Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
- +1 yıl
Merhaba…
Bazıları donuyor diyor bazıları donmuyor diyor balla çok ilgili olmadığım için araştırmadım ama benim etrafımda hep hakiki bal donmaz diyorlar ama emin değilim ben.11 Yorumla- +1 yıl
Hadi emin olda gel.
- +1 yıl
Ambalajı inceleyin marketlerdeki bal kavanozlarının ambalajlarının üzerinde bal kodeksine uygundur yazısının bulunmasına dikkat etmelisiniz bunun yanı sıra içindekiler kısmında bal dışında glikoz, glikoz şurubu, fruktoz şurubu, şeker gibi maddeler bulunuyosa o balın katkılı olduğunu anlayabilirsiniz satın aldığınız balın bekledikçe kavanoz tabanından itibaren şekerlendiğini gözlemlediyseniz sahte olma ihtimalinin düşük olduğunu söyleyebiliriz özellikle buzdolabında 30 gün bekleyen gerçek balın neredeyse tereyağı kıvamına geldiği bilinir sahte balların rengi çoğu zaman gerçek baldan daha açık görünür açık renk balları satın almamak doğru bir tercih olcaktır ancak her koyu renk bal gerçek bal değildir sahte bal üreticileri birtakım katkı maddeleri ekleyerek sahte balın da koyu renk almasını sağlayabilir
10 Yorumla - +1 yıl
Ambalajı inceleyin marketlerdeki bal kavanozlarının ambalajlarının üzerinde bal kodeksine uygundur yazısının bulunmasına dikkat etmelisiniz bunun yanı sıra içindekiler kısmında bal dışında glikoz, glikoz şurubu, fruktoz şurubu, şeker gibi maddeler bulunuyosa o balın katkılı olduğunu anlayabilirsiniz satın aldığınız balın bekledikçe kavanoz tabanından itibaren şekerlendiğini gözlemlediyseniz sahte olma ihtimalinin düşük olduğunu söyleyebiliriz özellikle buzdolabında 30 gün bekleyen gerçek balın neredeyse tereyağı kıvamına geldiği bilinir sahte balların rengi çoğu zaman gerçek baldan daha açık görünür açık renk balları satın almamak doğru bir tercih olcaktır ancak her koyu renk bal gerçek bal değildir sahte bal üreticileri birtakım katkı maddeleri ekleyerek sahte balın da koyu renk almasını sağlayabilir
10 Yorumla - +1 yıl
Balın kalitesi donup donmamasından anlaşılmaz. Yıllarca yanlış dile getirilen bir argümandır bu. Kaliteli bir balı da kalitesiz bir balı da içerisine koyulan kimyasal ile çok rahatlıkla dondurabiliriz. Balın en kalitelisi bilinen yerden alınmasıdır. Olabildiğince güvenilir arıcılardan aracı olmadan almak en iyi tercih olacaktır. Hiç bulamıyorsak bilinen ve kendini kanıtlamış markalardan tercih etmeye dikkat etmeliyiz.
10 Yorumla - +1 yıl10 Yorumla
- +1 yıl
hakiki bal iyi akar su gibi ama kötü bal katı olur kavanoza bi anda akar
20 Yorumla - +1 yıl
Donup donmadığını bilmiyorum ama şekerlenmediği kesin
11 Yorumla - +1 yıl
Bunun için net bişi diyemem, kimi donar diyor kimisi donmaz bizlerde araftayız...
10 Yorumla - +1 yıl
Şimdi seni buzluğa koysak ve 24 saat sonra çıkarsak donar mısın donmaz mısın?
00 Yorumla Benim bildiğim hakiki bal ağızda dağılır pek yapışmaz
10 Yorumla- +1 yıl
Gerçek bal şekerlenmez
10 Yorumla - +1 yıl
Hakiki balı ayırt etmek neden bu kadar zor 😫
10 Yorumla - +1 yıl
Donar ama bu yöntemle ayırt edemezsin
10 Yorumla - +1 yıl
Hakiki bal kaymak gibidir.
10 Yorumla - +1 yıl
Evet hakiki bal donuyor kristalize oluyor.
10 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
ben en hakiki balım hiç donmadım şu ana kadar :d
10 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Çiçek balı donar, çam balı donmaz
10 Yorumla - +1 yıl
Donar
20 Yorumla Hakiki bal şekerlenmez de donmazda
11 Yorumla- +1 yıl
Donmaz
20 Yorumla Evet
10 Yorumla- +1 yıl
Evet donar.
10 Yorumla - +1 yıl
Evet
10 Yorumla - +1 yıl
Evet şekerlenir
10 Yorumla - +1 yıl
Kristalleşir
10 Yorumla - u+1 yıl
Evet donar.
10 Yorumla - +1 yıl
Yani iyi bir bal donarmı diyorsunuz sevgili hocam.
00 Yorumla Sekerlenir
11 Yorumla- +1 yıl
Şekerlenöemesi lazım.
Donmaz
10 YorumlaHakiki bal donar
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Merhaba,
Ham balda zamanla kristalize (donma/şekerlenme) durumu görülebilir.
Bu doğal bir olaydır, yüksek sıcaklıkta pastörizasyon işlemi görmediği için yaşanmaktadır. Kristalize balı bir süre ısıttıktan sonra eski formuna dönünce tüketebilirsiniz. Ben bal tercih ederken ham bal olmasına özen göstermenizi öneririm. Kalite standartlarına uygun, güvenlik sertifikalarına sahip ve sözleşmeli arıcılık modeli ile üretim yapan bir üreticiden satın almanızı öneririm.
Ham bal, 45 °C’den yüksek sıcaklıklarda pastörize edilmemiş ve içindeki polenler tutulacak şekilde filtre edilmemiş baldır.
Bu işlemlerden geçmeyen balın besin değeri korunmuş olur. Ham balın içeriğinde doğal olarak bulunan besin bileşenleri antioksidan etki göstermesini sağlar. Bilimsel çalışmalar ham balın antioksidan, antienflamatuvar ve antiviral özellikleriyle; solunum yolu enfeksiyonlarında, ağız içi aft, yara ve uçuklarda olumlu etkiler gösterdiğini bildirmektedir. Beslenme rutininizde düzenli olarak ham balın tüketimine yer vererek antioksidan, vitamin ve mineral desteği alabilirsiniz.
Sağlıklı günler dilerim.
Sevgiler.