3 aylık evliyim, eşim sürekli annesinin yemeklerini övüyor, benim yemeklerimi beğenmiyor. Ne yapmalıyım?

3 aylık evliyim. Eşimle uzun senelerdir de beraberdik ama derler ya asıl evlenince tanıyorsun diye gerçekten doğru. Konumuza dönüyorum. Öncelikle el lezzeti beğenilen biriyim ama eşimle yıldızımız barışmıyor. Mesela eşim çeşitsiz ve dünki yemeği asla yemez taze ve çeşidi bol olmalı. Dolayısıyla ben de onun damak tadına hitap etsin diye ekstra bir şeyler yapmaya özen gösteriyorum. Ama ne zaman yeni bişey yapsam "annem bunu böyle yapmazdı, annem buna ekstra bilmem ne katıyodu, anneminki gibi olmamış" vs diyodu. Artık sinirlendim en son dediğinde dedim ki git o zaman annende ye. Neden kızıyosun ne var söylediğimde diye karşılık verdi. Dedim ki "bişey yaptığımda sürekli annenle kıyaslamak yerine örnek veriyorum şuna ceviz atsan daha güzel olur de böyle dağ ayısı gibi davranma" dedim. Bu konuda biraz anlaştık gibi en azından laftan anladı. Ama bu sefer de her şeyi ama her şeyi eleştiriyor. Dikkat ediyorum da asla damak tadına hitap edemiyorum. Ne yapsam beğenmiyor. Özellikle kahvaltı hazırlamak asla içimden gelmiyor. Patates kızartırım cips gibi olmamış bu der. Sosis kızartırım niye ketçap atmadın der. Sucuklu bişey yaparım sucuğu biraz yaksaydın ya der. Ekmeği o gün kızartmamışımdır ekmek neden kızartmadın der. Hamur kızart (pişi) der mesela canı çekiyor sürekli sanki beş dakikada hamuru yoğruluyor gibi sürekli seslenir hadi nerde kaldı kızartamadın mı hala diye söylenip. Bugün mesela menemen seviyor diye menemen yaptım. Bunun tadı niye garip olmuş dedi. Her zamanki malzemeleri kullanmışım tadına da baktım gayet normal bi menemen ne kadar kötü olabilir ki zaten. Ama bu durum beni o kadar yıprattı ki o kadar uğraşıyorum yine elde var sıfır. Artık içimden gelmiyor bir şey hazırlamak kendi kendimi telkin etmeye çalışıyorum ama olmuyor bi türlü sizce bende mi sorun
Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar soru başlığım bu değildi işsiz moderatörler değişmiş. Ne yapmalıyım diye sormuyorum sorum şuydu. BU DURUMDAN RAHATSIZ OLUYORUM BEN Mİ BU KONUYU TAKINTI HÂLİNE GETİRMİŞ OLABİLİRİM YOKSA SİNİRİMİN BOZULMASI NORMAL Mİ?
3 aylık evliyim, eşim sürekli annesinin yemeklerini övüyor, benim yemeklerimi beğenmiyor. Ne yapmalıyım?