Çilek reçeli yaparken çilekler büyük mü olmalı küçük mü?
Büyük çilek🍓
Küçük çilek 🍓
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Lezzet alınmak isteniyor ise doğal olan tercih edilmeli.
Koca koca çilekler hormon deposu ve oldukça sağlıksız. En iyisi küçük te olsa doğal olanı..
Merhabalar 🍓 Bayılırım çileğe , reçeli de güzel olur. Kaynarken köpükleri alıyorum şekerlenmesin diye. Bir gece bekletip ekstra su eklemem mesela. Kaynarkende biraz tereyağ eklerim mesela oda fazla köpüklenmeyi engelliyor. Ve çilek seçimi ben küçük olması gerektiğini düşünüyorum. Küçük alırım, daha kolay homojenize oluyor. Orta boy olursa ikiye kesip atarım. Ekmeğin üzerine labne ile, tatlılara sos için ayrıca güzel oluyor 🤩
Cevap
6Cevap
Küçük ve mümkünse ezilmiş çilekleri daha çok kullanıyoruz, diri çilekleri pastada kullanıyor veya direkt yiyoruz ya
Küçük olmalı, minik minik çileklerle reçel çok güzel oluyor. Hatta yanılmıyorsam onlara dağ çileği deniyor. Görsel olarak çok şık duruyorlar. Ama eminim ki şehirde onlardan bulmak çok zor oluyor. Bu yüzden dert etme. Büyük çileği de birkaç parçaya bölerek reçel yapabilirsin. Belki pişerken biraz ezilir ama lezzetinden hiçbir eşi kaybetmez.
Çileklerin küçük olmasına dikkat etmelisiniz. Görünüm açısından güzel olabilir, ancak tadı görüntüsü kadar iyi olmayabilir. Daha sonrasında kötü sürprizlerle karşılaşmamak için çilekleri almadan önce mutlaka tadın ve güzel kokulu olanlarını satın alın.
Valla hiç reçel yapmadım ama hayatımda yediğim en iyi reçel dağ çileği reçeliydi, onlar da minicikti. O yüzden küçük çilek diyorum ben
Küçük çilek daha iyi olur
Kesinlikle küçük çilekler tercih edilmelidir.
Küçük çilek her zaman daha organiktir efendim
Çok büyük olmamalı bence. Şimdiden afiyet olsun
Ezilip marmelat şeklinde seviyorum reçeli.
Küçük Çilek 🍓
Büyük çilek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?