Hiç alkol tüketmedim. (Kırmızı Şarap ile Viskiyi denemek istiyorum) Kırmızı Şarabı özentilikten değil de ekşi, keskin tatları sevdiğimden ve damak tadıma uygun olacağını tahmin ettiğim için tercih edeceğim. Biri de; şu şu kırmızı şarapları deneyin hem kaliteli hem de lezzetlidir dememiş. : ) Her neyse demem o ki bana göre bir şık yok. :) ( Şu videoyu da iliştireyim:) )
Alkol kullanmiyorum artik fakat eskiden olsa kirmizi veya beyaz sarap derdim normal tatmak icin. Yemeklerde ise kirmizi sarabi et yemeklerinde, beyaz sarabi makarna soslarinda severim. Bide cider dedigimiz elma sarabi var midye ve balik yemeklerine onu cok yakistiriyorum.
Tek başına geceleri kırmızı şarap, hoş iki üç kere içtim öyle zevkine bir kadeh. Balık, tavuk ızgara da çok nadir beyaz şarap içmiştim. İçkiyle pek aram yok sanırım. Ama ikisi de hafif ve keyifli içki.
gittiğim ülkeye göre değişir. mesela almanya ve avusturyada beyaz şarap, ispanyada rose, portekizde ve italyada kırmızı, fransada şampanya ve kırmızı şarap, bulgaristan ve gürcistanda kırmızı şarap, Türkiyede ise bölgesine göre...
Kirmizi severim, bu sene denemek için Leyla diye bir şarap almıştım kırmızısı da rosé (hafif pembesi) olanı da güzeldi. Onun dışında Avusturya ve İtalyan saraplarini beğeniyorum
Merhabalar… Şarap genelde balık ya da et yemeklerinin yanına yakıştırdığım ve tercih ettiğim alkol türüdür. Kırmızı, rose denedim severim de ama ben daha çok beyaz şarabı seviyorum.