Çeşit, çeşit çorba var. Çorbanın en kıymetli malzemesi “stoklar''. Yani et, tavuk, balık ve sebze suları. Ardından baharat ve baharlar. Zerdeçal, zencefil, karabiber, pul biber, yeni bahar, rezene, defne yaprağı ve daha neler neler. Taze yapraklar, fesleğen, reyhan, nane, dere otu ve beşamel sosla lezzetlenen çorbalar.
Patates, kereviz, havuç, pancar ile yapılmış püre çorbalar
Mercimeğin içine patates, soğan, sarımsak , baharat ve et suyu ekleyip pişirdiniz mi? Birazda baharatla alın size şifa dolu bir tabak. 2 bardak yoğurda, 2 çorba kaşığı un ve 1 yumurta kırıp hafif ateşte pişirip kokusunu alır üstüne su eklerseniz sadece nane bile koysanız çorbanız hazır.12 saat kaynaştığınız et suyunu baharat ekleyip içseniz yeter. Dananın iliğinden aldığınız kollajen tüm haplardan daha etkili.
Sebzeler, baharatlar, baharlar, et suyu lezzetlendirmek için yaptığınız limon ve yumurtalı ya da yoğurtlu terbiyeler cabası. Günlük ihtiyacınız olan her şeyi çorbalarla sağlayabilirsiniz. Üstelik acıktığınızda “ Süzme” çorba içerseniz , ince bağırsaklarınızı yormadan doyar , üstelik zayıflarsınız daha ne olsun. Ya da Japon’lar gibi yapın. Bir kaba noodle koyun, üstüne sıcak et suyu dökün. Haşlanmış sebzelerle ve baharatlarla zenginleştirerek afiyetle tüketin. Çorba adı üstünde, hayalleriniz kadar çeşitli ve lezzetli.
Tavuk suyu çorbasının bilimsel olarak ta gribe karşı bağışıklık kazandırıcı bir etki sahibi olduğu kanıtlamıştır. Sanırım içine limon suyu eklendiğinden ya da diğer sebzeler olan havuç, maydonoz vs sebebiyle de etkisi ediyor olabilir. Benim aklıma da hasta olunca direkt gelen tavuk suyu çorbası olur. İçtikten sonra kendimi daha iyi hissederim hatta diğer çorbalara göre. Ayrıca çorba çeşitleri arasında en sevdiğim çorba olur kendisi. Onun haricinde hasta olunduğunda tarhana da içenler var evet ama onun vücut için ne gibi bir bağışıklığı var bilemiyorum.
Merhabalar 🫕. Hasta çorbası denilince çoğu insanın aklına kemik suyu çorbası, tavuk suyuna çorba tarhana çorbası falan gelir. Hele de bol limon sıkınca, sarımsaklı doğal antibiyotik insana iyi gelir. Kemiklerime kadar ısınırım. Soğan çorbası içen bile var ama ben içemiyorum soğanı sevmediğim için. Hasta çorbası normal çorba olarak ayırmam ben pek. Sevdiğim çorbaları da hastayken içmeyi çok seviyorum. Mesela bal kabağı çorbası, brokoli çorbası, sebze çorbası bunları da içerim. Hatta bu çorbaları daha fazla sevdiğim için hastaykende içersem kendimi daha iyi hissederim.
Benim aklıma tavuk çorbası geliyo Tereyağı ve sıvı yağı koyduğumuz çorba tenceresine rendelenmiş havucu ekleyip havuçlar biraz yumuşayana kadar kavuralım 🥕 küçük doğranmış soğanı ve küçük doğranmış kırmızı kapya biberi ilave edip soğanlar ve biberler yumuşayana kadar kavurmaya devam edelim.🌶sonra ezilmiş sarımsak ekleyip bir iki tur daha çevirelim.2 yemek kaşığı unu ekleyip bir dakika daha kavuralım bir buçuk su bardağı soğuk su ilave edip bir çırpıcıyla güzelce karıştıralım 5 su bardağı tavuk suyu ekleyelim🥕kaynamaya bırakalım kaynayan çorbaya bir çay bardağı tel şehriyeyi ilave edelim şehriyeler yumuşamaya başladığında haşlanmış didiklenmiş tavukları tuz ve karabiberi ekleyip bir taşım kaynatıp altını kapatalım.🌶En son ince kıyılmış maydanoz ilave edelim.🥕servis kaselerine aldığımız çorbamızı arzu ederseniz limonla servis yapabilirsiniz afiyet şifa olsun 😋.
Tavuklu tüm çorbalar. 😍Bizim evde her çorbanın içine tavuk suyu konur. Lezzetine lezzet katar tavuk suyu. Ama hastalanınca en çok tavuk suyuna tarhana çorbası seviyorum. Tarhanayı babaannem memlekette yapıp bize gönderiyor. Çok lezzetli ve faydalı oluyor. İçinde yok yok. Tam bir şifa deposu oluyor. Tavuk didip koyuyoruz bir de içine. Doyuruculuğu da artmış oluyor.
şehriye tavuk yayla çorbası çorba harika bir şey bir de arabaşı var acılı vuuu 😋🥰 domates çorbasını da seviyorum kremalı mantar çorbası kafayı bozdum şimdi 😅
Hasta çorbası denildiğinde aklına ilk hangi çorba geliyor?
Aşağıdaki linkten sorunuzun cevabını kısaca seyredebilirsiniz.
https://youtu.be/g9VQEpbqSXcÇorbalar bizim şifa kaynaklarımız
Çeşit, çeşit çorba var. Çorbanın en kıymetli malzemesi “stoklar''. Yani et, tavuk, balık ve sebze suları. Ardından baharat ve baharlar. Zerdeçal, zencefil, karabiber, pul biber, yeni bahar, rezene, defne yaprağı ve daha neler neler. Taze yapraklar, fesleğen, reyhan, nane, dere otu ve beşamel sosla lezzetlenen çorbalar.
Patates, kereviz, havuç, pancar ile yapılmış püre çorbalar
Mercimeğin içine patates, soğan, sarımsak , baharat ve et suyu ekleyip pişirdiniz mi? Birazda baharatla alın size şifa dolu bir tabak. 2 bardak yoğurda, 2 çorba kaşığı un ve 1 yumurta kırıp hafif ateşte pişirip kokusunu alır üstüne su eklerseniz sadece nane bile koysanız çorbanız hazır.12 saat kaynaştığınız et suyunu baharat ekleyip içseniz yeter. Dananın iliğinden aldığınız kollajen tüm haplardan daha etkili.
Sebzeler, baharatlar, baharlar, et suyu lezzetlendirmek için yaptığınız limon ve yumurtalı ya da yoğurtlu terbiyeler cabası. Günlük ihtiyacınız olan her şeyi çorbalarla sağlayabilirsiniz.
Üstelik acıktığınızda “ Süzme” çorba içerseniz , ince bağırsaklarınızı yormadan doyar , üstelik zayıflarsınız daha ne olsun. Ya da Japon’lar gibi yapın. Bir kaba noodle koyun, üstüne sıcak et suyu dökün. Haşlanmış sebzelerle ve baharatlarla zenginleştirerek afiyetle tüketin.
Çorba adı üstünde, hayalleriniz kadar çeşitli ve lezzetli.