Ülkemizin gerçekten kalkınması için hangisini yapması lazım?
Tarım-Hayvancılık
Sanayi-Ticaret
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Önce temel ihtiyaçların ithalatı azaltılmalı ve ardından tarıma ve hayvancılığa teşvikler artmalı "Örneğin; Çiftçi olduğunu kanıtlayan bütün çiftçilere, mazot bedava olmalı" Yurtdışından kullan at tohumların ithalatları durdurulmalı ve halka atalık tohumlar üretmeyi öğretilmeli ki zaten hali hazırda asırlık çiftçilerimiz atalık tohum üretimini bilmekte ve uygulamakta.
Temel ihtiyaçlarımızın ham maddelerini üretmeye başladıktan sonra, zaten yıllardan beri var olan fabrikalarımızda bu ham maddeleri işleyip, önce iç pazara yani halka uygun fiyata satmalıyız daha sonra. Kendi kendimize yettikten sonra tarım ve hayvancılık ihracatı yapılabilir.
Ama ben kendi toprağımda ürettiğim bir domatesi, yurtdışına ihraç edip sonra aynı domatesi aynı ülkeden ithal edersem; Hem çiftçimin emeklerini, hem de vatandaşımın cebini yakmış olurum. Bu ekonomimizi kalkındırmaz, aksine batırır.
Tabi bunlar benim düşüncelerim. Ben ekonomist değilim, sayılarla oynamayı bilmem. Ben vatandaşım ve kendi yararıma olacak şekilde düşünürüm. ;)
Cevap
5Cevap
Tarım da çok önemli ama en önemlisi teknolojik ürün satmak, değeri yüksek ürüne yönelmek.Örnek :Güney Kore. Kendisi Samsung gibi bir dünya devini çıkardı ve tarım açısından çok elverişli bir ülke değil
İkisi de olmalı ki kalkınsın. Biri olmadan diğeri de yeterli olmaz.
Bilime yatırım yapmalıyız belki de covid-19 aşısını ilk biz bulmuş olsaydık ekonomimiz canlanırdı.
Katma değerli ürün ihracatı olması lazimm domatest portakal satarak gelisemeyiz
İkisi de.
A ve B birlikte
Kemal Kılıçdaroğlu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?