Yemek konusunda öyle şanslıyız ki millet olarak, tam anlamıyla o klişe sözdeki gibi "anlatılmaz yaşanır" aslında. Ülkemizin dört bir yanından bambaşka ama her biri şahane yemekler fışkırıyor adeta. Peki sizlerin en sevdiği yöresel lezzetler nelerdir?
Tabii ki benim yöreme ait yemekleri seviyorum. Ben Rizeliyim ve bizim yemeklerimiz enfeesss🤤🤤
Muhlama Etli kuru fasulye, Rize'nin Çayeli ilçesinde bu meşhur kuru fasülyeyi mutlaka yiyin ve benim yanıma uğramayı unutmayın... Rize kavurması, Rize'de meşhur bir lokantada sadece saat 6.00 ile 9.00 arasında çıkan bu muhteşem kavurma mutlaka denemelisiniz..
Rize pidesi
Pepeçura, ben pek sevmiyorum fakat yiyen bayılıyor..
Laz böreği, güzel yaparım ve çok severim🤤
Hamsili pilav en sevdiğimmm
Sütlaç
Pekmezli kabak tatlısı
Hamsikoli yanında ayran ve salatalık ile harika 😋😋
Turşu kavurması
Lahana yemeği
Kabak sütlacı çok severim ve herkes güzel yapamaz🤤 biri yapsın sadece bunu yapmadim hiç canim cook çekti...
Ay ben çok seviyorum Hepsini Mıhlama.. Manisa yöresine ait bohça kebabı Gaziantep baklavaları Şanlıurfa'daki ciğerler Daha sayamadığım birçok lezzet Ülkemi ve lezzetlerini seviyorum
Merhaba günaydın Ülkemizin kültür zenginliği saymakla bitmez yemek, kıyafet ve oyunlar, birçok medeniyeti ağırlamiş topraklarımız birçok kültürüde barındırıyor. beni en çok etkileyen ise Urfa ve adanın yemekleridir.