Bence herkesin cevabı kesinlikle küçükken annemiz hasta olduğumuzda bize hangi çorbayı yapıyorsa o olacaktır. Benim annem bol limonlu tavuk suyu çorba yapardı. İlaçlardan daha etkili olduğunu düşünüyorum çünkü ne zaman içsem direkt toparlardı beni. Şimdi de ne zaman kendimi kötü hissetsem hemen bol limonlu bir tavuk suyu çorbası yapıyorum kendime.
Aa beybi, bol sarımsaklı tarhana favorimdir ama geçenlerde Rüyamsıcığımın önerisi üzerine BOL nane BOL limon ile hazırladığım şehriye çorbası beni 3 gün içinde ayağa dikti. Limon sıkarken, nane kullanırken abartmanı tavsiye ederim. Ayrıca C vitamini, D vitamini, çinko takviyelerini de al.
Çok geçmiş olsun... Et veya tavuk suyu ile yapılan ve içmeden önce bol zencefil eklenmiş her çorba iyi gelir ama ben şehriye çorbasını tavsiye ederim... Ve geçenlerde bir komşumuzun anneme getirdiği bir çorba vardı, kadının söylediği kadarıyla "gavur otu" denilen bir bitki ile yapılıyormuş. Nasıl yapıldığını bilmiyorum ama annemi 1 gecede iyileştirdi
Merhaba... Tavuk suyuna çorba hasta çorbası olarak aklıma ilk gelen. Sık hastalanan bir insan olarak söylüyorum, içince etkisini hemen gösteren mucizevi bişey. Hasta olunca tavuk suyu çorbadından gerisi yalan.
grip: tarhana / ameliyat, küçük işlemli müşahede altında kalmak: mercimek, tavuk çorbası. daha da çoğalır bu durumlar hepsine de limon eklencek miss gibi canım çektiii
Kesinlikle kelle paça ya da terbiyeli tavuk çorbası her hasta olduğumda ya da hastanede yattığımda halacım mutlaka yapar bi kavanoza koyar ve gönderirdi oyle iyi gelirdi ki , oyy olsada yesek 😂
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
aklıma tarhana gelir benm hasta çorbam domates çorbası