Bebeğimiz için mama hazırlamayı öğrenmek istiyorum. Birçok siteye baktım ama çok bir şey anlamadım. Deneyimli olanlardan yardım bekliyorum. Eşime sorsam ben yaparım sen dur der, kendim öğrenip yapmak istiyorum sadece, tek başıma yapmalıyım. Kullandığımız mama Bebelac. Acaba Bebelac nasıl kullanılır? Kutusunu attık, bakamadım, sorarsınız diye söyleyeyim.bebelac nasıl kullanılır
Bebelac nasıl kullanılır? Bebelac biberon maması nasıl hazırlanır?
Bebek maması hazırlama konusunda tecrübeli bir babayım diyebilirim. Mamanın ısısı, ölçüsü ve yapımı hakkında birkaç önerim var, onları belirtmek isterim. Bebelac mama nasıl hazırlanır, şöyle: - Bebelac veya diğer hangi marka olursa olsun mamanın içinden çıkan kaşığı kullanmalısın. - Kutunun arkasında yazar zaten de atmışsın, biberonda 30 cc yazan yere kadar su ekleyip bir kaşık Bebelac mama ekliyorsun. - Arıtma su kullanmanı öneririm. Kaynatırken de sadece biberon maması yapacağın zaman tek seferlik kaynat, su beklemesin fazla. Kaynayıp biraz ılık hale gelince biberona ekle. - Biberona önce su sonra mamayı eklersen mama dibe yapışmaz, bunu ilk zamanlarda çok yaşadım, beceremedim sandım hatta, önce su eklenmeliymiş. - Biberondaki su ve mamayı karıştırırken çalkalama. Çalkalayınca biberon içinde hava artıyor, hava artınca da hem mama sıçrıyor hem de bebeğe gaz yapıyor. Kaşıkla karıştır mutlaka. - Mama bebeğin ağzını yakmasın diye kolun iç kısmına 1-2 damla damlat, biberon ucu kola değmesin. Kolunu yakmıyorsa, ılıksa verebilirsin.
Mamaların nasıl hazırlanacağı ve ayına göre ne miktarda verileceği kutuların üzerinde yazılı oluyor genelde. Ama siz kutuyu atmışsınız. Mama hazırlarken ve bebişlere verilirken dikkat edilmesi gereken birkaç durum var : 1) Mama için kullanılacak su en az 10 dakika kaynatılmalı ( kaynatılmamış su hem bebeğin hassas midesine zarar verebilir hem de mamanın doğru hazırlanmasına uygun değil), 2) Biberonu başlığı ile birlikte en az 10 dakika kaynatmak gerek ( bakterilerden kurtulmak için), 3) Her 30 ml su içine 1 ölçek mama koyup iyice çalkalayın ( biberonun üzerinde bu ölçü genelde yazıyor).
Bebelac mamanın kutusunu attıysanız söyleyeyim: 30 cc su içine 1 kaşık (kutunun içinden çıkan kaşık ile) 60 cc su içine 2 kaşık şeklinde ölçüleri devam ediyor. İlk aylarda 30 cc ölçekli hazırlarsan daha iyi olur. anne emziriyor ise 60 cc ölçeğe çıkmak için acele etmeyin. Tabi doktorunuza da muhakkak danışın. Yardımcı olması açısından Bebelac nasıl kullanılır, mama hazırlama şekli nasıldır sorusuna cevabı anlatan bir video paylaşıyorum buraya. Yardımı mutlaka dokunacaktır.
Kutusunun arkasında kullanım şekli var ama 1 ölçek mama 30 cc su olacak şekilde bebeğinizin haftasına göre bu ölçekler değişiyor misal 2 ölçek 60 cc gibi
Ben 6. Cızgiye kadae ılik su koyuyorum içine de 6 kaşık bebelac mama ( önce su sonra mama ) sonra calkaliyorsun karışana kadar az birşey bu kadar ama benim oglum büyük 8 aylik sizin küçük ise çocuğunuz mesela 3 ölcüye 3 kaşık öyle yani
En İyi Cevaplar