Ben Avşa Şarabını seviyorum sizinde önerebileceğiniz şaraplar var mı?
Bira falan içmem sadece şarap lütfen önerilerinizi ona göre yapın😊
Bira falan içmem sadece şarap lütfen önerilerinizi ona göre yapın😊
Şaraplar konusunda bir bilene denk geldinis bugun tali, hlisi olarak buyrun size önerilerim:D
Avşa şarabı marmaranın i, nci olarak bilinir gerci her damak tadına hitap eden türü var lakin hiç denemedim.
eğer buruk şarap severseniz önerim Kalecik krası olur ya da öküzgözü lakin içimi hafif olsun diyorsanı zCabernet Sauvignon ve Merlot karısımından olusan kupaj dır. Genelde bayanların çoğu sever :D ya da Chardonnay içebilirsiniz benim önerilerim bunlar kavaklı derenin cok güzel kupajları mevcut
Danke schone :))))
Türkiye'de Bozcaada şarapları hem seçenek hem kalite olarak oldukça öndedir.
Her damak tadına hitap edecek kadar da çeşitlidirler...
Yakın çevreye çıkacak olursak Bulgaristan belki dünyanın ilk 5'ine girecek kalitede şaraplar üretir, bunlardan bulabilmek de mümkün. Gürcistan da hem kaliteli hem mesafe olarak yakın olmasından kaynaklı uygun fiyatlı şaraplarıyla skalaya girer.
Yunanistan'ın sofra şarapları da denemeye değer, içimi kolay ve lezzetlidir.
Şarap çok sevmem bazen rose tercih ederim. Bugüne kadar içtiğim en güzel şarap buydu. Bilmiyorum piyasada ne kadar iyi ama yoğun bir kıvamı vardı hoşuma gitti. Dene istersen.
https://hizliresim.com/ayMLq7
Şıra içireyim sana gel bursayada bir buçuk iskenderin yanında ohh minnoşlar gibi , içme o pis şeyleri be ablacım
Tadı nasıl ki?:)
genelde iyi iskender kebap yapanlar şırayı kendileri özel imal ettiriyolar , tazesi bence şaraptan daha lezzetli , içinde alkol barındırmayan nadir bir lezzet çok hoş ben çok seviyorum
Nereden bulabilirim ki ben?
ben sana gönderiim burdan
Huhuv😇
bna mesaj at
2 olmam gerekmiş.
benimde , dereceyi yükseltelim sana şırayı içiricem söz;)
Cevap
95Cevap
Angora mıydı neydi unuttum, Kırmızı, Öküzgözü diye bir şarabı var, bir de aynı markanın Boğazkere diye bir şarabı var, ikisi de güzel. Ayrıca İstanbul'da yaşıyorsan Victor Levi'nin şaraplarını tatmanı öneririm, kendi şaraplarını yapıyorlar ve fiyatı da gayet uygun, mekan da çok güzel :)
3 hafta önce oradaydım, hatta zar zor yer bulabildik. Sen sanırım başka yerden bahsediyorsun
@joystickk
@joystickk Sorun değil, Kadıköy'dekinden bahsediyorum evet, güzel mekan :)
Evet ya, kaliteli mekan kalmıyor ne yapıcaz o konuda bilmiyorum @joystickk
kırmızı şarabı pek sevmem ama illede kırmızı şarap olacaksa şiraz iyidir.
genelde beyaz şarap severim dlc sultani iyidir.
daha tatlı birşeyler istersen sangria dene tabi bunu şarapla kendi evinde yaparsın.
Kırmızı şarap: Pamukkale senfoni (Merlot, Kalecik karası ve Shiraz var içinde)
Beyaz şarap, Moscado, Safir- Muskat üzümlerinden yapılıyor ve demi-sek
İçimi kolay güzel şaraplar
Şarköy de bir şarap icmistim adını hatırlamıyorum. Çok güzel bir tadı vardı. Ama bulunduğunuz yerde bulabilirseniz sirince şartları çok güzel tavsiyem...
Genellikle Beyaz şarap tercih ederim. Belli bir marka yok. Yemekte bulunduğum restoranın tavsiyesine bsğlı!!!
Vincent.. karadutlu böğürtlenli çilekli meyve şarabı oturup tek başına bir şişeyi bitirirsin zaten akıp gidiyor:)
Buzbağ alıyorum bende genelde arada bir de dolluca (:
Markette yıllarına göre bakıyorum eski tarihli arada denk geliyor (:
Tercihim kesinlikle ev yapımı italyan ve fransız şarapları inanılmaz derecede lezzetliler. Ama getirttirme şansınız yok ise fazla ulu ortada bulunmayan anadolu medeniyetleri markalı şaraptır. Oda çok lezzetli.
Manastır iç iyimiş şarap içicektim ilk ama ilk olarak bira içtim şarabıda tek içicek halde değildim özel biri ilie içicektik içmem daha çünkü o yok bence manastır iyi herkes tavsiye ediyo :)
Malta pembe sarabini denemelisin ben onun sayesinde bildigim tum tadlari unuttum
Kırmızı şarap içiyorum italyadan geliyor zaten öyle ucuz şaraplar değil
Sek, sert şarapları tercih ederim... Ama öyle sirke gibi de tadı olmayacak.
Beyaz yari tatli saraplari da onerebilirim kacalidere nin guzel saraplari var bu konuda bir de lal
Kavaklıdere tercih ediyorum genelde onun haricinde fransız olan her şarap kabulümdür
Birak italyanlarin kulturunu gel senle raki icelim hemde tekirdagg olsun yaninda iki meze bir de serefsizligine ictiklerimiz ;)
Sarapta ne yahu iceceksek illa adam gibi raki icelim, icki tum kotuluklerin anasidir, senede bir kac yeterde artar bile adam olana
Ben kullanmiyorum. zaten dunyAlar kadar gunahimiz var. birde islamla dalga gecer gibi sarap falan icmem. sarap ice kadinida kimse sevmez.
Türk şaraplarını sevmem. Ancak bütçeni ve beyaz mı kırmızı mı sevdiğini söylersen ona göre bir şey söyleyebilirim belki.
Suryani şarabı
nenicin ya nede fransız
üstüne tanımam suryani sarabinın
istersen nasıl bulacağını soyleyebilirim
.
oooo çok teşekkür ederim ben burdan alırım 👍👍
Ozaman sarabı benimle iceceksiniz.
Şarabın kalitesinden ziyade mezesi çok önemlidir.
Özellikle bu mevsimde rica ediyorum kozlenmiş kestane ile şarabınızı için tadına doyamıcaksınız...
Ben sadece ama sadece sade olarak süt içerim bilmem sen hoşlanırmısın
zCaberneti ben Cenabet okuyorum aklım neredeyse :):)
Kırmızı şarap sirkesi salatalarda iyi gider. Balsamik sirke olarakda geçer.
biz kendi şarabımızı kendimiz üretiyoruz :) this is trakia
yapmasını bilen birisiyse üzümü de güzelse ev yapımı şarap gibisini bulamazsın
vala adı aklıma gelmiyo doluca mavi iyi ya :)) ben viskiciyim :)
https://www.shiluh.com.tr
Sen sevdiğim bir arkadassin😁
aksi halde bu Tiyo yu vermezdim
Cabarnet Savugnion, Merlot kırmızı şaraplarının içimi çok güzel.
Köyde kendi yaptığım toprağın altında, toprak fıçılarda 3 yıldır bekleyen 150 kg lık şaraplarıma hiç bir şarabı değişmem.
Bende genelde sarap tercihi yapmamaktan yanayim viski varken
Litrelik kavaklı dere, veya , İzmir el yapımı şaraplar güzeldir.
Güzay öküzgözü yumuşak ve yormuyor damagı ege agızıyla logusa şerbeti gibi ;)
Daha kaliteli bir şarap içecek kadar zenginleyemedik yaa :) o yüzden bilmiyorum :)) ismarlada bir tadına bakalım :)
kıllı, kaslı ve göbekli kadınlar tarafından 24 Saat kışlık Ayakkabıdan hiç çıkmamış ayaklarla ve bedenleriyle çiğnenmiş üzümlerden hazırlanmış olmasına özen göster... Ben denemedim. Denemekte istemiyorum. Sana bol şans.
"Ben cumaytesi iciyoyum doktoy abla" dedim kendi kendime =_=
Bordeux... tum saraplari guzedir. 96 kirmizisi bambaska guzeldir
Beyaz şarap edrine tek geçerim. Kirmizi olarakta cabernet severim.
Doktor Hanım, şarap hem haram ve günah ve hem de vücudumuza zararlıdır. Biz almasak?
ben şirince de içmiştim güzeldi ama bizde 75 yıllık kırmızı şaraplar var yurtdışından getirmiştik 10 şişe yıllandıkça şarap güzelleşiyor
Aynen bende avşa şarabı ama fazla tüketmiyorum genellikle viski
Yillansin oyle daha sekil oluyo. Daha fazla para ediyo ehehe
kafa için birşey kullanıcak olursam bu satten sonra,
bu esrar olur
Turk saraplarında en guzelı bence kutman okuzgozu bogazkere ;))
böğürtlenli. kesinlikle denemelisin :))
Ham maddesi olan üzümü yiyorum..
şarap içmem içenide sevmem :D
Nexus.. Baska icmezsin..
alkol kullanamıyorum :(
Sıcak şarap (mulled wine)
mis gibi üzüm suyunu içsene ne şarabı :)
kalecik karası iyidir :)
İtalyan şarabı Lambrusco... bulabilirsen...
Kayra imperial 2006 cok guzel bir tadi var
Kavaklıdere şarapları.
Aynen deli oluyorum o şaraba :)
Aşık ol, şarabını adamın seçsin
tabikide villa doluca
Corvus corpus yanında kivi veya muz mmmmm
denizli şarabı nasıl acaba denicem?
Hayatımda ağzıma hiç alkol almadım
limon aromalı varsa iç
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar