Merhaba 24 yaşındayım 1.5 senedir evliyim, temizlik vs ok ama yemek yapmak çok zor tavsiyeleriniz neler hergün ne pişirsem diye düşünüyorum ve sonuç dışarıdan söylüyoruz...
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılArtik yemek yapan makineler var. Durumunuz varsa onlardan alin. Philipsin var hemde az yag ile pisiriyor mesela. Bir marka daha vardi almandi sanirim. Biraz pahali ama her seyi yapan bir aletti. Adini hatirlayamadim simdi. Bu tarz şeyler satin alabilirsin.
Yani biz genelde eşimle beraber yapariz. Hatta esim benden daha iyi aşçıdır. Yemek yapmaktanda keyif alir. Ben pek sevmem ama yine de esimle beraber yaomaktan keyif aliyorum. Zaten et yemekleri yapamiyorum ete falan dokunamiyorum oyle bir takintim var. Et yemegiyle ilgili bir sey varsa kesin eşimdedir o görev zaten.
O gun ki ayarladigimiz, konustugumuz menüye gore mutfaga giriyoruz. Mesela eti eşim dograyip, marine edip pişiriyor. Bende yanina pilav yapiyorum, salata yapıyorum vs. Bu sekilde ilerliyoruz. Erkekler mutfaga girmekten korkuyor nedense bizim ulkemizde. Eşim benimle mutfaga girince hem yalniz kalmamis oluyorum, sohbet edecek biri oluyor, sohbet ede ede, kimi zaman dertleserek kimi zaman esprilerle gulup eğlenerek yapıyoruz. benim işim daha az sürmüş oluyor. Is bolumu yapmak bir evde o kadar önemli ki. Neyseki ben erkegim deyip kenara cekilenlerden birine sahip degilim.
Ha bazen duruma gore yemek isi tamamen bana kaldigi ya da eşime kaldigi durumlarda oluyor. Hasta olduğumda yorgun oldugumda tamamen eşime kaliyor yemek yapma işi. Bazen de tam tersi ben üstleniyorum duruma gore. Yani bu olayin sorumluluğunu tek başına ustlenme. Eşine söyle o da girsin mutfaga beraber girin zamanınız varsa. Yani biraz meslege de gore tabi bu işler ama yorucu bir işiniz yoksa ikinizinde evde de birlik olmasi önemli. Eşine liste hazirlayalim menu belirleyelim ve yapalim de.
Hic yemek yapma yetenegi olmasa bile sorun degil. Herkes tum becerilere sahip olarak doğmuyor. Kadin cinsiyetinde olunca bazi erkekler otomatik olarak yemek yapma simülasyonu yüklenmis gibi davraniyorlar bizlere. Oyle bir sey yok.
Ben yemek yapmazdim bekarken. Yetenegim varmis o ayri ama eşimden ogrendim bircok şeyi. Yani ben bu işi bilmem, yapamiyorum deyip kenara cekilmemeli kimse. Eşinde ben yapamam falan derse yok oyle bir dunya. Bir salata yapmak, cacik yapmak, sofrayi kurmak, etleri dogramak ne kadar zor olabilir bir erkek icin? 10 yasindaki cocuklar yapiyor bunlari. Koca adamlar mi yapamayacak? Boyle küçük şeyleri yapmasini saglayarak baslayabilirsin. Inan o salatanin hazirlanmasi bile kadina buyuk vakit kazandırıyor diger işler icin. Liste oluşturun, o gun ki menuyu belirleyin, eşinizi dahil etmeye çalışın. boylelikle size zor gelmemis olur.1418 Yorumla- +1 yıl
Bacım kocana sahip çık bu devirde yemek yapan erkek bulmak çok zor. Bulsan bile seninki gibi aklı başında olur mu bilemedim. Pamuklara sar onu.
Cevap sahibi+1 yıl@tombultombulcuceler 😂😂 eşimin annesi yabancı. O yuzden sorumluluk sahibi biri oldugunu düşünüyorum. Bir turk annenin elinde büyüse boyle olmazdi. Zaten kendisi annesinin memleketinde dogmus, oranin kültürüne doymus sonra turkiyeye gelmis yerlesmisler. Yoksa bizim ülkede boyle bir erkek cok zor. Hem oyle yetistirilmiyorlar hemde bu tarz isler en medeni gorunen erkegin kafasinda bile kadin işi olarak görülüyor bizim ulkede. Haliyle kaynana terörü de yasamiyorum, bu tarz sorumluluk gerektiren, bizde kadin isi görünen durumlarda da o terörü yaşamıyorum cok şükür.
- +1 yıl
Allah daima mutlu etsin sizi o zaman. Aşırı şanslısın. Maşallah diyeyim bari. Bende yabancı koca mı bulsam acaba. Bu yaştan sonra ne kaynana ne koca terörü çekesim var. O kadar beklemişim bari iyisini bulayım :D
- +1 yıl
@tombultombulcuceler kesinlikle yabancı bulun
- +1 yıl
@Yeşillsevenben Teşekkürler umarım aynı incelik ve kolaylıkla yaşam beni kucaklar.
- +1 yıl
@tombultombulcuceler şu erkeklerin yorumlarını okursan kesin yabancı dersin
Cevap sahibi+1 yıl@tombultombulcuceler amin tesekkur ederim guzel dileklerin için. Sana da nasip olsun. Gonlune göre, dedigin gibi iyisini bulursun insallah😊
- +1 yıl
Gelecekte hayal ettiğim evliliğin mutfak bölümü ile alakalı tanımı buldum. İnşallah bende gülüp eğlenerek, bazende dertleşerek, yemek yaptığımız bir kişi ile evlenirim.
- +1 yıl
Cevap sahibi+1 yıl@Doratan yok. Babasi turk annesi hollandali. Zaten babasi da cogunlukla hollanda da büyümüş. Ordan hollandali bir kadinla evlenmiş. Iyi ki hollandali bir kadinla evlenmis😊 kaynanami da cok severim. Cok tatli bir kadin.
- +1 yıl
Çok özendim ya size... Evliyken eşim olacak kadın bir kez bile mutfağa girmedi, tek başıma bendeydi o iş. Çocuklu hayatta bile... Ne yapmayı sevdi, ne öğrenmeye hevesi, isteği vardı... Ben de zorlamadım, gönülsüz yapılan işten hayır gelmez diye. Sonra aldattı bir de... Hem de 2 yıl boyunca aldatmış birisiyle. @tombultombulcuceler keşke herkes kıymet bilse senin gibi. Sonra mutfakta çok vakit geçiriyorum diye ben kabahatli oldum. Pandemi boyunca, 14 ay, 4 kişiye 3 öğün yemek hazırladım ben.
- +1 yıl
@Banker_Bilo efendim sıkmayın canınızı. Neyin hayır getireceğini bilemeyiz. Siz önünüze bakın. Hayat akisinizi pozitif tutun gerisi muhteşem olur.
- +1 yıl
@tombultombulcuceler Teşekkür ederim, umarım öyle olur. Şimdi evde yemek yapan yok, ben ayrıyım, çocuklarım akşam ne yiyor merak ediyorum.
En İyi Cevaplar
Kendine her ay yemek programı oluştur eşin ile beraber 1 aylık yemek listesi yaparsın ne pişireyim derdin de olmaz aç da kalmazsın. Kadınları anlamıyorum yemek pişirmek niye zorunuza gidiyor annem de öyle bu sebeple kendi yemeğimi kendim yapıyorum. Bir de mantıklı düşünün dışardan 2 kişilik ev yemeği söylesen en az 40 lira verirsin markete gidiyorum 1 kilo pirinç 15 lira 1 bütün tavuk 20 lira 35 yaptı 2 ekmek 5 lira desen 40 lira. 1 kilo pirinç sana 1 hafta gider 1 bütün tavuğu parçala baget, göğüs, kanat her parçasını ayrı bir gün kullan.
14 Yorumla- +1 yıl
Yemek yapmak zorluyor evet şöyle mesela içli köfte yapsan evin küçük oğlu yemez sarma yapsan babası yemez çorba yapsan ablası yemez. yemek seçen varsa zor evet bide bişey yapasn gelir o malzeme olmaz evde oda sıkıntı
- +1 yıl
@yekha Haklısın, üstelik 40 liraya iki kişilik ev yemeği dışarıda bulamazsın. 1 kişi 40 liraya yiyor çorba, ana yemek ve pilavı
Yemek yapmayı öğrenmen ve bunu sevmen lazım. :) Benim bile mutfağa girip yemek yapasım geliyor, giriyorum keyifle yapıyorum. Bunu zorunluluk olarak görmeyi bırakıp, aslında kendinin ve eşinin haz alması için özenle hazırlamayı istediğin bir sunum olarak değerlendirmelisin. Aldığın her lokmada hazzı yaşamayı da bilmelisin.
10 Yorumla
+1 yılİnternetten bak. Mesela çoğu zaman pilav bulgur vs yemeğine göre hep olur zaten. E fırın yemekleri var, tencere yemekleri var. Zeytinyağlılar var. Yani çeşit bol sadece internetten bakıp farklı şeyler yapmayı denersen yavaş yavaş olur. Hiç hoş değil dışarıdan söylemek hep.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
116
Cevap
133Cevap
+1 yılKızım 25 yaşındayım ve 10-15 çeşit yemek rahat yapıyorum 😅
Haftalık liste yap hatta senin için yazayım ;
Pazartesi : kuru fasulye , pirinç pilavi , salat
Salı : tavuk sote , pilav , salata
Carsamba : pestemal soslu makarna , yanına yoğurt , belki çorba.
Çarşamba : mantı , yanına da bil sarımsaklı yoğurt
Perşembe : patates ve karnabahar kızartması yanına yoğurt.
Cuma : dolma ve sarma yanına yoğurt
Cumartesi : patates yemeği ve pilav yanına salata.
Pazar : menemen yap 😅 , nohut yemeği yap , fırında patates ve karnabahar , köfte. Vs. Bunlardan birini yap.11 Yorumla
+1 yılAlışık olmayan biri için yemek yapmak gerçekten zor. Öncelikle kendinizi bu sebepten ötürü kötü hissetmeyin. Hergün dışardan yemek söyleyecek kadar iyi durumunuz olsa bile uzun vadede bence sağlıksız. Bir evde arada sıcak yemekte pişmeli.
Sizin yerinizde olsam kendime şipşak hazırlanan, az malzemeli 7 tane yemek seçerdim. Bunları dener, gerçekten elimi bu yemeklere göre ustalaştırırdım, bu 3-4 haftanızı alabilir ama daha sonra yemek yapmak bir alışkanlık olacak, çok düşünüp şimdiki kadar zorlanmayacaksınız emin olun. Önce pilav ve makarna gibi basit ana yemeklerin yanına yapılan kolay sebze veya et yemekleryle başlayın. Kendinize bir liste oluşturup bu listenin arkasındada tarifleri bulundurun. Mesela kıymalı makarna, mesela mantar sote, tavuk sote, fırında somon, kabak yemeği, ıspanak, gibi gibi. Gerçekten kafa patlatmıyorsun bi süre sonra ne yapsam ne yapsam diye. Sevdiğin yemeklerden bir derleme oluyor.00 YorumlaÖyle çok kilo alırsınız. Yapa yapa öğreneceksin. Ben hep sağlıklı beslenirim ve sebze severim. Sebze yemediğim zaman kendimi kötü hissediyorum o derece. Annem çalıştığı için haftada bir anca yapabiliyordu, diğer günler geçiştirme şeyler yiyorduk. Sonra bende öyle öyle kendi kendime kimse öğretmeden yemek yapmayı öğrendim. Eşin de mutfağa girmesi lazım ama bana göre. Görev paylaşımı olabilir. Mesela biz sevgilimle evde tavuk, balık, et ürünlerini o, sebzeyi, salatayı ben şeklinde planladık. O da seviyor neyse ki ilgili bunlara. Bir de çok güzel tatlı yapar benim hiç o konuda yeteneğim yok birbirimizi tamamlıyoruz neyse ki. :D
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 758 cevap paylaştı. Bir ömür böyle geçmez. Ben bile erkek halimle çok güzel ve lezzetli yemekler çıkarıyorum.
Benim elim çok lezzetlidir. Mühendis olmama rağmen, yıllardır mutfağa girerim hep. Çok lezzetliyemek yaparım. Hem de elde ne varsa ondan. Parmaklarını yersin gerçekten. 🤌🤗 Ya kocam ya da sen bu işi isterseniz yapabilirsiniz.
Önce istemelisiniz, sonra samimi olarak kolları sığayıp mutfağa girmelisiniz. Gerisi kolay. Biraz cesaretle uydur gitsin. Tabi YouTube can kurtaranınız da olacak. Çok kolay. Haydi mutfağa. Korkmayın eşinle beraber birlikte öğrenin. Hayat müşterek. Lezzetli keyifli tatlı günler…
#06romeo 😎00 YorumlaBen de 2 buçuk yıldır evliyim. Yemek yapmayı sevdiğim halde ve eşim de zaman zaman yemek yaptığı halde sürekli ne pişirsem diye düşünmekten sıkılıyorum bir süre sonra. Ki bu çok normal. O yüzden her Pazar günü oturup hangi gün ne yemek yapacağımızı yazıyorum, liste hazırlıyorum. Bunları da atmıyorum ayda bir uyguluyorum bazı ufak tefek değişikliklerle. Bir de sıkılmamak için ve ödül gibi düşünmek için haftanın bir günü ya da on günde bir dışardan söylüyoruz. Ama öncelikle mutfağa girmeyi bir görev değil de hobi gibi görmeniz gerek sanırım. Bir de arada sırada eşinizle beraber yapabilirsiniz. Mutfakta iki kişi olunca 1 saatlik yemek 20 dakikada hazır olabiliyor.
00 Yorumla
+1 yılInstada yemek sayfalarini takip edebilirsin veya youtube da yemek kanallarini izleyerek hem yeni lezzetler kesfedebilirsin hemde menunu ona gore ayarlayabilirsin. Haftalik menuler ayarla ani misafir olmadigi surecede menuyu degistirme. Ben annem tek basina tatile gittigi zmn babam ve kardesim icin oyle yapiyorum. Haftalik menuler yaptigin zmn insan rahat ediyor bir hafta boyunca dusunme sorunu kalmiyor bunu iki haftalikta yapabilirsin tabi. Her hafta bir gun farkli sayfalari takip ederek bu menuleri olusturmak eglenceli oluyor
00 Yorumla
+1 yılBasit yemeklerle başla
Mutfağa alış önce bi
Dışardan yemek söyleme o fikir aklında oldukça da yemek yapmak eziyet olur
Makarna bile pişirsen evde yapmaya çalış
Pratik bir sürü tarif var, bakıp yap hemen
Kendine 10 günlük yemek listesi hazırlayabilirsin
Böyle böyle geliştirirsin
Kafanda büyütme
Yapılmıycak şey değil10 Yorumla
+1 yılBilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp değil mi? Bence bi yerden başla en basitinden mesela kızartmadan başla yavaş yavaş ilerle. Türk mutfağı çok zengindir bir sürü yemeğimiz var. Yemek denince ilk aklına gelen sarma dolma yapmak olmamalı ya da börek. Mesela patates salatası olabilir. Mercimek çorbası olabilir. Bu tür şeylerden başla zamanla öğrenirsin.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende 24 yaşındayım bende 2,5 yıldır evliyim.
2 kişiyiz zaten her gğn bende yemek yapmıyorum
Gerek de yok
Bi gün köfte kızartıyorum yanına salata
Bi gün hamburger yiyoruz
Bi gün et pilav yapıyorum
Ertesi gün tost yiyoruz
Marketlerde hazır pizzalar var bağzı akşamlar onlardan atıyoruz fırına. Aperatif yani.
Kolay şeylerden yapmaya başla sonra zaten elin alışır hızlanırsın.
Mantı satılıyor hazır bi akşam mantı haşlıyorum hep böyle yani ama pişir evde yemek
Sanki bi evde yemek pişmeyinxe orası yuva olmuyormuş gibi geliyo bana10 YorumlaAslında bu bir sorun değil dışarıdan söylemeniz daha güzel hatta bu devirde yemek yapana ben kendi tercihidir hobisidir bir şey deyemem ama aşırı gereksiz yorulduğunu söylerim. Hazırı varken gidip onu evde yapmak bana saçma geliyor. Şöyle düşündüm artık kimse mantısını kendi yapmıyor hazırını alıyor evde kaynatıyor yiyor. Bence artık gelecekte yemek yapmasını bilen insan diye bir şey kalmayacak.
10 YorumlaHem pahalı hem de sağlıksız bir yaşam şekli.
Youtube'de her yemeğin tarifi var.
Ben dışardan söyleyebilecek durumdayım ama youtube'den öğrenip öğrenip kendim yapıyorum.
Organik mağazasından organik ürün alıp yapmama rağmen dışarıda yemekten çok daha ucuza geliyor hem de son derece sağlıklı oluyor.
Dışarıda yapılan yemekler kar amaçlı olduğu için ucuz bazen de eki yağlar kullanıyorlar, sürekli yenirse çok ciddi hastalıklara sebep olabilir.10 Yorumla
+1 yılSanırım bu sorunu tek 1 şekilde alabilirsiniz. Bazı lokantalarda anlık siparişe göre kısa sürede hazırlanan yemekler var bildiğiniz üzere.
Bu tür yemekleri önceden araştırın. Eşiniz ile eğlenceli bir şekilde birlikte hazırlayıp sunun ve yiyin
Afiyet olsun 🤗10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 6,4b cevap paylaştı.
u +1 yılHaha geleceğimi gördüm. Pratik yemek tariflerine bakabilirsiniz. Her zaman dışarıdan yemek iyi değil, sağlığınız açısındanda. Anneniz veya kayınvalideniz size bu konu hakkında yardımcı olacaktır. :) mesela bir şeyler hazırlayıp birlikte dondurucuya koyun, bir daha ne pişirsem diye düşünmeye başladığınızda, çıkarın, ısıtın, yiyin.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEşinle sırayla yapın ya da mümkünse birlikte yaparak daha zevkli hale getirin Ben önceden kendimi bu konuda çok eksik görürdüm o zaman şartlar öyle gerektirdi ve tarif deneme imkanım olmadı ama şimdi önceden sitesini takip ettiğim bir uygulama var ve oradaki tarifleri deneyip fotosunu yüklemek çok mutlu ediyor beni Hele fotoğraf sayısı arttıkça Böyle olunca ne yaptığımı da unutmuyorum Üzerine yeni tarifler de denemeye çalışıyorum Hatta kendim de bir şeyler ekliyorm tarif olarak ve bu beni daha da özgüvenli hissettiriyor İyi ki o uygulama var elim kolum olmuş durumda yemek konusunda
00 Yorumla
+1 yılBir sürü pratik tarifler sunan site var. Bazı şeyleri fazla yapıp buzluğa atabilirsin. Sonrası için hazır olur. Bakliyatlari fazla haşla ve dolaba at misal. Mercimek çorbasını fazla yap, bir kısmını buzluga at, çok içinden gelmediğinde yemek yapmak çıkarır yersin.
00 YorumlaÖnceki günden canın ne istiyor tarzı konuşuruz, yaparız. İşlerimiz dolayısıyla bazen dışarıda yeriz, bazen evde; yarı yarıya. İkimizde disiplinli bir karaktere sahip olduğumuz için üşengeçlik gibi bir huyumuz hiç yok açıkçası. Gerekirse uykumuzdan çalarız ama o yemek beraber yapılır, yenir.
00 Yorumla
+1 yılBu değişir erkek çalışıyor kadın ev hanımı ise ve böyle bir yaşantıları varsa kadın yemek yapar
Eğer ikisi de çalışıyor sa hayatı tamamen paylaşırlar
Ama her durumda yardım etmek en doğru vazifedir çünkü ev hanımı bile olsa günü zor geçmiş olabilir00 Yorumla
+1 yılDışarda ne yiceksen aynısını evde yap fikrin yoksa.. ağır gelmede bilmiyorum yani temizlik daha yorucu olması gerekirken onu yapabiliyorsan yemektede sorun olmaması lazım oturduğun yerde başka iş yaparkende yapabilirsin zor değil hem kolay şeylerde yapılabilir makarna, tost, ekmek arası gibi.
00 YorumlaEğer çalışmıyorsan elbette ki yemek yapman şart.. Dışarıdan her gün yemek söylemek hem maddi açıdan külfet hem de sağlık açısından zararlı.. Ben internetten öğreniyorum bilmediğim yemeklerin yapımıni mesela. Sen de pekala YouTube vs. cesitli sitelerden öğrenebilirsin bu zor bir şey değil.
00 Yorumla
+1 yılBen erkek halimle yemek işini geçtim tatlılarda dahi seviye atlayıp Profiterol bile yaptım. Hiç bilmiyorsan Youtube'yi aç, tariflerden baka baka , adım adım yap , mutlaka faydasını göreceksin. Senin yapabilenlerden tek farkın ;denememiş olman ya da ilk hayal kırıklığında vazgeçmiş olman.
Ve evde gün içinde yükün ağırsa eşine söyle yardımcı olsun, sonuçta bir hayat paylaşacaksınız.00 YorumlaÖncelikle yemek yapmayı sevmem gerekiyor..
Yani sevmeden yapılan her iş sonuçta kusurlu olur.
Internette bir sürü video var ama ben sana birini tavsiye ediyorum.
Nedenine gelirsek bir tarif en pratik ve en kısa nasıl anlatmalıysa orası öyle anlatıyor.
Ortalaması 2 dakika.
Birebir eşlik edersen yapamayacağın yemek yoktur.
Kolay gelsin.
Buraya bıraktım :)00 YorumlaYemek yapmanın keyifli yönlerini görmeye çalış. Soğanı doğramak, salçayı eklemek değil olay. Çok farklı mutfaklar, lezzetler var onları dene. Yaptıkça güzel olduğunu gördükçe hoşuna gidecek hatta hobi gibi bir şey oluyor. Dünya tariflerine de bak. Eşinin de hoşuna gidecektir bu durum
00 YorumlaEşim olsaydin boğardim seni
Yahu Allah aşkına evlisin
Dışarıda kimin Hangi şartlarda ne tür bir temizlik ya da pislik içinde hazırladığı şeyi yemekten hiç mi tiksinmiyorsunu?
Gir mutfağa hazırla bir şeyler kur sofranı
Nasıl bir mideniz var...00 Yorumla
+1 yılDüdüklü tencere kullan... dondurucuda doğranıp kavrulmuş soğan bulundur.. yemrk yapatken biraz fazla yap ikiye böl ve onu da dondurucuya koy.. bir dahaki sefere sabahtan cikartirsin (çalışıyorsan) aksam ısıtıp yersiniz.. yazın kış için derindondurucuya ve kavonozlara pratik soslar hazirlayıp koyabilirsin acil durum için.. şimdilik bunlar geldi aklima..
00 YorumlaNeyi zormuş yemek yapmanın?
3 yıldır yalnız yaşıyorum.
3 yıldır her sabah 8 de uyanıyor 9-10 a kadar 2-3 çeşit yemeğimi yapiyorum.
Kahvaltımı yapiyorum
Yemeklerimi kablarına bırakıyorum
Ütümü yapiyorum
İşe gidiyorum.
Neyin şeyi bu?
İyi eşin sabırlı olmuş
Yazık adama33 Yorumla- +1 yıl
👏👏👏👏
Gizli Üye(25-29)+1 yılKocan yapsın ve sorunla alakasız ama erkekler hizmetçi tutmamak için evlenir. Zavalı genç veya küçük kızları büyük erkekle evlendirirler reşit diye o Kıza yürürler reşitlik 15 yaşında olsaydı o yaştakilere de yürürler. Reşit diye büyük erkeklerin yan gözle bakması iğrenç anormal
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYorumlar l e ş gerçekten bunlarla evlenen kadınlara acıyorum kendilerini padişah görüyorlar ben istediğimi yaparım ama kadın kesin sesini benim istediğimi yapsın istiyorlar. En iyisi yabancı erkekle evlenmek
Yeme & İçme konusunda 402 cevap paylaştı. Yemek yapmak zor değil ki, ben severek yapıyorum. Yemek yapmayı hobi olarak başlatabilirsin. Eşinde anlayışlı biriyse yemeğin tadı kötü bile olsa emeğine saygı duyup o yemeği yiyecektir. Aile olmak zaten bunu gerektirir.
Yok yemek makinasıydı falan bunlar boş şeyler. Kendin pişirirsen hem kendi başarını kutlarsın hemde ne yediğini bilirsin. Burada ki feminist düşünceleri takma, aile yıkar bunlar :)00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDışarıdan her gün her gün olmaz. Evet herşeyi yapıyor ama yemek konusunda isteksiz veya yapamıyor olabilirsin. Bunda büyütecek bir şey yok ama bir kadın tuta bilirsin. Yani gelecek eve ne malzemeler lazımsa sen alacaksın koyacaksın kadının önüne o da yapacak güzelce. Dışarıdaki yemeklere para vermek yerine böylesi daha mantıklı bence
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılListe yap ona göre alışverişini yapıp ona göre pişir misal köfte yap at dondurucuya bir gün pırasa bir gün köfte bir gün kabak birgün tavuk dördüncü gün artıklar artı çorba beşinci gün fırına at sebzeleri karışık yoğurt hafta sonu dışardan balık döner lahmacun vs bitti hafta 👍diğer hafta da bi sebze bi et türü şeklinde ilerle ben öyle yapıyorum bazen geceden pişirip sıcakken kavanoza doldurup yemekleri konserve yapıyorum ertesi gün ısıt yemelik 🧐
00 YorumlaAslında yemek yapmak hiç zor değil. Türk mutfağında mantık hep aynı soğanı kavur salça at. Buradan ilerliyor.
Önce kolay yemekleri öğren yapmaya çalış ilk yaptığın güzel olmayabilir ama zamanla alışırsın.
Eşinden de yardım iste biz eşimle yapıyoruz bazen.00 YorumlaYeme & İçme konusunda 1,8b cevap paylaştı. Sen hiç bişey yapma. Beyin gidip şöyle en hamaratindan sana imam nikahli bir yardımcı alıp gelsin.
Hem sen yatakta da üşeniyorsundur. Ateşi de yerinde olursa senin yükünü hafifletir, mis gibi geçinir gidersiniz. 🍹10 YorumlaBen fazla yapıyorum yemeği. En azından yarın ne yspicam derdi olmuyor. Mesela bugün dolma makarna yaptım. Yarına da kaldı çok şükür. Yemek yapmak zor değil de düşünmek o kadar zor ve sıkıcı ki seni anlıyorum ama hergun dışarıdan da yenmez.
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 458 cevap paylaştı.
+1 yılBenim tavsiyem çıkın pazara sevdiğiniz meyve sebze ne varsa alın. Sonra açın interneti aptala anlatır gibi anlatıyorlar. Yeter ki içinizde istek olsun.
Zaten bir süre sonra çürümesin diye mecbur yapmak zorunda kalıyorsunuz.00 Yorumla
+1 yılÇalışan bir kadın için yemek yapmak gerçekten çok zor eşim evde yoksa kendime bir tost yapıyorum yetiyo ama eşim varken yemek gerekiyo genelde o yüzden bir gün önceden yapıp sadece ısıtıyorum ya da pratik şeyler yapıyorum balık salata gibi
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 424 cevap paylaştı.
+1 yıl1 aylık menü listesi hazırla. Şu gün şunu yapıcam bugün bunu yapıcam diye. İnternet yemek tarifi bulup listeye ekle. ya da direk ne yemek yapsam uygulaması indir. dışarıdan yedikçe tembelliğe alışıo insan
00 Yorumla Youtube de bi sürü yemek sayfaları var instada da var bn aciyorum bakiyrm kafama göre alıp malzemelerini yapıyorum sende öyle yap canım . Bi gün corbali ana yemekli yap bi gün çay saati gbi yap degsklik olsun
05 YorumlaYemek yapmayı bilmiyorsan o kendi sorunun ben halen evli olsamda kendim yapıyorum. o yüzden netten tariflere baka baka yapmayı dene ben eşime öyle yaptırıyorum oda evlenmeden önce evde Şenin gibi prenses miş 😅😅
00 YorumlaHaftada 2 gün filan olurda her gün dışardan yenmesi sağlıksız gibi. Onun yerine program oluştur mesela 1 haftalık. Şu gün şunları yapacağım, iki gün yenilebilir bunlar normal alışırsın inş
10 Yorumla
+1 yılÖnce zor gelir bende öyleydim ilk zamanlarda. İlk bi hafta 10 gün zorlasada her gün mutlaka yemek yap. Sonra alışıcaksın evde yemek olmayınca rahatsız olucaksın ve yapıcaksın bende böyle oldu şahsen. Birde buzluğa mutlaka bişeler at haşlanmış nohut, domates, biber, köfte yaptığında çok yapıp bi kısmını pişmiş şekilde buzluğa at, dondurulmuş sebzeler var marketlerde yemek yapması çok kolay onlarla. Böyle başla devamı gelir bence
13 Yorumla- +1 yıl
Çalışkan bir hanımefendi. Sizin gibi hanımlar eve bolluk ve bereket getiriyor.
- +1 yıl
@geleremgiderem teşekkür ederim gerçekten bende hergün yemek pişen evin bereketli olduğuna inanırım.
- +1 yıl
Ayrıca sabah kahvaltıyı hazırlamak akşamları aş pişirmek konu komşuya dağıtmak gibi huylarınız varsa sizden daha zengini yoktur
Bir tencere herkesin sevdiği bir ana yemek yapın yanına salata yoğurt ile yeyin
Bizdede hergün yemek yapılmaz h sonu iki tencere yemek yapılır bu bizi hafta ortasına taşır10 Yorumla
+1 yılKocan yemek yapmayı bilen bir kadın daha alsın sorun kalmaz aynı evde yaşar doyar gecinirsiniz tövbe tövbe accam wvzimi
20 Yorumla
+1 yılHergün dışardan yemek mi söylenir abla güç mü yeter buna
Soğana domatese ne koysan yemek oluyor zaten20 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılÇok zor değil, ben çoğu yemeği iki günlük yapardım, ertesi gün de ısıtıp yerdik. Haftada 3 gün sebze veya etli sebze yemeği yapmak yetiyor. Pazar günü de zaten evdesiniz, ne isterseniz yapılır.
00 Yorumla
+1 yılEvde Yemek yapmak eşine hizmetkerlıktan öte insan kendisi için bir şeyler yapmalıyım eğer siz kendiniz için bir şey yapmıyorsanız başkası için zaten hiçbir şey yapamazsınız
00 Yorumla
+1 yılBir gün fırında bir gün ocakta derken çok fazla seçenek var. Pratik yemeklerle başla yemeğin beğenildiğinde seni daha çok motive eder. Sote yapmak çok basit mesela bunlarla başla
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 667 cevap paylaştı.
+1 yılHergün dışardan yemek yenir mi ya?
Bana çok uzak bi durum açıkcası.
Sebze yemekleri, pilav, salata, çorba yapsanız? Hergün için farklı şeyler olabilir bence.00 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 711 cevap paylaştı.
+1 yılSürekli dışarıdan yemek sağlıklı bir durum değil. Bak bir de 24 yaşında evlisin, ben 23 yaşında bekârım. Ben de aile evinde yalnız kaldığım zamanlar mümkün olduğunca kendim yaparım yemeklerimi.
00 Yorumla
+1 yılPilav fasulye
Barbunya
Ispanak pırasa
Hazır mantı alabilirsin ya da açabilirsin
Pizza yap kaşar sucuk biber vs at fırına
Çorba
Makarna
Nohut pilav
Vs vs ss00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılYemek yapmayi bende sevmiyorum ama her gün dışarıdan da söylenmez, kış geldi tencerede sıcak çorba olmali en azından... Sağlık için gerekli her gün yedigin dışarı yemeği ev yemeği gibi de olmaz...
00 Yorumla Yemek yapmak neden zor geliyor ki bütün tencere yemeklerinin mantığı aynı. Dışarıdan söylemek yerine tencere yemeği yap. Zahmetleri şeylerden başlamak zorunda değilsin ki
00 Yorumla
+1 yılben de yemek yapmayı çok seviyorum aç internet nefis yemek tarifleri çeşit çeşit yemekler var hevesde gelir eminim yemek yapmak benim için aşk inanın deneyince o kadar güzel gelecek ki terapi gibi ☺️
00 Yorumla
+1 yılArada pratik şeyler yap, evet en zoru her gün ne yapsam diye düşünmek. Cidden ben de bugün kahvaltı hazırlayacağım, arada biz de söyleriz dışarıdan ama çok fazla tutuyor o da.
00 Yorumlatelefonlar elimizin altındayken yemek yapmak artık çok daha kolay hale geldi diye düşünüyorum yapamadığım bilemediğin yerde dijital ekranlar devreye giriyor sen üşenme bence yapmayı dene
00 YorumlaEn azından her gün dışarıdan söyleme yavaş yavaş yapmaya başlayın. Birlikte yapın zevk almaya çalışın yemek yapmaktan. Bence çok güzel bir şey yemek yapmak insan stres atıyor
00 Yorumlaelinden geleni yap, yaptigini severek yap. Gerisi de gelir pozitif düşün. instagramda yemek yapan fenomenleri falan takip et baya insan yapasi geliyo 😄
00 Yorumlaneden disardan soyluyorsun, kendin yapabilirsin, yeni tarfler ogrenebilirsin, 2 gun 3 gun kotu yaparsin sonra ogrenirsin. tv lerde hep yemek pprogrami cikiyor, internette bircok site var. Bence evin hanimi yemegi kendi yapmali, icine sevgi katmali...
00 Yorumla
+1 yılManyakmısım ne bksun hemeşerim ajsjshsh
Hergün dışardan söylenir mi sonra damarlar tıkanır patlar haberin olmaz10 YorumlaKolay ve hızlı yemeklerle başla. Elin alıştıkca kendiliğinden gelir. Hem pazara gittiğinde o sebzeler acayip ilham verici oluyor.
10 YorumlaYeme & İçme konusunda 825 cevap paylaştı. zaten en zor şey yemek yapmak bulaşık yıkamak çok fazla zaman harcanıyor bide yorucu açıkcası. ama dışarıdan yemekde çok sağlıklı değil açıkcası geçen söylediğim pidenin içinden tırnak çıktı hayattan soğudum
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 384 cevap paylaştı.
+1 yılBağırsaklarınız bozulur. 2-3 günlü yemek yapın, kahvaltı içinde sadece kahvaltıları çıkarıp bir çeşit de ana kahvaltı hazırlayın.
Bence yapılabilir00 Yorumla - Devamını Gör (189)
Devamını Gör(234)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Yeme & İçme > Sorular > Evliyim, yemek yapmak zor geldiği için her gün dışardan söylüyoruz. Bu durumu nasıl çözerim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler