Tabiki ilk akla gelenler, kebap ve döner. Hatta döner artık yurt dışında da satılıyor diye duymuştum 🤔 Baya seviyorlarmış. Ama tabiki kebap bir numara.
Dünyada ün yapmışlar arasında baklava, döner ve kebap var. Ülkemizin her yöresinin yemeği güzel ama bu saydıklarım gerçekten efsane ötesi.
Hepsini de asıl yapılan yerde yenmesi cidden önemli. Mesela Urfa ' yı gidip Urfa ' da yiyeceksin erir bitersin :) Askerliği Diyarbakır ' da yaptım orada yediğim ciğerin tadını hiç bir yerde alamıyorum mesela. :)
Su imza yemegi sorusuna o kadar da tav oluyorum ki meslegimi ogrenenlerin sorusu bu imza yemegin nedir popilist soylem bunlar ayrica ulkemizin oyle basa ceken bi yemegi olamaz hepsi farkli hepsinin tadi farkli hepsinin seveni sevmeyeni farkli
Ulkemızın imza yemeği dunyanın her ulkesınde nap yapmış döner ıkıncı kebaplardır 8 ülke gezdim hepsinde dönersen bahsediyorlar dunyada yemeyen insan cok az var
Evet ya, katılıyorum. Bu arada bugün açtım hesabı Güzel yanı da var ama bana göre değil siliyorum tekrar. hoşçakal yupyup artık seni rahatsız edemeyeceğim:(
Demin baktım da Avrupa birliği komisyonu 2013’ te tekrar Türk kültür mirası olarak tescillemiş baklavayı. Öncesinde onlar kendi kültür mirasları olarak görüyordu çünkü