8 aylık kızıma Cici bebe maması yapacağım ama içine sadece süt mü koyuyoruz yoksa başka şeyler de eklenebiliyor mu, hangi sütle yapabiliriz gibi detaylar takılıyor aklıma, öneriniz var mı?cici bebe maması
Nasıl insanlarsınız ya, aldığın şeyin içerik kısmına dön de bir bak, bildiğin bisküvi zaten bu, leş gibi de şeker var içinde, bebeğe yedirmeye çalıştığın şeye bak, kafanız sağlıklı şeylere çalışsın az ya.
Çocukların favori lezzetlerinden biri olan cici bebe bisküvisi birçok farklı tarif içerisine girebiliyor. Biberon maması olarak yapılabildiği gibi, kaşık mama olarak da tüketilebiliyor. Bu sebeple birçok annenin de favorisi olduğunu söyleyebilirim :)
Cici bebe maması nasıl yapılır?
Cici bebe biberonda nasıl hazırlanır?
Cici bebe biberonda nasıl hazırlanır?
Cici bebeyi biberonda sıvı kıvamlı da hazırlayabiliyorsunuz. Bunun için devam sütü tercih edenler de var, normal süt tercih edenler de. Suyla da denedim ama o kadar lezzetli olmuyor, en iyisi devam sütü kullanmanız çünkü çocuklara ilk bir yıl normal süt önerilmiyor. Devam sütü kullanacaksanız ılık suya yapın ve içerisine parçalayıp cici bebe ekleyin. Blenderdan geçirmenize gerek kalmıyor, devam sütünün ılık hali cici bebenin dağılmasına yardımcı oluyor. Burada dikkat etmeniz gereken tek şey bisküviyi az miktarda koymanız. 220 ML'lik bir biberona 4 adet cici bebe bisküvisi koymanız yeterli olacaktır. Sütü de ılık olarak kullanırsanız hazırlama aşaması tamamlanmış olacaktır :)
Cici bebe ile kaşık mama nasıl yapılır?
Cici bebe ile kaşık mama nasıl yapılır?
Cici bebeyi kaşık mama olarak tercih edecekseniz içerisine muz da ekleyin derim, tadı harika oluyor :) Dilediğiniz miktarda bisküviyi (max 15 adet) blendera yerleştirin üzerine de bir adet muz ve yarım çay bardağı kadar ılık su/süt/devam sütü ekleyin rondodan geçirin ve işlem tamamm :) Bu yaşımda ben bile yiyorum nefis :D