En sevdiğin yemeğin tarifini verebilir misin? Benim en sevdiğim yemek, sarma ve dolmalar tabii zeytinyağlı olması kaydıyla... Birde bizim yörenin yemeklerini çok seviyorum.. O zaman gelsin tarifleriniz...
En sevdiğim yemek soğanlı yumurta. Yalnız yaşadığım için sadece onu güzel yapabiliyorum tarifi de çok basit doğra soğanı kur yumurtayı içine üzerine pul biber ekle hafif tuz uff
Fırında patatesli tavuk şimdi öncelikle fırını 180 dereceye ayarlıyoruz patatesleri soyup dilimleyip tepsiye diziyoruz tabi önce tuzlayıp onlar önden bi yarım saat pişecek sonra çıkartıyoz tepsiyi sosladığımız tavukları diziyoz üstüne biber ile domates dilimleri ayrı bir yerde üç su bardağı suya bir yemek kaşığı salça eritip tepsideki malzemelerin üzerine döküyoz son olarak bir yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip fırına atıyoruz 45 dakika sonra hazır. canım çekti yapmaya gidiyom şimdi :)
Tava severim patlıcan patates soğan domates bir kaç diş sarımsak biber salçalı zeytin yağlı kimyon ve karabiberli sosla soslanıp tepsiye serilir içine kuşbaşı et konur üzerine yağlı kağıt veya alüminyum folyo ile örtülür ve pişirilir fırın 180° olacak pişme süresini bilmiyorum o yüzden ara ara kontrol ederim