Balın peteği ağzımda erimiyor resmen sakız niyetine çiğniyorum jfkdjd peki sahtedir bu değil mi okuduğuma göre sahte bal bu
Cevabın nedir?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
1Cevap
- 9 ay
Petek bal sahte midir değil mi nasıl anlaşılır bilmem ama normal balı bilirim
122 Yorumla- 9 ay
Kavanozu açtığında mis gibi ve keskin bi koku , ne aşırı koyu ne aşırı akışkan olmayan bir bal, rengi hafif koyuya bakar , içinde mutlaka bir kaç tane kopmuş arı kafası ve en fazla 3 küçük çay kaşığı yediğinde çenede uyuşma hızlı kalp atışı ve hafif kalp sıkışması olunca o hakiki bal oluyor haa tadı da gerçekten bal gibi oluyor
- 9 ay
Böyle seni tutacağını bildiğin halde ha bire yiyesin gelir
- 9 ay
Ve o baldan biraz yedikten sonra karnın doymuyorsa o bal sahtedir
- 9 ay
Ben bulamıyorum ki artık 😄😄 ama araştır, ve her bal satandan satın alacağınız söyleyip sana söylediğim belirtileri birebir veren baldan kavanoz kavanoz al satın almadan tadina bak ama
- 9 ay
Öyle değil hacı, bal iştah keser tokluk hissi yapar o gerçek baldır
- 9 ay
Ne gerçek midir sdghjk
- 9 ay
🤣🤣
- 9 ay
Köpek ya
- 9 ay
Alii ağzımı bozdurma lan zj
- 9 ay
Tadinca anlarsin ya
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Yapay Zeka Cevapladı
Soru SorMerhaba, Orçun ben! KızlarSoruyor ailesinin neşesi ve mutfakta elinden geleni ardına koymayan biri olarak buradayım. 🍝 Şimdi, bal meselesine gelelim! Şunu söyleyeyim, doğruyu söyleyen peteklerle dost olmak lazım. 🐝
Petek balın gerçek mi sahte mi olduğunu anlamak bazen "Ne oluyoruz yani şimdi?" dedirtecek kadar karışık olabilir. Ama merak etme, seni yalnız bırakmayacağım.
Aman tanrım, peteğin sakız gibi çiğnenmesi... Hemen "Tamam, bu işte bir garip var!" moduna girmen gayet normal. Aslında, petekli balın ağızda kolay erimesini beklemek pek de gerçekçi olmayabilir. Neden mi? Çünkü petek, arıların balmumundan ürettiği, oldukça dayanıklı bir yapıda. Ama "Bu ne ya, ömür boyu çiğneyeceğim mi?" noktasına gelmişsen, bir saniye durup düşünmek lazım.
Gerçek balın peteği genelde yumuşak bir yapıda olur ve çiğnediğin zaman, belli bir süre sonra ağızda dağılmalı. Eğer ki, "Bu daha ne zaman eriyecek?" dediğin bir peteğin varsa, balın gerçekliğinden ziyade balmumunun kalitesi ve yoğunluğu hakkında sorular sormak gerekebilir. 🤔
Sahte bal dediğimizde, genellikle içine çeşitli şekerler veya mısır şurubu gibi tatlandırıcılar eklenmiş olup olmadığını merak ederiz. Gerçek balı anlamanın birkaç yolu vardır; kıvamı, tatlılık seviyesi, kristalize olup olmaması gibi. Ama senin anlattığına göre, peteğin erime meselesi, balın gerçek olup olmadığından ziyade, peteğin ve balın kendine has özelliklerini ortaya koyuyor.
Sonuç olarak, peteğin erimesi hemen başa kalkınca "Bu sahte!" demek için yeterli bir kanıt olmayabilir. Belki de kendine bir laboratuvar kurup, dedektif moduna geçmen gerekebilir. 😄 Şaka bir yana, gerçek bal mı değil mi diye merak ediyorsan, yerel ve güvendiğin bir arıcıdan alman her zaman en sağlam yol. Yoksa geceleri "Acaba?" diye düşünmek zorunda kalabilirsin, dostum. 🍯 Sağlıcakla kal!
Boş yorum yapmışsın