Ama sarımsaklı ben az önce ne yedim
Sarımsak mı yoksa onları mı belli değil
Hangi yemek olursa olsun
İçine sarımsak kattığında sarımsağın tadını alırsın damağına yapışır
Yemeğin tadını alamazsın
1 milim bile katsan alamazsın
En sevdiğim şeydir sarımsaklı yemekler. Öyle kokar diye kaygılarım olmaz hiç bir zaman. Çünkü ağız bakımına dikkat eden biriyim. Dişimi fırçalar naneli ağız spreyi sıkar ya da naneli bir şeker ya da sakız atarım hemen ağzıma. Özellikle mantıya çok yakıştırırım. Kelle paça çorbasına da çok yakışır. Türlü yemeklerine de yakıştırıyrum... yakıştığını düşündüğüm ve koyabildiğim her türlü yemeğe koymaya çalışırım. Herhangi bir çekincem olmaz hiç bir zaman. Herhangi birinin ön yargısını da önemsemem
Yemlerde sarımsak severim, özellikle yoğurtlu soslarda sarımsak olmazsa olmaz. Makarna salatasının yoğurt sonunda, mantının yoğurt sonunda, kizarmalarda domatesli soslar da sarımsak olmazsa olmaz. Zeytinyağlı yemeklerin çoğunda sarımsak yemeğe lezzet veren en önemli malzemedir...
Bence senin yediğin yemeklere fazla sarımsak konulduğu için o acı tadı alıyorsun. Yoksa sarımsak kararında kullanıldığında acı bir tat alman mümkün değil.
Bazı yemekleri sarımsaksız düşünemiyorum. Çok güzel tat veriyor. Ben seviyorum. Ayrıca faydalı olduğunu da unutmayalım. Köfteyi mesela asla sarımsaksız düşünemiyorum, makarna soslarını, cacık gibi şeyleri. İtalyanlar çok sever, İtalyan restoranının yanından geçerken mis gibi sarımsak kokusu :D Adamlar işini biliyor yahu.
Sarımsak yemeklere eklenebilecek en güzel lezzet bence, yoğurt gibi yancılarda, mezelerde de sarımsağı çok severim, hem tadı yükseltiyor hem de iştahı açıyor :)
bazı yemekler yapılırken harc olarak sarımsak katılır o ayrı
cipslerde de var sarımsak köfte harcında da var vs.
onlar ayrı. ama direkt olarak sarımsaklı yoğurt. sarımsağın o acımtrak tadı
ve ne yersen ye ne içersen iç sarımsağın o acımtrak tadı kalıyor damağında
böyle olunca ne oluyor adeta sadece sarımsak yemiş gibi oluyorsun
bütün yemeklerin tadını alamıyorsun
Cevap
10Cevap
Sarımsak olmazsa olmaz bazı yemek ve soslarda. Soğan bile yerim yemeğin yanında.. Nimet bunlar nimet :)
Bayilirim. Lahmacun, köfte, tavuk. hepsinde olmalı hatta domates çorbasinda bile 😅
Ağız kokmasından falan değil yemeğin tadını bozuyor gibime geliyor ondan dolayı sevmiyorum.
Yeri geldiğinde evet
Yemeğin içinde sarımsak seviyorum
evey yoğurtlu yemeklerde efsane oluyorr
Atmadığım yemek yok diyebilirim
Yemeğine göre yakışıyor seviyorum
baya ama pismisini degilde daha cok ciyini :D
İğrenç kusucam
yemeklerde sarımsak güzel olur. severim ben
Hayır
Hayır😛😛
Pek sevmem
Çok seviyorum sarımsağın aromasını