Evlenmeden önce yemek yapmıştım ama şimdi daha farklı bakar belki bilemedim 😂 1 hafta kadar kalır diye düşünüyorum. Fırınım çok iyi değil şimdilik, o yüzden fırına güvenmeden yapabileceğim tarifler önerir misiniz?
Cevabın nedir?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
14Cevap
- +1 yıl
Hayattan soğumak istiyorsan bir kazan dolusu kuru fasulye + manavdan 5 kg turp al sana garanti veriyorum hayattan soğursun 😂😂😂😂 birde bizim arkadaşın kaynanası gibiyse acı süs biberi ver 10 dakikada bir ortalık protesto alanlarındaki kalabalığı dağıtmak için atılan biber gazı gibi kokar 😂😂🤣 mübarek kışın soğuğunda pencere actittirdi bana, donarak ölmek daha cazip geliyordu 😂
00 Yorumla - +1 yıl
Hmmm m şöyle yapalım kaynanaya deniz mutfağı sunalım ilk gün mantarlı levrek ertesi günü karides güveç 3. Gün istidiridye mantar 4. Gün arşa çıkalım ıstakoz olsun sonra balıklar arası dön ahtapot salata karides cips surumi yi ihmal etme 😂😂
00 Yorumla - +1 yıl
1 gün pilav et haşlama ve cacık
2 gün. güveç bulgur pilavı
3 gün sarma ve dolma
4 gün kısır makarna hafif yemekler
5 gün balık salata pilav
Hafta sonu sulu yemekler10 Yorumla 1 gün kurufasulye
2 gün nohut yemeği
3 gün yaprak sarma
4 gün dolma
5 gün fırında balık
6 gün patates yemeği
7 gün sıkma börek yap :D00 Yorumla- +1 yıl
kuru fasulye pilav, içli köfte çorba, börek yapabilirsin yanına farklı bi çorba, karnı yarık pilav son 2 gün makar na mercimek çorbası kabak yap misafirlik bitiyor 3 günden sonra ne bulsa onu yesin😀
00 Yorumla Ne kadar güzel yemek te yaparsan yap gelin kaynanasınız iki kadın bir arada asla geçinemez bu yüzden çok takılma menüye filan koy önüne ne varsa yesin
01 Yorumla- Yeni +1 yıl
anlaşıyoruz biz
- +1 yıl
Mercimek çorbası
süt danası etinden et kavurma
şehriyeli pilav
salata, yoğurt
çay + herhangi bir tatlı00 Yorumla Yemek bir şekilde yapılır gülüm eviyin tavanlarından beri temizle didik didik inceleyenler gördüm 😂
00 YorumlaDaya önüne kuruyu pilavı
Beğenmezse zıkım yesin 😅00 Yorumla1 haftalık mi 😂 her gün akşama ne yapsam diye bulduk da sana 1 haftalık menü soyliycem😂
05 Yorumla- +1 yıl
Ay niye ayol geçen hafta yaptıklarını sırala işte 😄
- +1 yıl
Patates yemeği bak mis, listeme ekledim onu
- Yeni +1 yıl
Sen evde kalmayı hak ederken sen ne anlarsin misafir yemekten dalga geçersin
- +1 yıl
Yemekten önemli guler yuzlu ol o yeter ona
01 Yorumla- +1 yıl
Ay ne alaka :) Güler yüzlüyüm zaten aç mı kalsın kadın benim güler yüzümü izlerken
Klâsik kuru fasulye pilav yap sende
03 Yorumla- +1 yıl
1 hafta mı
Bence çok özenme yoksa sürekli kalır 😂😂😂
00 Yorumla- +1 yıl
Beğendirmeye çalışma sakın
00 Yorumla - +1 yıl
Kuru fasulye pilav ayran
00 Yorumla - +1 yıl
Karalahana corbası yap daha gelmz
03 Yorumla- +1 yıl
:))
- +1 yıl
🤣 🤣 🤣 🤣
- +1 yıl
Bilirmisn
Memur çorbası yap
00 YorumlaGaynanan nereli
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
@sessizadam52
00 Yorumla - +1 yıl
Sen Patrik yap
00 Yorumla Salata ızgara tavuk
00 Yorumla
Devamını Gör(16)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Ne güzel soru. Öncelikle, ilgili olmanız ve mutlu etmek için araştırmanızı tebrik ederim. Benim de gelinim var. Onun sevgisi çok kıymetli. Hem benim için, hem oğlum İçin. Bizim uyumlu ilişkimiz onların daha da uyumlu olmasını sağlıyor. Kısaca önce sevgi ❤️
Menülere gelince; alışkanlıklara göre değişir.
Ancak illa herhangi bir çorba ve bol yeşillikli bir salata ve herhangi bir zeytinyağlı sofrayı renklendirir.
Et suyu ile yaparsanız lezzetli olur. Baharatları kullanmayı ihmal etmeyin. Et suyu yaparken kemikli et ya da tavuk seçin. İçine, bolca patates, soğan, sarımsak, kereviz ekleyin. Böylece et, suyunu ve malzemeleri 3 ayrı yemek olarak kullanabilirsiniz. Gayet pratik olur. İçindeki malzemeleri blendırdan geçirip çorba ya da blendırın içine atacağınız krema ve baharatlarla lezzetli bir püre elde edebilirsiniz. Bir taşla 3 kuş.
İlk gün et ya da balık tercih edebilirsiniz. Tavuk daha sonraki günlerde. Ama önceden haşlayıp dolabınıza koyarsanız hazır olur. Et sularını kağıt bardaklar içinde buzluğa koyun ki rahatça kağıdı yırtıp kullanın.
Ayrıca köftenizi yapıp yağlı kağıt üstünde dolaba koyarsanız ihtiyacınız olunca sadece pişirmeniz yeter.
Kayınvalidenizin kaldığı süre boyunca hızlı yemek yapmak için;
Soğan, biber, havuç kısaca neler kullanacaksanız önceden yıkayın, doğrayın ve hazır şekilde poşetler içinde soğutucuya kaldırın. Böylece yemek yaparken ön hazırlık ihtiyacı duymazsınız.
Gelelim menülere 😊
Bölgesine göre sevdiği yemekleri yapabilir ya da hiç bilmedikleri ile şaşırtabilirsin.
Önemli olan ne kadar zor, el uğraştırıcı yemekler yaptığın değil, yaptığın her şeyi ne kadar sevgiyle ve incelikle sunduğun.
Egeli ise;
İç Anadolu;
Güneydoğu Anadolulu ise;
Doğu Anadolulu ise;
Akdenizli ise;
Karadenizli ise;
Marmaralı ise;
Çok çok teşekkür ederim, yöresine kadar tavsiyeler vermişsiniz ellerinize sağlık <3