (Un yumurta karışımı ile tavada az yağ ile kızartırım) ve yanına socak bir çorba + çoban salata marul felan zor iş gerçi ben pekte yıkamam karcına yiyen adam salyangozda yer ve cidden yerim :) İnsanlar doğadan uzaklaştıkça kişilikleri iğrençleşiyor.
valla ben antepliyim; yuvalama icli kofte kuru zeytinyagli dolma yaparim bir guzel 😂 ee tabi tatlimizda baklava bide ek olarak sutlac ve zerde. parmaklarinizi yersiniz hemserim varsa bu menunun degerinide tadinida cook iyi bilir
bir kere soframda sarmam eksik olmaz onu belirteyim... gelen misafir kendini özel hissetmeli... çorba olarak ezogelin tercih ederim. sonrasında bir sebze yemeği yaparım. en son ise pilav et patates üçlüsü olur... salatam olur birde ayranım
Çorba, patatesli ve tavuklu lazanya, akdeniz salatası (böyle zeytinli bol yeşillikli), fırında kaşar peynirli mantar, pilav olmazsa olmaz, tatlı olarak muhallebili kadayıf yapardım. Bir de havuçlu ve yoğurtlu meze bu menüye yakışır.
alırım bir tavuk at fırına olsun sonra koy önlerine yanlarınada bir yayla çorbası salata pilav benim verebileceklerim bu kdar beğenmezlerse restoranta gitsinler :D
Onden mercimek corba. servis tabagina da pirinc pilavi kurdan kebabi ve borek yaparim bir cesit. Patlican kirmizi biber kozunden salata yaparim. cok mu patlicanli oldu ne😆😆😂
ezogelin çorbası akdeniz salatası ve zeytinyağlı patlıcan salatası pirinç pilavı kürdanlara köfte patates biber vs. yaparım 😂 tatlıyı daa baklava alırım dondurmayla iyi olur 😊
En son mercimek çorbası fırında karışık köfte bulgur pilavı dereotlu naneli cacık salata yan olarak yaprak sarma soğan halkası zeytinyağlı kereviz o kadar
önce mercimek çorbası sonra yemekten önce icli köfte yemek olarak soslu tavuk/et yanına fırında patates ve garnitür tatlı olarak da asla üşenmem künefe veya baklava yapıcam 😂 yarın için plan bu 😊
Hiç ugrasamam dunya kadar bulaşık cikacak ev baticak birde servis yapmaktan zaten sofrada oturup muhabbet edemiyorsun ustune yorgunluk gider disarda yeriz.
Misafir icin ana yemek olarak patlicanlı fırın ymeklerı hep cok uygun gelmıstır bana. yogurtlu corbalarlada cok uyumlu oluyo. Tatlı olarakda ev yapımı kunefe hem kolay hemde cok ovgu alıyor😏
Mantar çorbası, islim kebabı (patlıcana sarılan köfte) veya karnıyarık, klasik pilav taze fasulye sote veya tavuk butu, yoğurtlu kabak dereotu cacık şekerpare veya kadayıflı muhallebi
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yorumlara baktım da misafirperverlik ölmüş bu ne ya 😒 yok dışarda yeriz, yok uğraşamam filan 😳 tamam ben de yemek yapmasını bilmiyorum ama misafir sonuçta bu, denerim çabalarım, elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışırım.
Giriş olarak carpaccio Sonra makarna soslu falan 😂 Ana yemek olarak hepsine kocaman biftek Yanına patates püresi Yemekten sonra tatlı olarak da tiramisu Güzel bir şarap da yemeğe eşlik edebilir
Ben eşime mantar sote yaptırırm yanında bulgur pilavı çorbayı kendisine bırakırım... son olarakta pilavın yanına tavuk butu ya da kuzu bonfile kızarttırım :D eve gelirkende tatlı alırım :D
çorba : yayla ana yemek: içli köfte (haşlama) salataya gerek yok illa yapılacaksa amerikan salatası yanına ayran ve cola hangisini seçerlerse tatlıda sütlü tatlı alırım dışarıdan
En İyi Cevaplar