Malum memleketteyim, dün meyve toplamaya çıktık ve çok eğlendik. Cennet hurması, kivi, portakal ve mandalina topladık... Aslında bir kamyon olsa anca toplar ve dağıtırdık. Rahmetli dedem her yere meyve ağacı dikmiş ve babam da her yeri mandalina üzüm incir kivi ağaçları ile doldurdu, isteyen toplayıp yiyor... Neyse soruma gelecek olursak Cennet hurması hiç yediniz mi, sever misiniz? Annem bu Cennet hurmalarini kurutmaya başlamış ve çok leziz, ben çok sevmiyorum Peki ya siz? #DeliMavi 5. ARALIK.2021
Evet cennet hurması çok severim tam olgunlaştığında bal gibi tadıyla ve yumuşacık dokusuyla benim için en doğal tatlı alternatiflerimden biridir. Yanına yakıştırdığım bir avuç ceviz içiyle hem doyurucu hem de çok enerjik bir ara öğüne dönüşüyor. Mesela smothie olsun, pasta sosları olsun ya da taze taze yemek olsun her hali çok lezzetli oluyor diyebilirim.❤️
Daha önce yemişliğim var evet. Ben pek yiyemiyorum ama bu meyveyi. Sanırım damak zevkime uymuyor, zira yediğimde azımda garip bir tat bırakıyor. Yerken zorlanıyorum hatta o derece. Çok sağlıklı bir meyve olduğunu bildiğimden zoraki de olsa yerim bazı zamanlar ama öyle aman aman olsa da yesek diyip çok aradığım bir meyve değildir kendisi. Sadece sağlıklı olmasından sebep arada alırım ve yerim. Öyle keyif alarak yediğim ve sık tercih ettiğim bir meyve değildir yoksa.
Cennet hurması bir kere yedim ama pek beğenmedim. Mayhoş bir tadı var damak zevkime pek uymadı ilk ve son yemem oldu 😄 Annemler sever yer ama ben yemiyorum. Meyve olarak mandalina, muz, elma, armut, ayva, karpuz ve kavun gibi şeyleri tüketmeyi severim. Cennet hurmasını baya tüketen var beni pek açmadı, benim yerime seven herkes tüketsin 😄
Sağlık açısından da için de oldukça yararlı bir yiyecek.. Robotta çeker yerdim bunu.. Koyu kıvamda, boza gibi bir şey oluyor.. Su falan kesinlikle eklemeye gerek yok. Üzerine biraz tarçın, muhallebi gibi çok güzel yeniyor..
Cennet hurmasını ilk Sakaryada yemiştim sonrasında Ankara'da aldık bikaç kez ne ufff harika bir meyve diyebiliyorum nede ıyyy iğrenç diyebiliyorum 😀 aradayım kararsızım kivi, portakal, mandalina olurda cennet hurmasınada hayır demem iyi kötü yerim gitsin😀
Cennet hurmasına bayılırım. Çok lezzetli, şimdi sert ama ağzı vurmayan ve daha tatlımolan cinsi çıkmış. Çok güzel. O daha çok hoşuma gitti. Aaaa, bak aklıma ne geldi, Suudi Arabistan’da kadına hurma diyorlar. Orada hurma istiyorum derseniz sizi yanlış anlayabiliyorlar. 😜🤭🙈
Evet birçok kez yedim.☺️Olgunlaşmış yumuşak hurmadan sağlıklı hurma topları tarifi öğrendim çikolata gibi tadı olur. Zaten hurmanın kendiside çikolata gibidir.
Trabzon hurması diye biliyorum bunun adını , yedim tabii ki en sevdiğim meyvadır bizim evin bahçesinde de ağacı var üstelik bunun kurutulmuş hali de çok lezzetlidir :)
Bayılıyoruum.😄 Bir cinsi daha var, çikolata deniyordu sanırım. O daha sert ama o kadar güzel ki… Meyve çok sevmememe rağmen severek yediğim nadir meyvelerden kendileri.👌
Cennet hurmasını severim. Köyde teyzemin bahçelerinde 4 cennet hurması ağacı var. 1 ay önce hasat yaptılar. Yaklaşık 1 kamyon dolusu hurmaları oldu, birazını bize verdiler.
En sevdiğim meyveler arasında olan bir meyve. İyice olgunlaşmış olanı tercihim. Bir de Sakarya eşme de coklatalı olarak tabir edilen bir cinsi vardır. Bilginiz çikolata aroması ve rengine yakın. Tavsiye ederim 😉