Merhaba. ☺️ Çocukluğumda ailemin sık sık tükettiği, benim bir türlü sevmediğim ve kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olarak bilinen bozayı sever misiniz?
Bozayı eskişehirde tatmadıysanız sevmezsiniz diye düşünüyorum burada meşhurdur. Bu konuda çok iyi yapan bir dükkan var. Çarşıya her indiğimde alırım soğuk zamanlarda 🤷♀️
Küçükken kışın sokakta satılırdı, babam alırdı ama tadını sevmezdim. En son bu işin yeri olan Vefa semtindeki vefa bozacısı ve karşısındaki kuruyemisciden de leblebi alıp denedim. Fena değil ama olmasa aramam bir daha.
Değişik bir tadı var ne seviyorum nede sevmiyorum, şimdi olsa içerdim ama mesela, öyle iyi geliyor çünkü tadı pek önemli değil, zaten sevmesem hiç içmem.
En azından iyi geliyor dediğim gibi hem şu an gribim belki iyi gelirdi😕.
Küçükken çok içiyorduk. Eskişehirde geceleri bozacıda boza içmek geleneğimiz gibi bişeydi ama artık maalesef içemiyorum. Çünkü doğru düzgün bozacı kalmadı.
Çok severim Kışın babam arabayla vefa boyacısına götürürdü hem orada içer hem eve alırdık. Yıllar oldu gitmeyeli Şişeyle marketten alınan asla o tadı vermez
Ben küçükken sokağımızda bir pastane vardı sürahiyi alır dedemle gider boza alırdık. Gazcılarda Ömür bozacısı var oradan alıyordum iyi aklıma getirdin.